Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

230 milliót nyert Kisbajcs

Jól sikerült pályázatokkal mintegy 230 millió forintot nyert Kisbajcs önkormányzata az elmúlt évben, így többek között elkészülhet a csapadékvíz-elvezető, megvalósulhat a közösségiház-beruházás, valamint a kulturális rendezvények színvonalának emeléséhez jutott egy mobil színpadra is.
Kisbajcs polgármestere, Kamocsai Sándor tartja magát ahhoz, hogy ha nem pályáznak, nem is nyernek. Így volt ez korábban, s most is eszerint figyeli a megjelenő kiírásokat a település önkormányzata. A falu az elmúlt évben 230 millió forintot nyert, ebben van az a közel 60 millió forint is, amit az iskola felújítására fordíthatott a négy fenntartó önkormányzat.
Már a környező települések is érdeklődnek, hogy milyen feltételekkel kérhetik kölcsön nagyobb rendezvényeikre a mobil létesítményt.

A polgármester elmondta, a csapadékvíz-elvezetés kiépítésének első üteméhez szükséges 69 millió forintból 58 milliót nyertek. A LEADER-pályázaton a mobil színpadra és a tárolóhelyiséghez 4,9 millió forint támogatást kaptak. A 15 százalékos önerőt az önkormányzat állta. A közösségi ház közel 52 millió forintos bővítéséhez, amelynek munkálatait a napokban kezdik el, IKSZT-pályázaton 40 millió forintot nyertek.

A pályázati pénzen beszerzett mobil színpadon kulturált körülmények között léphetnek fel a szereplők, akár a gyerekek is az iskolai ünnepségeken. Fotó: T. Gy.
A pályázati pénzen beszerzett mobil színpadon kulturált körülmények között léphetnek fel a szereplők, akár a gyerekek is az iskolai ünnepségeken. Fotó: T. Gy.


– S ez még nem a teljes pályázati csomag. Turisztikai fejlesztésre, tanösvény – pihenőhelyek, információs táblák, esőbeállók, madárlesek – kialakítására közel kilencmillió forintot nyertünk. A csapadékvíz-elvezetés kiépítésének munkálatai márciusban kezdődtek, június végéig kell befejezni az első ütemet. Szőgyén nyolcvan-, Kisbajcson hetvenszázalékos a beruházás. De továbbra is figyeljük a pályázatokat, mert a csapadékvíz-elvezetési beruházást tovább szeretnénk folytatni – tudtuk meg Kamocsai Sándortól.

A falunapokon, kulturális rendezvényeken szereplő együttes, többek között az iskola tánccsoportjának fellépése a mobil színpadnak köszönhetően ezentúl színvonalasan oldható meg. A fedett színpad felülete 45 négyzetméter, s hozzá egy 60 négyzetméteres tárolóhelyiséget építettek a pályázaton nyert pénzből. Már a környező települések is érdeklődnek, hogy milyen feltételekkel kérhetik kölcsön nagyobb rendezvényeikre a mobil létesítményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla Kálóczy Mihály emlékére

Kálóczy Mihály születésének 400. évfordulójára emlékezett szombaton a Kálóczy Baráti Társaság. Tovább olvasom