Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Magánnyugdíj: az alkotmánybírák ismét tárgyalják a beadványokat

Két hónap szünet után az Alkotmánybíróság újra napirendre tűzi a magánnyugdíjpénztárak államosítását támadó indítványokat.

Az Alkotmánybíróság újra napirendjére tűzi a magánnyugdíjpénztárak államosítását támadó indítványokat, a testület május 16-17-i napirendjén - két hónap szünet után - újra szerepel a pénztárak ügye.

Lapértesülések szerint az alkotmánybírók megint csak azt tekintik át, hogy egyáltalán tárgyalhatják-e a törvényt támadó több mint kétszáz indítványt, miután az Országgyűlés radikálisan szűkítette a testület hatáskörét.

Az Alkotmánybíróság május 16-17-i teljes ülésének napirendje

– A magánnyugdíjpénztár választás szabadságáról szóló jogszabály-módosítások alkotmányellenességének vizsgálata tárgyában érkezett indítványok tárgyalása;

– A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 3. §-a alkotmányellenességének vizsgálata tárgyában készült határozattervezet tárgyalása;

– Mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenesség vizsgálata tárgyában készült határozattervezet tárgyalása; (Az Országgyűlés nem teremtette meg a cselekvőképtelen nagykorú személyek foglalkoztatásának törvényi garanciáit.)

– Mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenesség vizsgálata tárgyában készült határozattervezet tárgyalása; (Az Országgyűlés a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 23. § (1) bekezdés d) pontjában nem szabályozta azonos feltételek szerint a személyiség egészét érintő fejlődés átható zavarban szenvedő betegek támogatásra jogosultságát.)

– A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 48. § (1) bekezdése alkotmányellenességének vizsgálata tárgyában készült határozattervezet tárgyalása;

– A haditechnikai termékek gyártásának és a haditechnikai szolgáltatások nyújtásának engedélyezéséről szóló 2005. évi CIX. törvény mellékletének XXVI. fejezete és a haditechnikai eszközök és szolgáltatások kivételének, behozatalának, transzferjének és tranzitjának engedélyezéséről szóló 16/2004. (II. 6.) Korm. rendelet 1. számú melléletének XXVI. fejezete alkotmányellenességének vizsgálata tárgyában készült határozattervezet tárgyalása;

Olvasóink írták

 • 7. kerteszb 2011. május 19. 10:44
  „Most dől el, képesek-e gerincesek lenni vagy csak csip-csup ügyekben (98%-os adó) mernek ellentmondani.”
 • 6. steke 2011. május 16. 21:08
  „Úgyis hiába!”
 • 5. poto 2011. május 16. 15:44
  „Na végre ...... bár nincsenek illúzióim.”
 • 4. tudorka 2011. május 16. 14:58
  „Egy biztos, az alkotmánybírák a gyorsaságot tanulhatnák a FIDESZ-től, ha mást nem is.”
 • 3. miracle 2011. május 16. 12:58
  „Úgy látszik használt, hogy a múltkor azt írtam, fenéken kéne őket billenteni, annyit kotlanak rajta :)
  Most is fenttartom persze, ezzel már nagyon régen kellett volna foglalkozni. Mondjuk még a mnyp-tagság nyilatkozás ELŐTT.”
 • 2. klotzild 2011. május 16. 11:11
  „valószínű tudnak valamit tenni... Ha lenne rá lehetőségük egy új rendelettel tovább korlátozzák a hatáskört. Csak ez majd akkor lesz érdekes, hogyha 3 év múlva nem ők maradnak hatalmon, aztán szaladgálnának az AB-hez segítségért :)”
 • 1. Alina01 2011. május 16. 10:33
  „Jó lesz, ha már történik valami, mert igen elcsöndesedtek a dolgok a magánnyugdíjpénztárak körül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Győrből

A győri kirendeltség állásajánlatai. Tovább olvasom