Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Magánnyugdíj - Még egy nap, hogy nyilatkozzon

Aki a magánrendszert választja, annak személyesen kell nyilatkoznia. Az ügyfélszolgálatok hétfőn este hat óráig lesznek nyitva.

Azoknak, akik a magán-nyugdíjrendszerben szeretnének maradni, már csak egy napjuk maradt arra, hogy erről nyilatkozzanak. Az ügyfélszolgálatok hétfőn este hat óráig lesznek nyitva.

A magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január 31-ig kell dönteniük arról, hogy a magán- vagy az állami nyugdíjrendszer tagjai kívánnak lenni a jövőben. Aki a magánrendszert választja, annak személyesen kell nyilatkoznia erről a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóság valamelyikénél, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az ONYF-nél.

A tartósan külföldön dolgozó, vagy külföldön tanuló magán-nyugdíjpénztári tagok a külképviseleteken is megtehetik nyilatkozatukat. Aki nem nyilatkozik, annak 2011. március 1-jével automatikusan megszűnik a tagsági jogviszonya, és számlaegyenlegét átutalják az állami nyugdíjalapba. Az állami rendszerbe visszalépők tagi kifizetései - a korábban befizetett tagdíj-kiegészítések és a reálhozam - adómentesen felvehetők lesznek.

Aki továbbra is magán-nyugdíjpénztári tag marad, "kiszerződik" az állami nyugdíjpillérből: a 2011. december 1. után megszerzett, járulékalapot képező jövedelmei után nem szerez további szolgálati időt az állami rendszerben, annak ellenére, hogy fizetése után a munkaadó továbbra is az állami társadalombiztosításba utalja a 24 százalékos munkáltatói járulékot (decembertől nyugdíj-hozzájárulást); a továbbiakban csak a pénztárba utalt 10 százalékos járulékrész után számíthat járandóságra. Pénteken délután fél 2-ig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adatai szerint a több mint hárommillió pénztártagból 67.500 nyilatkozott arról, hogy magánpénztári tag kíván maradni.

Olvasóink írták

 • 7. pamutzokni 2011. január 31. 03:39
  „Én is az örökölhetőség miatt aggódom. Elveszik a temetési pénzemet. Ha nem változnak a jogszabályok, akkor 65 évesen mehetek nyugdíjba. Az átlagéletkor 66 év...
  A semminek fizetem így.
  Az mszp anno a nyugdíjasoknak köszönhette hatalomra kerülését Most a fidesz is azoknak köszönheti, mézesmadzag korábban mehet nyugdíjba.
  Nem gond, csak 9,5 %-ról 10-re emelkedik a nyögdíj. Ebben a rendszerben tényleg nem magadról gondoskodsz öreg éveidre, hanem a mostaniakat pénzeled.”
 • 6. tudorka 2011. január 30. 18:25
  „5. hozzászólás galamblelkü 2011.01.30. 17:15

  A TIDET MEG A FITYESZ!
  Egyébként engem a FITYESZ lop meg nem az MSZP lopott meg.
  Tolvaj banda!”
 • 5. galamblelkü 2011. január 30. 17:15
  „tudorka-az MSZP ELHOMÁLYOSITOTTA AZ AGYAD.”
 • 4. Vakegér 2011. január 30. 14:44
  „Mit gondolsz miért nem tudták eddig kiszámolni?
  Mert az állam bácsi megvárja mekkora összeget akar kifizetni (mennyien mennek vissza az államiba, mennyi vagyont visznek és ebből mennyi kell az államnak) és az alapján fogja majd a képletet kialakítani és megadni a magánynyugdíj pénztáraknak.”
 • 3. hollokoszt5 2011. január 30. 12:48
  „Inkb azt kéne közzétenni, hogy mennyit fognak visszaperkálni..”
 • 2. arrajáro 2011. január 30. 09:30
  „Ezek szerint aki "önként" visszalép az államiba, elveszti az örökölhetőséget !
  Kiváncsi leszek ,h március után mit szól az a "vérnarancs" akinek ne adja isten meghal a rokona és az
  örökölhetö befizetése helyett csak" Szijjártó válogatás" Cd-t adnak ???”
 • 1. tudorka 2011. január 30. 09:11
  „Feltéve, ha az Alkotmánybíróság meg nem semmisíti a törvényt vagy egyes rendelkezéseit.
  Bár bennem már a jogállamiságba vetett hit teljesen megingott.
  1 hónap alatt miért nem tudja az alkotmánybíróság egy olyan törvény vizsgálatát napirendre tűzni, ami 3 millió embert érint?
  Ők jól megfizetett alkotmánybírák, akiket nem érdekel az ország népe?
  Vagy félnek, és inkább hagyják, hogy minden menjen ahogy akar, csak ne kerüljenek célpontba?
  Az igazsághoz tartozó egy gondolat, ami lehet a FIDESZ országban törvényes, de igazságos biztos nem:
  A TB nyugdíj szempontjából az államnak egyforma a munkakerülő, aki után egy vasat sem fizetnek a nyugdíjkasszába azzal, aki után havi tízezreket fizet a munkaadója. Ez a Viktor , Matolcsy és a mi Péterünk igazságos rendszere. De remélem, mint a Rákosi vagy Kádár rendszernek ennek az Orbán rendszernek is vége lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BÉT - Megtorpant az emelkedő trend az elmúlt héten

A budapesti tőzsdén megtorpant a január eleje óta tartó emelkedés az elmúlt héten, halványodik az… Tovább olvasom