Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

A Forest Papír alapítója lett az év üzletembere

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója lett "Az év üzletembere".

Az idén immár hetedik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst and Young "Az év üzletembere" (Entrepreneur Of The Year) díjakat vasárnap este.

A "Példakép" Tóth József Péter, a Lipóti Pékség tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, a "Merész újító" Matheidesz Réka, a WAMP (Wasárnapi Művész Piac) alapítója, ügyvezető igazgatója, a "Jövő ígérete" pedig Perger Péter, NetPincér.hu alapítója, ügyvezetője lett - ismerteti az Ernst and Young közleménye, amelyet vasárnap késő este juttattak el az MTI-hez. Havas István, az Ernst and Young magyarországi vezérigazgatója a közlemény szerint arról beszélt, hogy a 2009-es pályázatok között nagy számban találtak a hazai kis- és középvállalati szektort képviselő, valódi magyar márkákat és újításokat.

"Ezt a vonalat tükrözi az idei díjazottak névsora is, akiknek tevékenységére méltán lehetünk büszkék. A kategóriák nyertesei a válság ellenére erősödni, fejlődni tudtak, 2009-ben is nagy értékű beruházásokat hajtottak végre, és külföldön is terjeszkedtek. A folyamatos megújulásra törekvés és a szűkebb környezetük iránt érzett felelősségtudat is mind-mind hozzájárult sikereikhez" - hangsúlyozta. Az Ernst and Young világszerte nagy presztízsű, nemzetközi védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben egy független bíráló bizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján.

A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az Ernst and Young kiírásának megfelelően 2010-ben Bodrogai Ferenc képviseli Magyarországot az Ernst Ú Young "World Entrepreneur Of The Year" gáláján Monte Carlóban, ahol az egyes országok fődíjasai vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló bizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről.

"Az év üzletembere" díjat korábban Gerendai Károly (2008), Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) vehette át. A dokumentum szerint az Ernst and Young 1986-ban, Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year" programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést olyan vezetőknek, akik sikeres üzleti eredményeik mellett kitűnnek egyedi és újító megoldásaikkal, valamint megbízható, kiegyensúlyozott vezetői vállalkozásaiknak. Mára már hat kontinens közel 50 országában rendezik meg a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leier: 500 milliós fejlesztés Gönyűn

Tavasszal új terméket dob piacra a cég. Céljuk a gönyűi üzem forgalmának 20 százalékos növelése. A… Tovább olvasom