Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A bank több mint négymillió forintot akart behajtani a gyirmóti családon

Egy gyirmóti családon úgy akar(t) behajtani egy bank több mint négymillió forintot, hogy a felvett hitelt közösen, szerződésben ruházták át az új tulajdonosra.

"A fiam hitelre vásárolt magának egy VW Passatot, de mivel a svájci frank alapú kölcsön törlesztőrészlete folyamatosan emelkedett – eleinte 45 ezer forintot kellett fizetni, de a végén már havonta több mint 90 ezer forint fölé emelkedett ez az összeg –, ezért idén tavasszal úgy döntött, hogy hitelátvállalással eladja a kocsiját" – kezdte a gyirmóti Kövecses Károly.

"A hitel 2015 májusában járt volna le"

"Miután sikerült találni vevőt, május 12-én a CIB Bank engedélyezte a kölcsön átvállalását. 16 619 svájci frank volt ekkor a hátralék, a havi törlesztőrészlet pedig 401 svájci frank. A hitel 2015 májusában járt volna le.

Részlet az átvállalási szerződésből.
Részlet az átvállalási szerződésből.


Sokáig úgy tűnt, hogy rendben lezajlott az üzlet, s május 27-én megkaptuk a hitel cedálási (átruházási - a szerk.) értesítőt is a banktól. Részünkről ezzel lezártnak is tekintettük az ügyet" – folytatta a gyirmóti férfi.


A felvett hitelt egyszer már jóváírta a bank.
A felvett hitelt egyszer már jóváírta a bank.


"Megdöbbenve láttuk, hogy a bank azonnali hatállyal felmondta a kölcsönszerződést"

"Nyár végén azonban jött a fekete leves. Levelet hozott a postás a banktól augusztus 24-én, a feleségem nevére címezve. Már felbontás előtt rossz érzésünk volt, mivel a fiam hiteléért a feleségem vállalt kezességét.

Megdöbbenve láttuk, hogy a bank azonnali hatállyal felmondta a kölcsönszerződést, s egy összegben több mint négymillió forintot akart behajtani rajtunk" – közölte Kövecses Károly.


Több mint négymillió forintot `kért´ a bank.
Több mint négymillió forintot `kért´ a bank.

"Nyugodjunk meg, lassú az átfutási idő"

"Teljesen értetlenül álltunk az eset előtt, hisz május vége óta semmi közünk nem volt a hitelhez. Hosszas telefonálások kezdődtek, de sokáig nem jutottunk egyről a kettőre.

Annyit sikerült közben elérnünk, hogy a bank egyik munkatársa szóban elismerte a tévedést, de közvetlenül ezután bejelentkezett nálunk a behajtó cég.

Amikor kérdőre vontuk a bankfiókot erről az újabb fejleményről, annyi választ kaptunk: nyugodjunk meg, lassú az átfutási idő" – zárta szavait a családapa.

Elnézést kér a CIB Bank

Portálunk megkérdezte a CIB Bank sajtóosztályát a szóban forgó ügyben.

"Tekintettel arra, hogy a kérdés megválaszolása - a hatályos jogszabályok rendelkezései alapján - banktitoknak minősülő információkat tartalmaz, az ügyletet érintően részletes választ nem áll módunkban adni.

Ami elmondható: technikai probléma okozta, hogy - sajnálatos módon - az ügylet kapcsán bevonásra került személy az ügylet lezárását követően is kapott értesítést.

A telefonos ügyélszolgálaton keresztül jelzett észrevételére az érintett ennek megfelelően kapott tájékoztatást. Természetesen haladéktalanul intézkedtünk annak érdekében, hogy a jövőben ne kerüljön sor téves levél kiküldésére.

Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk" - tudtuk meg a CIB Bank sajtóosztályától.

