Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Veszteségbe fordult a Philips: 4500 munkahelyet szüntetnek meg

Az egy évvel korábbi 463 millió euró nettó nyereséget követően 162 millió euró nettó veszteséget könyvelt el a múlt év negyedik negyedévében a Philips.
Az egy évvel korábbi 463 millió euró nettó nyereséget követően 162 millió euró nettó veszteséget könyvelt el a múlt év negyedik negyedévében a holland elektronikai óriás, a Philips.

A társaság árbevétele 6,5 milliárd euróról 6,71 milliárd euróra nőtt. A társaság negatív negyedéves eredményében szerepet játszott, hogy 272 millió eurós veszteséget könyvelt el a vegyesvállalatba kiszervezett televízió gyártó üzletágon.

A Philips novemberben jelentette be, hogy a hongkongi TPV Technology számítógépes monitorgyártó vállalattal közösen létrehozott vegyesvállalatba szervezi ki a televízió gyártást. Az újonnan létrehozott társaságban a Philips 30 százalékos tulajdonhányaddal bír. A holland elektronikai óriás korábban arról tájékoztatott, hogy az ügylet az azt megelőzően becsült 110 millió eurónál mintegy 270 millió euróval nagyobb összeggel csökkenti a negyedik negyedévi adózás előtti eredményt.

Az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenés előtti nyereség (Ebita) 503 millió euró volt a negyedik negyedévben, kevesebb az egy évvel korábbi 913 millió eurónál.

Frans van Houten, a Philips vezérigazgatója elkötelezettségének adott hangot hétfőn, hogy a Philips teljesíti 2013-ra vonatkozó hosszú távú pénzügyi terveit. A társaság korábban bejelentette: világszerte összesen 4.500, ebből Hollandiában mintegy 1.400 munkahelyet szüntet meg. Más intézkedésekkel együtt 800 millió eurós megtakarítást remél 2014-re a Philips. A Philips papírjai 2,70 százalékos eséssel kezdték a hétfői kereskedést, 15,16 eurón álltak nem sokkal negyed tíz előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarkozy: Európa már nincs a szakadék szélén

A francia elnök szerint Európa pénzügyi helyzete stabilizálódott, mostantól a gazdasági válságból… Tovább olvasom