Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

392 millió forint: az újabb nyertes pályázat a győri egyetemen zajló tehetséggondozási tevékenységet hivatott támogatni

A győri Széchenyi István Egyetemen a közelmúltban számos nagyarányú fejlesztés valósult meg. Az új épületek használatba vételével azonban nem áll meg a fejlesztés. Egy új nyertes pályázat az Egyetemen zajló tehetséggondozási tevékenységet hivatott támogatni.

A "Tehetséggondozási rendszer és a tudományos-képzési műhelyek fejlesztése a Széchenyi István Egyetemen" címmel beadott pályázatot a kiíró hatóság 392 498 682 Ft támogatásban részesítette.

A projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében valósulhat meg, TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0010 nyilvántartási számon fut.

A 100%-os támogatási intenzitású program három területre koncentrál: a doktori iskolák tevékenységének támogatása, a szakkollégiumok működésének segítése, valamint a tudományos diákköri mozgalom feltételeinek javítása.

A Széchenyi István Egyetemen a támogatásból három doktori iskola, valamint négy szakkollégium részesül, amelyek számára jelentős fejlesztéseket tesz lehetővé a program.

A pályázatból kurzusokat szervezhetnek, vendégelőadókat hívhatnak, az oktatói kar mellett a doktorandusz és szakkollégista hallgatók is részt vehetnek magyar és külföldi konferenciákon, tanulmányutakon.

Emellett kutatások támogatására és a működéshez szükséges eszközök beszerzésére is mód nyílik az elnyert összeg terhére.

A Tudományos és Művészeti Diákkör (TMDK) esetében a fő hangsúly az OTDK-n lesz, az erre való sikeres felkészülést segíti a program: az érdeklődő diákok számára külön kurzusok könnyítik majd meg a felkészülést a megmérettetésre - mondta el dr. Farkas Péter PhD, egyetemi adjunktus, a projekt vezetője.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézete a napokban ünnepli alapításának 15. évfordulóját

A győri egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézete a napokban ünnepli alapításának 15.… Tovább olvasom