A fránya frank miatt kezdődött az ügy.
A fránya frank miatt kezdődött az ügy.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. boy2000 2010. október 17. 21:54
  „A CIB bank az egyik legmocskosabb bank ami csak létezik!Engem is szemét módon átvág és szerintem sokunkat!Nem a válság miatt fizetünk sokat hanem azért mert velünk fizettetik ki a lefoglalt és visszavitt autókat!Bent dolgozótól is tudom!!!Már csökkennie kéne a törlesztőnek de ezek a szemetek csak emelik!!!!!! CIB--OTP--Raiffhaisen bank ezek a leg szemetebek!!!!!!!!!”
 • 51. Imcsi 2010. október 15. 09:57
  „kopasz75!
  Az első képen látható dokumentum vastagbetűs részén a második sor:
  " Havi törlesztőrészlet: 401,27 CHF "
  Ismerve a mostani árfolyamot, kiszámítható, hogy 80 000 Ft alatt semmiképpen nem úszod meg havonta a törlesztést!”
 • 50. adamasz1977 2010. október 15. 00:41
  „Kopasz! Eleve marha voltál, hogy hitelátvállalással veszel kocsit. Egyébként van egy tévhit ezzel! Ha átválalsz egy hitelt akkor nem a szerződésben foglaltakat vállalod át hanem a FENNMARADÓ tertozást!!!! A bank ezután teljesen más feltételekkel adhatja tovább csak a Tartozás állandó, de kamatot emelhet, kezelésit emelhet..stb...”
 • 49. janika 2010. október 14. 18:49
  „Nagyon helye kopasz! Allah növessze meg a szakálladat!”
 • 48. kopasz75 2010. október 14. 18:08
  „A HUZA VONA A BANK ÜGYFÉLSZOLGÁLATI DOLGOZOI MIATT VOLT AZ ÁTVÁLLALÁS ÉS A HOSSZABBITÁS FELTÉTELEI MIATT VANNAK ROLA EMAILOK ÉS RÖGZITETT TELEFONOS BESZÉLGETÉSEK.. NEKEM IS ÉS A VOLT TULAJNAK IS MINDEN ÉRDEKLŐDÉSKOR MÁS ÉS MÁST MONDTAK. ERRŐL KAPTAM IS LEVELET HOGY A NEM BEAZONOSITOTT SZERZÖDÉS SZÁM MIATT TÁJÉKOZTATTAK FÉLRE MINDKETTŐNKET. MOST MEG MÉG A BANK KÖVETELÖDZIK??? A KEZESSEGET SEM ÉN TALÁLTAM KI . A BANKNAK A LEG EGYSZERÜBB AZ ADOSOKRA HÁRITANI A FELELÖSSÉGET ÉS BEKASZÁLNI A SOK LOVÉT ..SZERINTEM OLDJA MEG A BANK A PROBLÉMÁJÁT DE NE CSAK EGY ELNÉZÉSSEL. VONJA FELELÖSSÉGRE AZT A SZEMÉLYT AKI FÉLRE IMFORMÁLT MINKETTŐNKET .”
 • 47. janika 2010. október 14. 18:04
  „Van aminek van értéke és, ha azt az értéket használja és, ha ezt az értéket nem úgy használja, hogy az érték szerint fialjon, akkor is az értékének megfelelő díjazást kell mérte fizetni. Ilyen a valuta is. De nem ilyen a deviza alap!Mert az csupán virtuális simlisség az emberek becsapása. Ugyan is köszönő viszonyban sincsa a az értékkel.”
 • 46. Delfin 2010. október 14. 17:42
