Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Nem kell drágábbra cserélni a gázpalackokat

Az EU-irányelvek alkalmazásának ellenére egy nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint nem kell a drágább újra cserélni a meglévő palackokat.

Az EU-irányelvek alkalmazásának ellenére, nem kell drágább újra cserélni a meglévő, piros csíkkal jelölt PB-gázpalackokat - egyebek mellett ezt tartalmazza az a nemzetgazdasági miniszteri rendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az MTI kérdésére a tárca sajtóosztálya közölte, hogy 5 millió ilyen palack található a háztartásokban és további néhány százezer az ipari palackok száma.

Az egyes szállítható nyomástartó berendezések üzemeltetésével kapcsolatos műszaki biztonsági követelményekről és a Gázpalack Biztonsági Szabályzatról címet viselő rendelet alapján a gázpalackok időszakos vizsgálatának a költsége nem a fogyasztót, hanem a töltő céget terheli. A vizsgálati jogosultság megszerzése jelenleg hosszadalmas és költséges, a jövőben az eljárás egyszerűbb és annyival lesz olcsóbb, hogy minden ezzel foglalkozó cég évi több százezer forintot takarít meg.

Jelenleg a PB-gázpalackok 10-15 százaléka illegálisan kerül forgalomba. A rendelet megteremti az illegális behozatallal szembeni hatékony fellépés lehetőségét is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánnyugdíj: örülhetnek, akik maradtak

Feltehetően jobban fognak járni azok, akik 2011 elején úgy döntöttek, megtartják… Tovább olvasom