Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Összefogtak a képviselők a kisvállalkozók érdekében

A kis- és középvállalkozások terheinek csökkentése érdekében négy képviselőtársával együtt nyilatkozat elfogadására kéri az Európai Parlamentet Herczog Edit. A következő három hónapban 369 képviselőtársukat kell meggyőzniük ahhoz, hogy az EP-t érdemi lépésre kötelezzék.

Herczog Edit
a legutóbbi brüsszeli mini-plenáris ülésen négy képviselőtársával – Malcolm Harbour (konzervatív), Bendt Bendtsen (Néppárti), Dennis de Jong (zöld/baloldali), Olle Schmidt (liberális) képviselőkkel – kezdeményezte a kkv-k terheit csökkentő határozati javaslat elfogadását. A javaslat csak részben fogalmaz meg új ötleteket a kkv-k 123,8 milliárd euróra, azaz az EU GDP-jének 3,5%-ára tehető terheinek csökkentésére, részben azonban saját, korábban meghozott intézkedéseinek betartására figyelmezteti a Parlamentet és az EU kormányaként működő Bizottságot.

Az írásbeli nyilatkozatban, melyhez 2011. február közepéig az EP-felének, tehát 369 képviselőnek a támogatását kell megszerezniük, felkérik például a Bizottságot, hogy az európai kisvállalkozói intézkedéscsomagban (SBA) megfogalmazott 10 elvhez teljes mértékben igazodjon. Ugyanígy arra kéri az EU végrehajtó szervét, hogy aktívan kapcsolódjon be a már átültetett uniós jogszabályok kihirdetésébe, valamint alkalmazza az uniós joganyag egyszerűsítésének technikáját: ha bevezet egy szabályt, egy régit el kell törölni. A javaslatcsomag talán legfontosabb eleme, hogy felhívja a Bizottságot: a kis- és középvállalkozásokat érintő összes szabályozás esetében vezesse be a megvalósítás utáni kötelező értékelést.

Meggyőződésem, hogy az európai növekedés, a munkahelyteremtés gátja, ha nem hagyjuk levegőhöz jutni a kicsiket" – fogalmazott a javaslat kapcsán Herczog Edit, aki jelentéstevőként maga is részt vett a kkv-intézkedéscsomag kidolgozásában. A képviselő szerint mindennél fontosabb, hogy 2009-ben életbe lépett csomag minden egyes pontját bevezessék a tagállamok, mert ezzel tudják leginkább helyzetbe hozni saját vállalkozóikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MNB: az év végére a hazai bankrendszerben 2,5 százalékra csökken a tőkearányos nyereség

Az MNB stabilitási jelentése szerint az idei év végére a hazai bankrendszerben 2,5 százalékra… Tovább olvasom