  „Huza vona?Ha annyi huza vona és állandó ellentmondás volt, ugyebár "valamivel" kapcsolatban akkor még is csak tudnod kellett mindenről. Hiszen ahhoz, hogy huza vona legyen "valamiről" ahhoz kell "valami" ami mellet vagy ami ellen érvek szólnak.
  Amúgy ha az eredeti feltételekhez tartozott a meglévő kezesség,akkor gondolom a te általad aláírt szerződésen szerepel a kezes aláírása is.”
 • 45. Delfin 2010. október 14. 17:06
  „Nem,nem veri ki itt senki a kenyér árát a svájci frank üzérkedéseivel,mindössze, ha te is a lényegre koncetrálnál ,ha már egyszer hozzá szólsz valamihez ,akkor rájönnél hogy a kenyeres dolog mindössze egy hasonlat ,volt de bármi mást is lehetett volna hasonítani a kopasz hülyeségéhez.Ugyan is ma már minden kiszámíthatatlan,legfőképp egy svájci frank alapu hitel.Ennyi Janika.Aztán én ezen nem veszekszem.”
 • 44. kopasz75 2010. október 14. 17:04
  „DELFIN! HA TE TUDNÁD HOHY MENNYI HUZASVONA VOLLT AZ ÁLLANDO ELLENTMONDÁSOK MIATT AKKOR NEM IRKÁLNÁL ÉS NEM LENNÉL ILYEN MARHA OKOS. NEM VETTEM MEG AKEZES HANEM A BANK KÉPVISELÖJE MONDTA AMIKOR LEADTAM AZ AUTOT ,HOGY AZ EREDITI FELTÉTELEKHEZ TAROZIK A MEGLÉVŐ KEZESSÉG.”
 • 43. janika 2010. október 14. 16:28
  „Miféle emberek élnek ebben az országban? Keverik már a kenyér árát is a svájci frank üzérkedéseivel! Még jó, hogy csak ezzel a pénznemmel üzérkednek és nem az összes árú árával. Habár a magyar bűnüldözés ahhoz is tátaná a mafla pofáját!”
 • 42. Delfin 2010. október 14. 16:07
  „Szia Kopasz75.Bocs de úgylátszik neked az agyad is teljesen .......,ha azt gondolod hogy még téged fognak sajnálni.Hisz ha te azt hiszed hogy ha megveszel egy autót hitelátvállalással akkor te azzal együtt a kezest is megveszed??? Uram Isten´Ugy gondoltad viszed az előző tulaj kezesét is?:)Nagyon huuu.Ugy gondoltad használod az autót egy számodra teljesen idegen meg fizeti helyetted?Amúgy meg nem hiszem hogy nem lettél volna tájékoztatva,valamint ha egy szerződést alá ír valaki a Bank ügyintézője előtt, normális ember azt előbb elolvassa.
  70000ft-os törlesztöről beszélt az előző tulaj?Valószínü hogy akkor még annyi is volt de mivel a svájci frank napról napra emelkedik arról nem hiszem hogy ő tehet mire hozzád került 80-90000 lett.Ezzel te is számolhattál volna:Máskor előbb használd az eszedet.
  Ma még lehet hogy 300ft ért veszek kenyeret de jövő héten már nem biztos.”
 • 41. janika 2010. október 14. 05:05
  „Szerintem a svájci frank és a svájci frank alapú kölcsön nem ugyan az. az "1". hozzászóló már ezt kifejtette, viszont "2. hozzászólás jamesson 2010.10.13. 07:03

