Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Csődeljárás indulhat a győri Pannonflax Textil Kft. ellen

A Pannonflax Textil Kft. 160 munkavállalót foglalkoztat, mérleg szerinti vesztesége 2011-ben 233 millió forint volt.
Csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Pannon-Flax Nyrt. a textiliparban 102 éve tevékenykedő leányvállalata, a győri székhelyű Pannonflax Textil Kft. ellen, mert az elmúlt években jelentősen csökkent a cég árbevétele.

A Pannon-Flax Nyrt. keddi, a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közleménye szerint a kft. a csődeljárás során a hitelezőkkel egyezséget szeretne kötni annak érdekében, hogy folytatni tudja tevékenységét. A cég honlapján elérhető információk szerint a Pannonflax Textil Kft. szövőüzemmel, kikészítőüzemmel és saját konfekcióval is rendelkezik; gyártanak például len asztalneműt, háztartási és lakástextíliát, divatanyagokat, műszaki szöveteket, munka- és védőruhákat, illetve hadi ruházati szöveteket.

A keddi közlemény szerint a jelentős, évek óta tartó árbevétel-kiesést csak "agresszív költségcsökkentési lépésekkel" lehet kompenzálni. Az utóbbi időszakban visszaestek a hazai, azon belül is főleg a közületi megrendelések - fűzi hozzá az anyavállalat. Kiemelik ugyanakkor, hogy a Pannonflax Textil Kft. a külföldi piacokon évek óta stabil vevői és szállítói kapcsolatokkal rendelkezik, a külföldi megrendelés-állomány stabil.

A Pannonflax bízik abban, hogy a külföldi árbevétel növelésével az eredményesség akár rövid távon helyreállítható - áll a közleményben. A céginformációs adatok szerint a Pannonflax Textil Kft. 160 munkavállalót foglalkoztat, mérleg szerinti vesztesége 2011-ben 233 millió forint volt a 2010. évi 141 millió forintos mínusz és a 2009-es 27 millió forintos nyereség után.

Olvasóink írták

 • 6. Legs 2013. május 30. 18:41
  „Adok egy tippet az újságíróknak.A győri Dáma Textilipari szövetkezet is be fog zárni.Egy hónapjuk van még.Talán.”
 • 5. Valaki 2013. május 29. 20:13
  „Szomorú, ezt is a komonistáknak köszönhetjük. :(((”
 • 4. Batistuta 2013. május 29. 15:18
  „100% Pannon-Flax Győri Lenszövő Nyrt.”
 • 3. verembele 2013. május 29. 12:35
  „Tisztelettel:
  Mint "közgazdasághoz" abszolúte nem értő ember, csak annyit kérdezek meg: Miért jó, hogy minden létező cég, még ha jólmenő cég, akkor is a bankok hitelein leledzik...? Inkább fizeti a kamatokat..Néhány cégnek annyi van a Lé-ből, hogy akár két megyét is össze tudna vásárolni kilóra, de azért is hitelből fizeti (speciel) a BÉRT...A cégek gazdálkodásában én mindig "simliskát" látok..(ez már nálam paranoia)...A nagyobbaknál van pénzügy, könyvelés, kontrolling...meg még a franc se tudja mi...Na itt tűnik el a LÉ. Nincs az a Könyvizsgáló és NAV-os aki megtalálja...Ha, mégis megtalaálja, akkor rákenik a portársra balhéjukat...ki látott már ilyet....
  Üdv.”
 • 2. gab713 2013. május 29. 12:33
  „ejh.. az egykori györi textilipar, ugye? ... ezt mar valahol tavolkeleten kellene keresni, mert a ruhazati termekek tulnyomo resze onnan jön.”
 • 1. acsali 2013. május 29. 10:26
  „Ki is a tulajdonosa a cégnek ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem reagált a forint a jegybanki kamatvágásra

Az eurót 287 forint közelében jegyezték este fél kilenc előtt nem sokkal. Tovább olvasom