Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Nyáron indul a próbagyártás az új győri Audi-üzemben

Három hét múlva lesz az Audi épülő járműgyárának bokrétaünnepsége Győrben. A nyáron megkezdődik az Audi A3 modell próbagyártása.
Három hét múlva lesz az Audi épülő járműgyárának bokrétaünnepsége Győrben - írja az index a Világgazdaságra hivatkozva.

Majd a nyáron megkezdődik annak az Audi A3 modellnek a próbagyártása, amely a jövő év elejétől készül nagy sorozatban. Külön érdekesség, hogy a csak ferde hátú karosszériával készülő A3 új változata, a négyajtós limuzin lesz az új gyár első terméke.

A több mint 900 millió eurós beruházás nem csupán a járműgyár építésére terjed ki. Május másodikán avatják fel a győri Széchenyi István Egyetemen azt a közös tanszéknek otthont adó új épületet, amely a város, az egyetem és az Audi Hungaria Motor Kft. (AH) együttes beruházási forrásaiból épült. Az AH és az egyetem közös tanszékén mintegy 500-an tanulnak, az új, közel ezer négyzetméteres épületben laborok és motorjárató padok is létesültek.

A járműgyár az Audi Hungaria Motor Kft. tevékenységi körének más bővítését is megalapozta. Így például az év végig tervezett 80-ból már 15 mérnököt felvett a cég a most létesülő járműfejlesztő központ. A kétmilliárd forintos költségvetésből jármű-szimulációs berendezéseket vásárolnak, illetve különleges tesztlaborok létesülnek.

Május végén lesz a kísérleti motorgyártó központ szintén új épületegyüttesének átadása. Ez hárommilliárd forintba került, és 8000 négyzetméteres komplexum, ahol olyan motorok készülnek, amelyek sorozatgyártása is Győrben lesz majd. A vállalat ugyanis nem csupán az Audi, hanem a Volkswagen konszern többi márkája számára is szállít motorokat, és tavaly 16 új motortípus sorozatgyártását kezdte meg – írja a Világgazdaság.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton nem mozgott a forintárfolyam

Az euró jegyzése a péntek késő estivel megegyező 297,21 forinton állt. Tovább olvasom