Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kalapács alatt a Tesco - Az áruház elárverezi használt eszközeit

A megyében öt áruházat érint az aukció, amely online lesz.
Online árverésen értékesíti használt, de jó állapotú eszközeit a legnagyobb hipermarketlánc. Győr-Moson-Sopronban öt üzletet érintő, a megyéből több mint 240 tételt felkínáló aukciót október 4-5-én tartják, a kínált eszközök már megtekinthetők az interneten.

Online árverésen értékesíti lecserélt, de jó állapotú eszközeit a legnagyobb hipermarketlánc. Az áruházak folyamatosan fejlesztenek, az elvárások e tekintetben is magasak - nyilatkozta a nagy volumenű értékesítésről a projekt vezetője. Mozga László elmondta, a legtöbb berendezési tárgynak és gépnek kötött csereciklusa van, melyet a lánchoz tartozó üzleteknél szigorúan be kell tartani. Emellett az ÁNTSZ és más jogszabályi előírások változása több helyen lehetővé tették az üzleti berendezések mennyiségének racionalizálását is. A megyéből így összegyűlt eszközök értéke kikiáltási áron több mint hatvanezer euró.

A közép-kelet-európai országokban kihirdetett árverés virtuális kalapácsa alá Győr-Moson-Sopron megyéből öt hipermarket és a raktárközpont lecserélt berendezési tárgyai, eszközei és gépei kerülnek. A megyéből származó 240 tételt is magába foglaló aukciós lista igen különböző tárgyakat tartalmaz: sütőipari gépek és eszközök, kínálók, targoncák, irodabútorok és informatikai eszközök, rozsdamentes mosogatók, szeletelők, padlómérlegek. Ezeken kívül hűtött munkaasztal, ezernél is több bevásárlókocsi, habtálcás csomagoló, öltözőszekrény, késfertőtlenítő, de még őrbódé is árverésre kerül az október 4-5-ére időzített, kizárólag online formában elérhető kiárusításon. Bár licitálni csak az interneten lehet, az eladásra kerülő tárgyak szeptember utolsó hetében személyesen is megtekinthetők. Emellett a tételekről már most fényképes leírás érhető el az árverést lebonyolító Intergavel Aukciószervező Kft. honlapján, mi több, már licitálni is lehet rájuk.

A Magyarországon még kevésbé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használt értékesítési forma mind a vevő, mind az eladó számára kedvező, az online megoldás pedig az árveréseket gyakran körüllengő korrupciók, háttéralkuk esélyét már technológiailag is kizárja − mutatott rá az árverésszervező cég ügyvezetője. Kocsis Csaba hangoztatta, a statisztikák azt mutatják, hogy egy online aukción átlagosan 20 százalékkal magasabb ár érhető el a hagyományos értékesítési formákhoz képest, de a vevők is jól járnak, mert tiszta versenykörülmények között juthatnak a speciális, nehezen hozzáférhető javakhoz.

Olvasóink írták

 • 4. b.ildi57 2011. szeptember 24. 12:45
  „gte igazad van, én már évek óta nem megyek mert minden rossz minőségű, igaz hülye vagyok idén bementem és vettem a medencébe algátlanítót gondoltam ez nem lehet szar, rácsesztem bealgásodott a medence tölthettem újra.
  most már tuti hogy nem veszek ott semmit se”
 • 3. gte325 2011. szeptember 24. 10:01
  „a tesco már nem csak az áruival, hanem az eszközeivel is szórja szemetet, igénytelen <moderálva> aki egyáltalán bemegy oda.”
 • 2. kibic-elek 2011. szeptember 24. 09:52
  „találós kérdés
  -Mi az abszolút cifra-nyomor?
  -ha már valaki a tecsótól kénytelen használtcuccot venni a leértékelt pult helyett.”
 • 1. valaki_mas 2011. szeptember 24. 00:30
  „Azért egy hyperlinket igazán beszúrhattatok volna, vagy legalább kiemeltétek volna az aukciót lebonyolító vállalatot.

  http://www.intergavel.com/stores.asp
  Tételek:
  http://www.intergavel.com/storecatalog.asp?userid=325
  http://www.intergavel.com/storecatalog.asp?userid=364 (targoncák)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Mihály gondolata után: megszűnik az eva, és az ekho?

Adószakértők szerint az ekho és az eva megszüntetése kedvezőtlen lenne, de egyszerűsítené és… Tovább olvasom