Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

125 éves a Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola

Fennállásának és munkálkodásának 125. évét ünnepli a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája.

A neves évforduló emlékezésre szólít, a szívekben őrzött titkok, érzelmek, események felidézésére késztet.

Az évforduló alkalmából az iskola színes programot állított össze, melyet 2009 őszén bonyolít le.

A megemlékezés egy REGIONÁLIS FODRÁSZ-KOZMETIKUS versennyel kezdődött. A tanulók Sopronból, Székesfehérvárról, Szombathelyről és Mosonmagyaróvárról érkeztek. A kozmetikus tanulók egy nappali sminket készítettek az ősz színeivel. A fodrász tanulók több kategóriában "mérkőzetek" meg: marcell hullám, férfi klasszikus és modern hajvágás, női klasszikus és modern hajvágás, valamint alkalmi frizurát készítettek. A verseny nagyon színvonalas volt, amelyhez a győri mesterfodrászok értékelése, zsűrizése is hozzájárult.

Az elektronika-elektrotechnikai szakmák közül a villanyszerelők versenyeztek. Szintén egy regionális verseny keretében, JUBILEUMI VILLANYSZERELŐ VERSENY. A tanulók Pápáról, Sopronból, Székesfehérvárról, Szombathelyről érkeztek és két napon keresztül "küzdöttek" egymással. Elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani.

 
125 éves a Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája - Fotó: Szük Ödön

A JUBILEUMI HÉT (október 12-16.) megnyitása ünnepélyes keretek között történt. Emléktábla avatás, az iskola főbejáratát ÓLOMÜVEGBŐL készítettük el (a különböző szakmák eszközei jelennek meg a képeken) valamint az idei tanévben, 2009-2010-ben iskolánkban tanító pedagógusokról készült NEVELŐTESTÜLETI TABLÓT avattuk fel.

Szakma és iskolatörténeti kiállítások keretében emlékeztünk vissza egykori tanárokra, oktatókra és a szakmák gyakorlati oktatásában résztvevő mesterekre. (ruhaipari képzés, fodrász képzés, bőripari képzés, elektronikai képzés, faipari képzés) A kiállítások megtekinthetők iskolánk folyosóin, valamint az iskola tanári szobájában.

A jubileumi héten iskolai háziversenyeket rendeztünk tanulóink részvételével.

ISKOLATÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ

"ÖLTÖZETFORMÁLÓ" VETÉLKEDŐ (ruhaipari szakmák)

MATEMATIKA-FIZIKA-INFORMATIKA verseny

A JUBILEUMI ZÁRÓ ÜNNEPSÉGET a ZSINAGÓGÁBAN tartottuk, ahová meghívtuk a város oktatásért felelős vezetőit, városrész képviselőit, külföldi partnereinket (Brassó, Kuopió, német és osztrák testvériskoláink képviselőit), valamint az iskolánkban dolgozó valamennyi volt munkatársunkat. Színvonalas kulturális műsor keretében zártuk a jubileumi hetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A híddal a Híd utca is megújul

A 2010 augusztusára elkészülő Mosoni-Duna-híd forgalmát a révfalui és a szigeti oldal utcáinak is el… Tovább olvasom