Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

40 milliót kapnak a praxisok

Győr - A legutóbbi városi közgyűlés úgy döntött, hogy 2009-ben is támogatja az önkormányzat és az egészségügyi vállalkozások közötti együttműködést, s továbbra is átvállalja az egyes praxisok közüzemi díját. Ezzel kapcsolatban Schmidt Péter önkormányzati képviselő, gyermekháziorvos lapunknak elmondta: örvendetes, hogy több választási cikluson átívelő, országosan példaértékű gyakorlatról van szó.
A város idén 35 millió, jövőre várhatóan 41 millió forintot költ arra, hogy ily módon támogassa a felnőtt- és a gyermek-háziorvosi, valamint a fogorvosi és fogszabályozási praxisokat. „Egyrészt az orvosok fontos szimbolikus elismeréséről van szó, másrészt a havi néhány százezer forintot kitevő támogatás nem elhanyagolható akkor, amikor romlanak a finanszírozási feltételek" – fogalmazott a politikus.

Schmidt Péter beszélt lapunknak arról is, hogy nemrégiben ünnepelte létrejöttének 20. évfordulóját a WHO Egészséges Városok győri szervezete, s ebből az alkalomból elismerő oklevelet vehetett át Borkai Zsolt polgármestertől. A szakember a két évtizedes program eredményeként megemlítette a városi egészségtérkép elkészítését, a nők egészségvédelmének hangsúlyosabbá válását, valamint az ennek révén kialakult európai és egyesült államokbeli kapcsolatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidéki örökség megőrzése és a fenntartható fejlesztés

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) vidékfejlesztési intézkedéseinek fontos célja a… Tovább olvasom