Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Csökkentek a bérek. Elemzés: dec. 16-23.

A várt enyhe növekedés helyett 1,6%-kal csökkentek a bruttó bérek év/év összevetésben a KSH közzététele szerint, erre legutóbb januárban volt példa.


A nettó bérek 1,4%-kal voltak magasabbak nemzetgazdasági szinten, ám ezen belül a költségvetési szférában 6,5%-kal estek és a versenyszférában 4,9%-kal nőttek. A 4,7%-os októberi inflációs ráta mellett az átlagos reálkereset 3,2%-kal csökkent egy év alatt.

A Buda-Cash részletes heti elemzése dec. 16-23. >>

Olvasóink írták

 • 20. gjozsi88 2010. január 04. 19:29
  „még annyit:
  Erre mondtuk azt a népszavazáson, hogy nem kell ebbe több pénz!
  Elutasítottuk az igénybevevők ,nevetséges 300 ft-os hozzájárulását(akik továbbra dugdossák borítékba a papir pénzeket, nem az egészségügybe, hanem a doki zsebébe) és kizártuk a magántőkét!!!
  Nekünk meg nincs!!!
  Abszolut normálisak vagyunk!!!”
 • 19. gjozsi88 2010. január 04. 19:14
  „Csetneky!
  Akkor tedd meg, hogy jobban odafigyelsz és akkor láthatod, hogy ma már egy transzplantációs műtét rutin feladat, egy napos műtétek vannak, ehhez, pedig infrastruktura, és számos komoly eszköz szükséges, a gyógyszerek világpiaci áron történő beszerzése sincs teljes egészében a betegre hárítva! Számos nagyon komoly készítmény van!!!
  Persze, aki csak jogosítványt hosszabítani jár, az nem láthat semmit!
  Hol a pénz?
  Hát erröl beszélek, hogy ami van az nem elég!!!
  Többe kerül fenntartani az egészségügyet, mint amennyi pénzünk van rá!!!
  Befizetünk trabantra, mert az eü hozzájárulás pár ezer forintja az átlagbérekből, (csak versenyszféra, mert a köznek a bére is a közből megy ki) csak arra elég és közben kapni szeretnénk mercedes szolgáltatást!
  Hát ez nem megy!!!”
 • 18. Csetneky 2010. január 04. 18:36
  „Józsi

  Én az egészségügy fejlődését - egészségügyi állapotomra való tekintettel, szerencsémre - nem tapasztalom, de azt tudom, hogy amikor nemrég voltam jogsi hosszabbítás miatt a körzetinél, fél napot ültem ott. Ez a fejlődés? Ismerőseimtől viszont hallok különböző történeteket az egészségügyi kalandjaikkal kapcsolatban és azok sem utalnak olyan jaj de nagy fejlődésre. Akkor hol a pénz?”
 • 17. gjozsi88 2010. január 04. 17:27
  „A vezér cserékről annyit, hogy a politika a legfelső vezetőt jelöli ki, a további kinevezések, megbizások az ő munkájának a feladata!!!”
 • 16. gjozsi88 2010. január 04. 15:33
  „még annyit!
  Hagyjuk ezt a BKV végkielégítéseket, amiről azt mondom, hogy a rendőrségnek van tennivalója ezzel, mert számunkra, a többség számára a 10 000 milliárdos éves költségvetésből legfeljebb az elmúlt 3 évben 2 milliárdot fizettek ki!
  A vezér cseréről annak kapcsán esett szó, hogy politikailag a baloldal nem cserét BKV vezért, mert az első ciklusban a fidesz alatt is ténykedő Aba Botond volt a góré! De te ezt elvitted más irányba!!!”
 • 15. gjozsi88 2010. január 04. 15:29
  „Csetneky!
  Kurva egyszerű, ha a te autód is ki van fizetve, akkor számtalan más, rajtunk kivül ebben az országban élő honfitársunk van, akik a lakossági hiteleket, az államadósság 38%-t kitévő módon felvette!!!
  Miért kell ésszerüsíteni!!!
  Mert közben jött egy gazdasági világválság, ahol a bedölt hitelek miatt a hitelfedezetek értéke jelentősen lecsökkent és a világgazdaságából eltünt több száz milliárd dollárnyi pénz!!!
  Emiatt nincs pénz a piacon, nincs hitel sem, ráadásul hála a jobboldal hitelekre épített gazdaságpolitikájának, amit a meggyesiék a közalkalmazottak béremelésével megfejeltek, egyrészt visszaesett a gazdaság, ebből kevesebb bevétel van, másrészt a bevételekhez képest növekedtek a kiadások!
  Csak az egészségügy az elmúlt évekbe is óriási fejlődésen ment át és emiatt eszméletlenül megdrágult, az országban, annak ellenére, hogy leromboltságát hangoztatjátok, számtalan beruházás felújítás történt, ami szintén pénzbe került és elodázhatatlan!
  Az államnak nem az egyén, hanem a társadalom érdekét kell elsősorban figyelembe vennie!
  Tessék már tudomásul venni, hogy ez nem a szocializmus! Az állampolgárnak az egyéni boldogulását magának kell megteremtenie! Ehhez eladható munkaerővé kell válnia, kiadásait a megtermelt jövedelméhez kell igazítania!
  Az állami gondoskodás az a szocializmus jellemzője!!!”
 • 14. Csetneky 2010. január 04. 13:56
  „Józsi

