Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Új kollektív szerződés az Audiban

A megállapodással biztosított a foglalkoztatottság, a tisztességes munkavállalás feltételei, valamint a munkáltatók gazdasági stabilitása.
A munkavállalókat képviselő Audi Hungária Független Szakszervezet és a munkaadói oldal, az Audi Hungaria Services Zrt. valamint az Audi Hungaria Motor Kft. képviselői aláírták az új Kollektív Szerződést, amelyre az új Munka törvénykönyve hatálybalépése miatt volt szükség. Ezzel a megállapodással biztosított a foglalkoztatottság, a tisztességes munkavállalás feltételei, valamint a munkáltatók gazdasági stabilitása - olvasható az Audi Hungária Független Szakszervezet közleményében.

Az új Kollektív Szerződés a Munka törvénykönyvében rögzített szabályokhoz képest fokozottan védi a munkavállalók gazdasági és szociális érdekeit például a műszakpótlékok mértékében, a munkarend és munkaidő-beosztás szabályozásában. A Kollektív Szerződés a Munka törvénykönyvével szemben kedvezőbben, részletesebben szabályozza a kötelezően kiadandó pihenőidőt és pihenőnapot, a heti munkaidő maximumát. Kedvezőbb feltételeket biztosít a szakszervezet működéséhez, a tisztségviselők munkájának ellátásához.

Olvasóink írták

 • 10. zsi-ci 2012. augusztus 14. 13:52
  „9! Konkrét dolgot én sem tudok. Csak azt hallani,hogy akiknek lejár a szerződése ,azoknak nem lesz meghosszabbítva. Ismétlem ,ez csak mende-monda. Gondolom, akik tudnak konkrét dolgokat azok nem itt a hozzászólások között fogják közölni a dolgokat. Tudod milyen a tipox-híradó:-egyszer igaz-egyszer nem.”
 • 9. véleményalkotó 2012. augusztus 14. 13:07
  „Tényleg írd meg, hogy milyen hirek terjednek! Ha nem lesz szerződé- hosszabbítás az szép lesz! Habár ezek mindenre képesek. Majd vesznek fel a begaykorlott, szerződést már többször hosszabbított kollégák helyett a munkaerőkölcsönzőtől újakat. Hát Én ezt nem szeretném. NE HOSSZABBÍTSNAK, HANEM VÉGLEGESÍTSENEK!!!!”
 • 8. zsi-ci 2012. augusztus 14. 12:00
  „7. bbbb! Szerintem arra gondolt,hogy állítólag nem lesz szerződés hosszabbítás......”
 • 7. bbbb 2012. augusztus 13. 22:18
  „polgar79: milyen hirek terjednek mostanaban a tipoxon?”
 • 6. melos 2012. augusztus 13. 20:34
  „gonzo!
  Ha jól tudom a kölcsönzött munkaerőnek nem az Audi a munkáltatója! Azzal egyetértek viszont, hogy meg kellene keresni a lehetőséget a védelmükre. A mi cégünknél például csökkentették a műszakpótlékot! Költsék gyógyszerre! Én is csak gratulálni tudok az Audi szakszervezetnek!”
 • 5. polgar79 2012. augusztus 13. 20:27
  „Nem csak elvenni kell a dolgozóktól hanem lehet adni is.Erre most jó példa ez.Csak ennek az adakozásnak majd megigyuk a levét, vagyis a határozott szerződéssel dolgozók.Érdekes hírek terjednek mostanában a tipoxon.”
 • 4. Ambar 2012. augusztus 13. 20:09
  „Igen vannak kirakat cégek ,ez nem baj.Baj az hogy a cégek többségénél semmibe veszik a dolgozók megnyirbált jogai is.Szakszervezetek meg valójában megosztottak és végtelenül gyengék ,mondhatni megalkuvóak.Igazából nincs érdek képviselet hazánkban .A hatalomnak ez így jó .Nem is tárgyal másokkal mint az őt kiszolgálókkal Munkástanács meg a Liga vezetőivel.Vagyis inkább lejkezelően közöl velük dolgokat,ők pedig alázatosan és elégedetten köszönik!Persze vezetőik nem kis fizetésért.”
 • 3. mikvannak 2012. augusztus 13. 16:59
  „Ők legalább igyekeznek tenni valamit ,nem úgy mint a dicsőített ősi fehérvári út elején lévő állítólag magyar tulajdonú cégnél!!!”
 • 2. gonzo 2012. augusztus 13. 16:25
  „És mi a helyzet az Audinál dolgozó nem kis számú kölcsönzött munkaerővel?Az sms-rovatban ilyenkor jön pár felháborodott üzenet.”
 • 1. oooo 2012. augusztus 13. 15:56
  „Gratulálok! Szép eredmény, példája lehetne az AHFSZ minden politikai szakszervezetnek! Ki a politikával a szakszervezetekből!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén még nem áll meg a gazdaság süllyedése

A kedden megjelenő II. negyedéves GDP év/éves alapon várhatóan 1-1,1 százalékkal csökken - írta a… Tovább olvasom