Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

2008/2009: Új létesítmények és kezdődő beruházások

Győr - A felelős döntések jelentőségére hívta fel dr. Szekeres Tamás rektor a gólyák figyelmét a győri Széchenyi-egyetem tegnapi tanévnyitó ünnepségén. Aki figyelt, jó tanácsokkal lett gazdagabb.
Összesen 3005 elsőéves kezdi meg a tanulmányait a hetekben a győri egyetemen – köztük 460 pótfelvételivel került be az intézménybe –, így nem csoda, hogy tegnap délután megtelt az egyetemi csarnok. Dr. Szekeres Tamás rektor megszívlelendő tanácsokat sem nélkülöző beszéddel üdvözölte az elsőéveseket.

– A felsőoktatás azon alapul, hogy a hallgatók felnőttek, s maguk hozzák meg a döntéseiket. Az is egy döntés, hogy komolyan veszik a diploma megszerzésére való felkészülést, s az is, hogy – bár nagy a kísértés – bemennek-e egy izgalmas esti, éjszakai program másnapján az előadásra – mondta, majd hozzátette: sajnos mindig vannak, akik nem képesek beilleszkedni a felsőoktatás rendszerébe.

Összesen 3005 elsőéves kezdi meg a tanulmányait a győri Széchenyi Egyetemen. Jó esélyük van rá, hogy tudásukat magas színtűre fejlesszék. Fotó: H. Baranyai Edina
Összesen 3005 elsőéves kezdi meg a tanulmányait a győri Széchenyi Egyetemen. Jó esélyük van rá, hogy tudásukat magas színtűre fejlesszék. Fotó: H. Baranyai Edina

Sokan gyenge középiskolai eredményekkel érkeznek a Széchenyi-egyetemre, hangzott el a tanévnyitón, s ez nem feltétlenül csak a tanulmányi osztályzatokra, a megszerzett tudásra, hanem a tanulási képességekre és módszerekre is igaz. Jó hír azonban, hogy a „hozott anyag" felülírható, fejleszthető, amiben a lezajlott akkreditációs eljárások során is bizonyított, elismert oktatók segítenek a 18 egyetemi alapszakon, 6 mesterszakon, valamint építész és jogász osztatlan szakokon induló hallgatóknak.

Borkai Zsolt polgármester reményei szerint mindenesetre tudásukat Győrben kamatoztatják majd –, az azonban biztos, hogy minden adott a megfelelő felkészüléshez, és a campus fejlődése nem ért véget.

Olvasóink írták

 • 3. tomi8713 2008. szeptember 11. 05:27
  „En epiteszmernokkent vegeztem Gyorben 5 evvel ezelott. Most Dubajban dolgozom a "vilag" megepitesen. Az elso diplomamat kozlekedesmernok szakon szereztem a BME-n. Mondanom se kell semmire se mentem vele. Csak egy ujjabb BME-s kis hulye voltam a sok koul, aki azt hitte, csak mert pesten tanult mar is ove a legjobb allasok egyike. Hat nem. Egy Gyorit vettek fel. Ekkor dontottem akkor en is GYORI leszel. Jol dontottem. Ott hozzam szoltak, es ha kerdeztem valaszt kaptam. Nekem bejott ez elet, bejott GYOR!
  sok sikert mindenkinek!”
 • 2. Peti85 2008. szeptember 10. 08:56
  „Lehet nem a felkapott szakokra kell jelentkezni mint pl a gazdász...erre csak ezt tudom mondani.
  Persze mindenki más...mindenkit más érdekel...nem is vitatom.”
 • 1. talierf 2008. szeptember 09. 17:00
  „Mintha a rektor még a nyáron arra lett volna büszke, hogy mennyi hallgatót vehetnek fel, illetve a győri egyetemen nem csökkent az érdeklődők/jelentkezők létszáma. Korábban volt szerencsém (??) ott is tanulni, s egy szerencsés véletlennek köszönhetően mára az ország egyik vezető intézményben tanulok. A győri egyetemen egyetlen dolog a vonzó, amelyet nem említenek. A győri önkormányzat és az Audi forintok millióit öntögeti egy vacak intézménybe, ahol a jövő "adminisztrátorait" képzik. A támogatás nagy része természetesen visszacsorog a hallgatókhoz. Így szociális ösztöndíj és tanulmányi ösztöndíj formájában havi 40-50 ezer forint egy olyan eredménnyel is elérhető, hogy nem tanultam érte szinte semmit. A lényeg, hogy a legelső vizsgára kellett elmenni, mert az volt a legkönnyebb. A gazdasági képzésük annyira vacak, hogy a legtöbb Győrben végzett ismerősöm pizzafutárként dolgozik Angliában, mert Budapesten nem akartak diplomával adminisztratív munkakörben dolgozni. Itt jegyezném meg, hogy a szüleim és sok más velem egykorú barátom diploma nélkül adminisztrál
  Ezért érdemes odamenni tanulni? Persze, ha az ember csak a havi 40-50 ezer forintra tart igényt, s utána például pizzafutárként akar dolgozni. Ezért érdemes forintok milliárdjait egy vacak intézményre költeni állami normatívák segítségével?
  Én még időben váltottam, s ehhez korábbi tanáraim segítségét utólag is köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amelyik tábla villog, az nem harap

Győri régió - A tapasztalatok jók: az autós azonnal lassít, ha sebességjelző táblát lát, még akkor… Tovább olvasom