  Az utolsó mondatod teljesen igaz. Mégpedig a jelenlegi parlamentre.
  Nem áll szándékomban szomorítani, de az én autóm is ki van fizetve. Most már a lakásom is. Nincsen semmiféle kölcsönöm.
  A Bkv esetében ne csak vezérigazgatóban gondolkozz, egyéb beosztásokban is elég szép pénzeket fizettek ki végkielégítésre, az "ésszerűsítés" jegyében. Csak azt nem értem, hogyha Budapest 1990 óta liberális és szoci kézen van, a kormány pedig az utóbbi 8 évben adott, akkor miért kell annyit ésszerűsíteni? Vagy saját maguk is látják végre, mekkora ostobaságokat csináltak? Esetleg csak a haverokat akarják még - remélem utóljára - egy "kis" zsebpénzhez juttatni?”
 • 13. gjozsi88 2010. január 04. 11:57
  „csetneky!
  De az én samarám ki van fizetve!!!
  Ugye érzed a különbséget!!!
  Ugyanennyi jövedelemből 3-5 millás autó???? Hát igen , a hitel és a látszat jó lét, közben meg 1000 ft-ért tankol!!! Meg nincs pénze semmire, nem vesz semmit, nem kell gyártani neki...!
  A BKV -nál 2006 után , amikor megpróbálták ésszerüsíteni a tömegközlekedést kezdődött a BKV vezér cserék, elötte sokáig Aba Botond volt a vezér!
  A szocik nem politikai okból cseréltek, hanem olyan menedzsert kerestek, aki képes a jobboldal által támogatott szakszervezetekkel szemben egy költséghatékony strukturát megvalósítani!
  A mai napig nem sikerül, mert a butaság fölényben van!!!”
 • 12. Csetneky 2010. január 03. 22:52
  „Nem akarlak cseszegetni Józsi, de ha igazat írtál és egy bontószökevény Lada Samarával közlekedsz, akkor a te munkád sem érhet valami sokat. Legalábbis az általad leírtak alapján.
  Egyébként meg csak a Bkv-s végkielégítésekre gondolva, azért nem mondanám, hogy nem elég sűrűn cseréltek vezetőket.
  Száz szónak is egy a vége, a szocik elqurták és "munkájuk" gyümölcsét most velünk fizettetik meg. A többi csak süket duma.”
 • 11. gjozsi88 2010. január 03. 17:19
  „még annyit!
  Csak a szocializmusba voltak hatósági árak, bérek!
  Piacgazdaságban a piac diktál!
  Nincs baj: mond ki, te a szocializmust szeretnéd, de akkor ne kommunistázz!!!”
 • 10. gjozsi88 2010. január 03. 17:17
  „jánosi!
  Nekem csökkentettek adót, mert volt miből csökkenteni!!!
  Nincs jól, mert ezen túl sokkal több embertől kellene igazságosabb közteherviselést elvárni, azaz még növelni azok körét, akik nem fizetnek adót, hogy nekem kevesebbet kelljen, legalább annyit mint annak, aki eddig alig fizetett! Másrészt csökkenteném az állami kiadásokat, ingyen diploma, mindenkinek, kivéve a versenyszférás dolgozót érintő utazási kedvezmények, különböző szociális támogatások...stb!
  Abban meg nem hiszek, hogy az ellopott pénzek minden gondunkat megoldaná, persze te ezt nem értheted!!!
  Pedig elmondta a Pálinkás József, aki nem baloldali: ha a gazdagoktól mindent elvennénk, legfeljebb 1 hónappal tovább tudnánk nyugdijat fizetni! Tehát ez nem elég!!!
  A világon mindenütt az van, amit nem akarunk!!!
  De mivel nem lesz pénzed rá, kénytelen leszel belátni, hogy az általad vizionált szocializmusnak vége!!!
  Ebben az országban azt a jobboldal szeretné konzerválni!!!”
 • 9. jánosi 2010. január 03. 17:00
  „És ez jól van így ? Maguknak csinálták ezt a rendszert, hogy fejjék a közöst, a te 300 fizikai órával
  szerzett pénzedből befizetett adódból is ! Védd csak őket ...............”
 • 8. gjozsi88 2010. január 03. 11:54
  „még annyit a 6-hoz!
  A versenyszférában van minimálbéres, nyilván ennyit ér a munkája és van több milliós fizetésű menedzser!!!
  A nem állami tulajdonban lévő bank fiók vezetője keres egy kisvárosban havi közel 1 millió nettót, mit gondolsz egy nagy központi bankban egy főosztály vezető mennyit kereshet?
