Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

9 milliárdból: milyen beruházások valósultak meg Győrben 2011-ben?

Győrben idén közel 7,5 milliárd forintot szántak fejlesztésekre és stratégiai kiadásokra, de ez az összeg valójában meghaladja a 9 milliárd forintot.

Mint az a keddi közgyűlés első napirendi pontjából kiderül: városfejlesztési, beruházási, stratégiai kiadásokra és központilag kezelt kiadásokra összességében 7,404 milliárd forint kiadási előirányzatot hagyott jóvá az önkormányzat 2011-ben.

"Fenti feladatok az Önkormányzat 2011. évi költségvetés eredeti kiadási főösszegének közel 20 százalékát teszik ki.

A 2010. évi (és korábbi évek) pénzmaradvány elszámolása és jóváhagyása kapcsán a jelenleg érvényes kiadási előirányzat meghaladja a 9 milliárd forintot.

Az 1,6 milliárd forintos előirányzat növekedés döntő részét a Vízgazdálkodási Fejlesztési Alapon képződött előző és korábbi évek pénzmaradványa tette ki" - olvasható az előterjesztésben.

A Borkai Zsolt győri polgármester nevével fémjelzett dokumentum szerint a "Városfejlesztési, beruházási, stratégiai kiadások érvényes kiadási előirányzatának 95 százalékára a kötelezettség–vállalás megtörtént".


A Jedlik hidat környező utak kiépítése ugyan az újvárosi városrészben véget ért, de Révfaluban jelenleg is zajlanak a munkák. Felvételünk szeptemberben a Kossuth utcában készült. Fotó: Krizsán Csaba.
A Jedlik hidat környező utak kiépítése ugyan az újvárosi városrészben véget ért, de Révfaluban jelenleg is zajlanak a munkák. Felvételünk szeptemberben a Kossuth utcában készült. Fotó: Krizsán Csaba.


A győri képviselők elé kerülő dokumentum szerint "a felvállalt kötelezettségek 72 százalékánál a tényleges munkavégzés és a számlázás is megtörtént, de a 30-60 napos fizetési határidők, illetve pályázatokkal összefüggésben a támogató általi közvetlen szállítói finanszírozásból adódóan a tényleges pénzügyi teljesítés a főkönyvi nyilvántartásban ennél alacsonyabb".

Az előterjesztés szerint az elkészült, illetve befejezés előtt álló beruházások kapcsán év végéig további 800 millió forint nagyságrendű számla benyújtásával lehet számolni; ezeket az utolsó számlákat a Jedlik híd építéshez kapcsolódó útépítésekről, az Agóra Pólus projektről, a Győr-Szentiváni Főcsatorna I. ütem kivitelezéséről állítják majd ki a kivitelezők.

Így a felvállalt kötelezettségekhez kapcsolódó pénzügyi teljesítés év végére eléri a 87 százalékot.

Olvasóink ide kattintva tekinthetik meg, milyen beruházások valósultak meg idén Győrben, s milyen fejlesztések munkálatai zajlanak jelenleg is.

A 17 órakor kezdődő novemberi közgyűlésről portálunk online tudósít a győri Városházáról.

