Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Alacsonyan marad a diákhitel kamata

A diákhitel1 aktuális kamatlábát 5,75 százalékban, a diákhitel2 kamatát pedig 7 százalékban határozták meg a jövő év január 1-je és június 30-a közötti időszakra.
Stabilan alacsony marad diákhitel-konstrukció kamata - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.

A társaság a szabad felhasználású diákhitel1 aktuális kamatlábát 5,75 százalékban, a diákhitel2 kamatát pedig 7 százalékban határozta meg, a jövő év január 1-je és június 30-a közötti időszakra. Az utóbbi konstrukciónál az állami kamattámogatásnak köszönhetően az ügyfelekre eső rész továbbra is fix 2 százalék marad.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett.

A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi - írták.

A közlemény szerint a forrásszerzés jelentős eszközei az Európai Beruházási Bankkal kötött finanszírozási szerződések is, amelyek hosszú lejáratú források kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszik lehetővé a Diákhitel Központ számára.

Kedvező forráslehetőséget jelent a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel frissen kötött, 5 év futamidejű, 50 milliárd forint keretösszegű hitelszerződés is - írta a társaság.

A diákhitel felvehető összegei változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel1 konstrukció esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj - emlékeztetnek a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga: Az olcsó olaj miatt 3 százalék lehet a növekedés jövőre

A jövő év első felében, ha tartósan alacsony olajárral lehet számolni, akkor a magyar gazdaság… Tovább olvasom