Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Túl olcsó a Penny teje?

Túl olcsó a Penny teje?

Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Penny Market ellen beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja miatt.

mti - Népszava - 2012.07.09. 08:08
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Penny Market ellen beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja miatt, a Tej Terméktanács bejelentése után.

A Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkárhoz eljuttatott levél szerint az üzletlánc feltételezhetően a beszerzési árnál olcsóbban értékesíti a másfél százalékos dobozos tejet - írta a Népszava.

A nemrégiben módosított, a tisztességtelen piaci magatartásról szóló törvény szerint a kereskedők – azonos termékek esetén – nem alkalmazhatnak többé eltérő árrést a magyar, illetve a külföldi árunál - számol be róla a lap hétfői száma. Erre azért volt szükség, mert sok multi a magyar tej esetében általában harminc-, míg a külföldinél nullaszázalékos haszonkulcsot alkalmazott.

Mint Budai Gyula a lapnak elmondta, korábban hat multinacionális üzletlánccal sikerült felvenniük a kapcsolatot, amelyek hajlandók is voltak arra, hogy a külföldi tej helyett magyar terméket árusítsanak. Bár az áruházláncokkal történt egyeztetéseken a Penny Market nem akart részt venni, a törvény mindenkire vonatkozik - tette hozzá.

Korábban is megbüntették már a Pennyt: 2008 novemberében csaknem 20 millió forintos bírságot szabott ki az agrártárca felügyelete alatt álló Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, mert az üzletlánc akkor is beszerzési ár alatt értékesítette a másfél százalékos tejet - írta Népszava.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 32 hozzászólás
Moderálásra küldöm 32. ATXadmin 2012.08.15. 07:38

a mindenit valami olcsón kapható NEEEEEEEEEEEEEEEE ez felháborító a magyar nem akar OLCSÓN VÁSÁROLNI!!!!!!
THX így tovább!!!!!!hogy a <moderálva> takarodjon az összes politikus

Moderálásra küldöm 31. BJ.MÓVÁR 2012.07.10. 13:51

Nagyon helyes,hogy védenek bennünket,nehogy már olcsóbban tudjunk vásárolni!!Köszönjük,csak így tovább!!

Moderálásra küldöm 30. pancser 2012.07.09. 18:32

"Szeszósztrisz" tisztességes parasztnak nevezed magad, hát erős kétségeim vannak, hogy paraszt vagy. A gazdák tutujgatása, az ismeretek súlyos hiánya, az adózási anomáliák és az ebből fakadó problémák miatt van a legtöbb gond. Mindegy a paraszt magyar vagy osztrák, a lényeg az, hogy paraszt legyen és ne földesúr. A kettő között az a különbség, hogy a paraszt maga és családja dolgozik néha egynéhány időszaki foglalkoztatottal. A földesúr(oligarcha) annyi földet birtokol mint az Eszterházy hercegek, maga nem dolgozik, hanem cseléddel, amolyan félrabszolgákkal dolgoztat. földesúr például Simicska tízezres állami föld használója, Csányi, Nyerges és még néhányan.
Ha a másik oldalt, a valódi paraszti gazdaságot nézzük 5-10 névre szétíratott gazdaság a földet illetően, csak a Jóisten tudja közülük ki a gazdálkodó valójában. Ismétlem még egyszer hogy értse mindenki, nem a paraszt nemzetisége a probléma!

Moderálásra küldöm 29. Primax 2012.07.09. 18:27

15. Muaddib !
Amit leírtál, az - nagyon is - logikusan hangzik.
De: miért "olcsó" a multiknál vásárolt tej és miért "drága" ugyanaz a többieknél ?
Miért kell - erőnek erejével - védeni a drágább tejet árusító üzleteket ? Ne feledjük : ugyanarról a tejről van szó, csak a csomagolása más és más...tudom, nagyon jó forrásból.
Tehát : miért is jó a drága/drágább tej ?
Azért, hogy a ZEMBEREK-nek több pénzük fogyjon ?
A ZEMBEREK-et nagyon nem érdekli, hogy mekkora az állami támogatás e termékeken.
Tesznek rá egy nagyot, hogy pl. Németországban/Ausztriában/Szlovákiában/Csehországban etc... ez mennyivel több, mint a hazai termelők esetében.
A ZEMBEREK-et a tej ára érdekli.

Moderálásra küldöm 28. Szeszósztris 2012.07.09. 17:47

Csak azok m0g0tt az általatok bazi nagy traktorok mögött általában 30-40 milliós hitelek állnak....

Moderálásra küldöm 27. Szeszósztris 2012.07.09. 17:41

Magyar mezőgazdaság a rendszerváltás után.
A magyar mezőgazdaság a hozzáértő és tisztességes magyar paraszt szemszögéből
(és nem a betonrengeteg okoskodóinak tollából)
(szubjektív tanulmány)

Röviden, hogy miért is panaszkodnak a mezőgazdaságban dolgozók, az idei és a tavalyi helyzetet összehasonlítva.
1) Magyarországon ahhoz, hogy egy gazdaság tisztességes úton nyereséges legyen, legalább 90, 100 hektár földet kell megművelnie. 1 hektár = 10.000 négyzetméter. Tőlünk nyugatra ez a földmennyiség fele ennyi sincs. Az osztrákok például 30 hektárból is megélnek.
2) Idén a búza mázsánkénti felvásárlói ára jó szerencsével 4200 HUF volt bruttó, azaz ebből még lejön a magtárba betár, kitár (mert azt is a termelővel fizettetik meg), az áfa (ami vállalkozásban visszaigényelhető, hiszen nem a gazda az utolsó eladó, hanem a kereskedő), a rostálás, amivel egyben 10-12%-át a terménynek le is vonják. Azt mondják kosz, tört szem, stb... azaz ez mind veszteség a gazdának.

A 4200 bruttó volt a minőségi… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 26. zlatkovoda 2012.07.09. 17:29

Lara50! Nem tudom hogy jön ide a SPAR, de ha már előhoztad én egyszer láttam hogy a büdös húst visszavitte a vásárló, az eladó azzal a lendülettel belerakta a darálóba. Gondolom fincsi darált húst vehetett a következő vásárló... Vagy lehet addig játsszák ezt, amíg valaki megunja, és nem viszi vissza. És ezt ők elkönyvelik sikernek.
Bocsi az OFF-ért.

Moderálásra küldöm 25. néha_benézek_ha_marhaságot_látok 2012.07.09. 17:20

Úgy látom páran nem emlékeznek már a cukor vagy a tojás mizériára
Akkor sírtatok, miért lett olyan drága a cukor, tojás
Hamarosan sírtok miért olyan drága az olcsó tej....

Moderálásra küldöm 24. IV.Béla 2012.07.09. 17:17

19. @Gabben!

Készíts nekem légy szíves a 30-40 milliós traktorokról fényképeket! Na, meg ha arra jársz, akkor az stb.-ről is. Tudod, csak hogy legyen hitele annak, amit mondasz.

Moderálásra küldöm 23. bojtár 2012.07.09. 16:41

mennyi hozzáértő gazdász van itt


32 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...