Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Rába: új, jelentős üzletek az európai piacon

A vállalat 2016-tól éves szinten mintegy 18 millió euró értékben szállít új tengelytest-modelleket a kontinens vezető tehergépjármű-gyártóinak.

Jelentős üzleteket szerzett a Rába Futómű Kft. az európai piacon.

A vállalat 2016-tól éves szinten mintegy 18 millió euró értékben szállít új tengelytest-modelleket a kontinens vezető tehergépjármű-gyártóinak. A
megrendelések elősegítik a vállalat európai pozícióinak megerősítését és a modernizált gyártókapacitások erőteljes kihasználását.

Európa két, prémium kategóriás járműgyártójától nyert el új megrendeléseket a Rába. A megállapodások értelmében 2016-tól új típusú tengelytestek sorozatgyártását kezdi meg a társaság. A szállítások összértéke éves szinten elérheti a 18 millió eurót. A hosszú távú vevői együttműködéseken alapuló megbízások hátterében a járművek hajtásláncát is érintő modellváltás áll. A továbbfejlesztett, súlyoptimalizált futómű-alkatrészek új közepes, illetve nehézkategóriás teherautó modellekbe épülnek be. A konstrukciós váltást a megrendelt tételek többségénél mérnöki szolgáltatásokkal támogatta a Rába a design, a gyárthatóság és a költséghatékonyság szempontjait szem előtt tartva.

A vállalat nemrégiben komplex technológiafejlesztési program keretében mellsőtengely-gyártási kapacitásait is megújította, és 2014 végig tovább mbővíti. Az új megrendelések elősegítik a modernizált kapacitások kihasználását.

Pintér István elnök-vezérigazgató kiemelte: ˝A nagysorozatú futómű-alkatrészek gyártása továbbra is stratégiánk egyik fontos fókuszpontja. Az elmúlt években céljainkkal összhangban Európába helyeződött át a komponensgyártás vevői bázisa. Közvetlen beszállítói kapcsolatot építettünk ki a legrangosabb piaci szereplőkkel, akiknek ma már szinte kizárólag magasabb hozzáadott értékű, megmunkált tételeket szállítunk.˝

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február 17-ig lehet kérni az egyszerűsített szja-bevallást

Az egyszerűsített bevalláshoz a honlapról letölthető, vagy az ügyfélszolgálatokon beszerezhető… Tovább olvasom