Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A CBA dolgozói keresik a legkevesebbet

Az országos kiskereskedelmi hálózatok közül a CBA fizeti a legkevesebbet, a nemzeti hálózatnál gyakori a minimálbér közeli fizetés.
A Figyelő nyolc, országos hálózatot kiépítő hálózatra alapuló kiskereskedelmi elemzéséből kiderült, hogy a CBA dolgozói keresik a legkevesebbet az országos kiskereskedelmi hálózatok közül - írja a HVG.

A nemzeti kiskereskedelmi hálózat átlagosan mindössze 134 ezer forint bruttó fizetést adott alkalmazottainak 2013-ben. Ehhez képest az Aldinál 299, a Lidlnél pedig 244 ezer forintot lehetett keresni. Ebből a szempontból a második legrosszabb munkáltató a Metro 155 ezer bruttóval.

MTI-fotó: Kovács Attila
MTI-fotó: Kovács Attila

A CBA általi 1012-es felvásárlással nem jártak jól a néhai Match és Profi hálózatok dolgozói sem. Addig bruttó 220 ezer forint volt a fizetésük, a felvásárlás után már csak 173 ezret kaptak. A központi CBA-cégnél nagyjából az iparági átlagot fizetik, a kis(ebb) partnereknél sokszor éppen hogy csak meghaladják a minimálbért.

A Figyelőnek a vizsgált hálózatok jellemzően nem kívánták kommntálni az adatokat, sem a minimálbéres alkalmazásra, sem pedig ez egy-egy láncnál tapasztalt jelentős visszaesést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi zárva tartás: közvélemény-kutatásra gyűjtenek pénzt

A népszavazási kezdeményezések elbuknak, nemzeti konzultációt pedig nem tartanak a vasárnapi… Tovább olvasom