  Gyakorlatilag nem történt semmi.
  Mindenki elnézést kért azt kész.Akkor lenne gáz,ha végre is hajtották volna."

  Mi van azokkal akiken az efféle akciókat már végre is hajtották? Avagy ezután fogják végrehajtani? Mert ugyebár a Tábla és a Legfelsőbb Bírósághoz csak ügyvéddel lehet tolmácsolni az ügyet, egyébként ki vannak rúgva az ügyfelek! A bankok meg a hasonló tolvaj banda meg röhög a markába!”
 • 40. elemér 2010. október 13. 21:51
  „25. h.sz. KoPi
  "Megnézték az aktát és kiderült, hogy az átutalási megbízásnál, - amit ők nyomtattak ki - egy számot elírta és ezért nem került utalásra a havi törlesztés."

  Ezt a trükköt rendszeresen alkalmazzák olyanok akik bankszámlát kérnek. Nekik ez egy kereseti lehetöség. Ilyesmit tapasztalatbol tudok. Kell egy hiteles másolat minden ilyen alkalommal. Általában erre nincs lehetöség. Online ugyanez megy.”
 • 39. knifemaster 2010. október 13. 21:35
  „Itt nincs olyan hogy hitelbiztosítás vagy ilyesmi?”
 • 38. kopasz75 2010. október 13. 21:00
  „Hallo ÉN VAGYOK A PASSAT MEG NEM NEVEZETT TULAJA AZ ÁTT VÁLLALÓ. ÉN A HITELT AZ EREDETI FEKTÉTELEKKEL VÁLLALTAM ÁT AMELYBE BELETARTOZIK AZ EREDETI FELTÉTELEK KÖZÉ A KEZESSÉG IS . JA ! NEKEM AZ AUTO TULAJA NEM VALLOTTA BE HOGY MEGHOSSZABITOTTA A SZERZÖDÉS FUTAMIDEJÉT ÉS HOGY NEKEM MÁR NEM LEHET PEDIG CSAK UGY VOLTAM HAJLANDÓ ÁTTVÁLLALNI!SŐTT NEKEM CSAK MAXIMUM 60-70 EZRES TÖRLESZTÖRÖL BESZÉLT. ÉN NEM FIZETTEM BE A SZERZÖDÉS KÖTÉSI DIJAT { AMI AZ ÁTTVÁLLALÁS FELTÉTELE}MERT NEM A MEGEGGYEZES SZERINT ALAKULT A TÖRLESZTÉS . 43000 -RÖL 94000 FT CSEKKET POSTÁZTAK AMELYRŐL AZ ELŐZŐ TULAJ TUDOTT EZÉRT SZABADULT MEG AZ AUTOTOL. AZ AUTO MAR AKKOR LE AKARTAM ADNI A BANKNAK DE NEM VOLTAK HAJLANDOAK MEG ADNI HOGY MIT TUDOK TENNI .AZ VOLT AVÁLASZ HOGY NEM LEADNI KELL HANEM FIZETNI! MEG AZ ÁTVÁLLALÁS ELÖTT A BANK ÜGYFÉLSZOLGÁLATI KOLLÉDÁI MINDEN TELEFONOS ÉRDEKLÖDÉSKOR MÁS ÉS MÁS VÁLASZT ADTAK A FUTAMIDÖ HOSSZABITASRÓL. TEHÁT MÁR AKKOR FÉLRE TÁJÉKOZTATTAK . MOST SZERINTEM KÖVETELJE A BANK ATTOL AKI NEM TUDTA HOGY MIT MOND MERT ÁLLITOLAG ELFELEJTETTE A SZERZŐDÉST SZERZŐDÉS SZÁM ALAPJÁN BEAZONOSITANI!”
 • 37. b.ildi57 2010. október 13. 16:02
  „Teljesen igazad van soproni lakos , a bankok csinálták a bajt és most megint szokás szerint ők nyernek vele”
 • 36. pityesz 2010. október 13. 15:25
  „12VOLT .HA NEM LETT VOLNA A BANKOK AMERIKAI ŐSZE OMLÁSA NEM LE VOLNA MUNKANÉLKÜLISÉG .Ők hibáztak mi fizetünk.Csak úgy mondom,ma Magyarországom minden ember tartozik k.b. kétmilióval az is aki ma született.....”
 • 35. sopronilakos55 2010. október 13. 14:51
  „A legszebb húzása a bankoknak, ahogy az iszapkatasztrófa áldozataival bánik.
  / felmondja a szerződést, és követeli a pénzt/
  Az ilyen hozzá állású bankokat el kell kergetni az országból.
  Élősködő ****ók”
 • 34. kolombela 2010. október 13. 14:50
  „5. hozzászólás Sundance 2010.10.13. 07:21
  Szövegértés???
  Nem csak egy levél ment ki, hanem a végrehajtó is.
  Ebből nekem az jön le, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton semmi sem simítódott el.”
 • 33. kolombela 2010. október 13. 14:47
  „Érdemes megfigyelni a csatolt képen, hogy lesz 3,5 millióból majdnem 4,1 milliós tartozás.
  Különösen a 210 ezer Forintos "költség" az ami semmi más mint uzsora kamat. Természetesen ez a költség nincs részletezve, hogy miből keletkezett.
  A különeljárási költség sem semmi, ez a világ legdrágább órabére, természetesen ez sincs részletezve, mert a bankoknak mindent szabad.
  Ebből a példából jól levezethető, hogy a magyarországi bankok sem különbek a közönséges uzsorásoktól!”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nathaniel Lichfield-díjat kapott a győri adjunktus

A győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar regionális-tudományi és… Tovább olvasom