Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

12 év fegyház az újszülöttjét vécébe fojtó börcsi anyának

Másod fokon is tizenkét év fegyházra ítélték Rubos Ildikót, aki Börcsön az udvari vécébe fojtotta újszülött babáját. Védője szerint a nő mai napig sem fogta fel tettét.Nem talált lehetőséget a Győri Ítélőtábla arra, hogy enyhítse a börcsi anya büntetését, mivel a 12 év már így is a 10-től 20 évig terjedő büntetési tétel középmértéke alatt van, épp a felsorolt enyhítő körülmények miatt.

A védelem hangsúlyozta, hogy a környezet is jobban foghatta volna az anya kezét, ám az ügyész viszontválaszában arról beszélt, hogy ez egy titkolt terhesség esetén bajosan képzelhető el. A bíróság kifejtette: Rubos Ildikónak korábban már két terhessége volt, az első gyermeket örökbe adták, a másodiknál abortuszt végeztek, így tudhatta a vádlott: van más megoldás.

A nő lényegében elismerte tettét, de azt, hogy pontosan mit tett a lapáttal, nem részletezte korábban sem. A szakértői vélemények azonban alátámasztják, hogy a később Ádámnak elnevezett kisfiút nem csak egyszerűen sorsára hagyta, hanem bele is nyomta a vécébe. A baba - ahogy az ügyész fogalmazott - nem kapott esélyt, a fekáliába fulladt percekkel születése után.

Az ítélet jogerős.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 éves a győri Mária néni: ˝rövid volt az eltelt évszázad˝ - videó

Száz szál vörös rózsát kapott fiától a győri Mezei Jenőné, aki pénteken ünnepelte századik… Tovább olvasom