Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Hitelből vásárol buszokat öt Volán társaság

A hitelfelvételre a Borsod Volán Személyszállítási Zrt. írta ki a közbeszerzést.

Öt volán társaság 4 milliárd 452 millió forint hitelt kíván felvenni autóbuszok vásárlására az MFB közösségi közlekedésfejlesztési hitelprogram keretében - a kétfordulós, tárgyalásos közbeszerzési felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A hitelfelvételre a Borsod Volán Személyszállítási Zrt. írta ki a közbeszerzést. Ez a társaság 1 milliárd 344 millió forint hitelhez akar jutni.

A többi cég hitelfelvétele: Agria Volán Zrt. - 600 millió, Hatvani Volán Zrt. - 360 millió, Mátra Volán Zrt. - 600 millió, míg a Nógrád Volán Zrt. - 1 milliárd 548 millió forint. A kért hitel biztosítékai a beszerzett buszok, a futamidő 10 év, és negyedévente, egyenlő részletekben törlesztenek a társaságok. A nyertes bank a hiteldíjon utólag nem változtathat. A tenderre június 6-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott bankokat június 15-én nevezi meg az ajánlatkérő.

Olvasóink írták

  • 1. glotz 2011. május 09. 09:08
    „Itt a lehetőség, hogy magyar utakra Magyarországon gyártott autóbusz kerüljön! A banki tárgyalásokat követően remélhetőleg nyer a Kravtex / Kühne az általuk gyártott Credo! Nem isteníteni akarom a buszt, mert vannak, akik jó véleménnyel vannak róla, s vannak, akiknek nem tetszik. De bízom benne, hogy egy cég, amelynek palettáján 14 kül. fajta busz szerepel, lesz olyan, amely elnyeri a pályázatelbírálók tetszését és abban is bízom, hogy nem a korrupció fog dönteni!!!!
    Hajrá az autóbuszüzem dolgozóinak, hogy sikeres pályázatot tudjanak benyújtani!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer tonna cukrot dob piacra az állam

Az állami tartalékból 2 millió kilogramm cukrot felszabadítanak és piacra dobnak a magas cukorárak letörése érdekében. Tovább olvasom