Olvasóink írták

 • 7. urbaniastapista 2011. november 30. 15:15
  „Ahogy nézegettem a listát, több száz millió forintot költöttek el különféle bringagyászokra - teljesen feleslegesen.
  A Révfalusi hídon zajló szerencsétlenkedés egy mekk-mester epizód alapja is lehetne.”
 • 6. ombi 2011. november 30. 10:20
  „Dwatson: szerintem is alacsony a korlát, ráadásul az első, ami találkozik a függőleges vaspálcákkal, az a bicikli kormánya, nem valamilyen alacsonyabban levő része a kerékpárnak. Így egy érintéstől maximálisan a Duna felé kormányozódik a bicaj, sejthető, mit eredményezne ez.
  Kétirányú kerékpárúthoz 220 cm-es burkolatszélesség jár, plusz oldalanként 20-20 cm, ha az űrszelvény teljes szélességét nézzük. Márpedig korlátok közé szorítva ekként kell méretezni. Esély sincs ekkora szélességre, még a 220 is elég gyanús, hogy nincs meg, a kő lámpatartóknál, az éles kanyarokban a két méter sem.
  Meg ott vannak a híd eredeti kőoszlopain levő hegyes párkányok, azok épp homlokmagasságban lógnak az út fölé.
  És ott vannak a biciklik útjába állított lámpaoszlopok.
  Meg ott vannak a plexifalak, amik a szűkületben véletlenül nekihajtókat pont az autók közé dobják. Korlát ott ugyebár nincs.
  Aligha hiszem, hogy lehetne a most megvalósultnál rosszabb forgalmi rendet kialakítani a hídon.
  Rájöttek a tervezők, hogy hamar a sittre kerülnek, ha ott valakit baleset ér, talán ezért zárták le.
  Szerintem, amíg a rakpartra viszik a gépjárműforgalmat, esély sincs jó megoldást találni ott a kerékpárforgalomnak.
  Eurovelo 6? Hát, az itt véget ért.”
 • 5. Dwatson 2011. november 29. 20:56
  „Nemzetközi kerékpárút lezárva! Ha kerékpárral nem használható,miért nem nyitják meg legalább a gyalogosforgalom számára? Nekem az az érzésem,hogy a korlát egy kicsit alacsonyra sikeredett,vagy másutt túl magas?”
 • 4. urbaniastapista 2011. november 29. 18:19
  „#3. Az is lassan megfeneklene a Mosoni-Dunában. :(”
 • 3. gig 2011. november 29. 13:03
  „1-hez kieg.

  Távolról nézve (mert közelről nem lehet nézni) nem tűnik hasznosnak az a két plexiizé. Inkább növelik a balesetveszélyt, és még csúnyácskák is.

  Amúgy hol tekerjen szegény kerékpáros mostanában azon a szerencsétlen, "katasztrofális" áteresztőképesség tekintetében semmit nem változott híddal (szerintem eddig sem volt katasztrofális)? Szabálykövető polgárként próbáltam a kerékpárúton tekerni nemrégiben, csakhogy az le van zárva. Rámentem az úttestre, ott viszont a buzgó táblazsonglőröknek hála (nem azoknak, akik kirakták, hanem akik a kihelyezést elrendelték, jóváhagyták) tilos a tekerés, a hasonlóan buzgó rendőr "jog"osan büntetne meg. Ha a nemzetközi helyzet ilyen irányban fokozódik, lassan ideje lesz beruházni egy vízibiciklire.”
 • 2. ombi 2011. november 29. 11:55
  „Idézet a linkelt dokumentumból: "a Mosoni-Duna Kossuth-híd kifolyási oldali járdakonzol átépítését a KÖZGÉP Zrt. végzi. A forgalomba-helyezéshez szükséges munkák elkészültek. "
  Csak éppen egyetlen napnyi használat után lezárták, azóta teljes a hallgatás a kerékpárút jövőjéről.
  Legalább megtudtuk, hogy a Hidro-Plan tervezte, és a város megbízásából a KÖZGÉP Zrt. építette.
  Szégyelljék magukat. Használhatatlan.”
 • 1. vgabor66 2011. november 29. 11:36
  „Érdekelne a Kossuth-híd szélesítési klötsége, mennyibe került a pár centis bővítés az undorító plexi terelő lappal és a tartóval. Ja igen, miért van azóta is lezárva a híd ezen oldala???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentették azt az anyát, aki 5 éves gyermekével árokba hajtott

Felmentette a megyei bíróság kedden azt az anyát, aki 2007-ben, akkor ötéves gyermekével együtt… Tovább olvasom