  Ha megszüntetik a munkaviszonyát mennyi végkielégítés jár neki a törvény, vagy a szerződése szerint???
  A BKV végkielégítési botrányt nem pártpolitikusok, hanem köztisztviselők egymás közti mutyijának lehetőséget teremtő közalkalmazottak által aláírt szerződéseken alapulnak!!!!
  Azok a köztisztviselők, akiket a megakadályozott privatizáció miatt a jobboldal segítségével helyzetben maradhattak és akiknek, még a 13. haviját sem akarta a jobboldal elvenni!!!”
 • 7. gjozsi88 2010. január 03. 11:47
  „Jánosi !
  Ugyanezt!
  Csak azt is meg kell indokolni, hogy miért kell egy gazdasági menedzsert drága végkielégítés mellett ,mert ugye a munkatörvénykönyv azt biztosítja, felmenteni, hogy a sajátjait tegye a helyére!!!
  A szocik szinte alig cseréltek állami vezetőt kormányzásuk kezdetén, politikai okokból! Ennek ékes bizonyítéka pl. Poolt Péter legföbb ügyész! Aba Botond BKV vezér, akit csak 2006 után cseréltek le...!!!”
 • 6. jánosi 2010. január 02. 18:43
  „Hát igen ! a bkv -és Eleonora a versenyszférában is kapott volna százmilliós kielégítést ...........
  A pénz csak addig nem sok mig a MIEINK kapják ugye ?
  Kíváncsi leszek, hogy fél év múlva mit nyomatsz a Fidesz által kinevezett állami vezetők béréhez ?”
 • 5. gjozsi88 2010. január 01. 18:08
  „matezsu2!
  Szerinted a te munkád ér 500 ezer ft-ot? Akkor szólj a főnöködnek...!
  Az meg ne nagyon fájjon , ha van akinek a munkája ér 500 ezret a fönökének!
  ( az állami nagy pénzesek nagynak tünő béreit a versenyszférás jövedelmek diktálták, ugyanis, ha az állami szférában hasonló beosztásban csak töredékét fizetnék ki, akkor normális szakember nem dolgozna állami szférában! Az államiak munkájának minöségét akkor lehetne hitelesen lemérni, ha nem engednénk a politikai beleszólást! Lenne is szűkölködése a szakszervezeteknek, megszünne a közalkalmazottak jobb világa a versenyszférával szembe!)”
 • 4. matezsu2 2009. december 31. 08:50
  „Ha lenne 500ezer Ft a fizum, ami a nagykutyákénak csak töredéke, én azt se bánnám ha a felét adóba vonnák le, így is maradna 250ezer, de amikor a bruttó 87ezerből az összes levonás 20 ezer, a rezsim fűtés nélkül havi 25ezer, heti 45-50 órat dolgozok érte diplomával a zsebembe, ez már kilátástalan és elkeserítő!!!!”
 • 3. kivagyokén 2009. december 29. 10:32
  „Mindenhol csökkentek a bérek, kivéve a POLITIKÁBAN résztvevők számára. Ezért kár "jópénzért" elemzést csinálni. Csökkenni is fognak, hizen az "értünk dolgozóknak" nem lehet kevesebb. Mindegy hogy kinál van a kondérkanál "Libásnál" vagy "Országmentőnnél". Furhatjuk az új lyukat a nadrágszíjrja. Bár lassan nadrágom se lesz.”
 • 2. Primax 2009. december 28. 19:47
  „szocdem #1 !
  Nyugalom, várj pár hónapot !
  Jön az "éhes" és rettenetesen bölcs FIDESZ a felcsútival az élen. A "soha nem hazudó" nagy vezérrel.
  Akkor fogsz majd Te egy nagyot csodálkozni.
  Ahogy a filmben is mondta volt Csetneky :
  " Fogsz te még egy nagyot csodálkozni, Pelikán ! "”
 • 1. szocdem 2009. december 28. 18:30
  „Köszönjük!

  Még jó hogy erre a kimutatásra jutott pénz az MSZP nagy dúlása közepette, mert sose tudtuk volna meg magunktól, ha nem mondjátok meg elvtársak!!!

  Igazán köszi az igazmondást.. bele kéne jönni azon a téren is, hogy bevlljátok: nektek köszönhetően számolatlanul hordja ki az országból a pénzt a sok uzsorás pénzpiaci befektető, na és a lakosság támogatásán keresztül a multik is rettentő támogatást kapnak, amivel a gazdag európai országok költségvetését tömködik - mint "jó adófizetők"..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi 7,3 milliárd eurót fordít beruházásokra

Az Audi AG. modelljeinek számát 2015-ig 42-re növeli a jelenlegi 34-ről. Tovább olvasom