Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A bankadó miatt vonul ki három bank az országból?

Három magyarországi bank azt fontolgatja: kivonul hazánkból - írta keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava, amely azonban nem nevezte meg a pénzintézeteket.
 
A lap csak annyit közölt a három bankról, hogy mérlegfőösszegük alapján nem sokkal vannak az OTP mögött.

A Népszava szerint a pénzintézetek úgy találják, hogy a rendkívüli bankadó túl nagy teher a számukra, mivel nélküle is veszteségesek. Ez azt jelenti, hogy a saját tőkéjükhöz kell nyúlniuk, hogy teljesíteni tudják a rájuk eső adóterhet - tette hozzá a lap, amely szerint a bankok gyors javulást nem várnak, hiszen jövőre ugyanezt az adót készül kivetni rájuk a kormány.

A távolabbi jövőről csak annyit tudnak, hogy valószínűleg 2012-től csökken a különadó összege. Ez azonban édeskevés ahhoz, hogy maradásra ösztönözze a csalódott bankokat - írta a Népszava.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. gjozsi88 2010. október 15. 15:00
  „A kapzsiság nem az alul biztosítás miatt jött létre, hanem a rengeteg erő felett felvett hitel miatt, ugyanis a szerződésben a hitelfelvevő vállalta, hogy fizet, de nem ezt tette!
  Ki volt a kapzsi?
  Aki 100 000 ft nettóból ült be 3-5 milliós autóba, 20-30 milliós lakásba...!(külföldön ugyan ez...!)
  Sehol nem hallottam azt, hogy hülye voltam, mert erő felett vettem fel hitelt!
  A bank csak abban bizott, hogy te fizeted, amire szerződtél( az USA -ban nem volt deviza árfolyam kockázat)!
  Ja, hogy mindenért a bank a hibás?
  De egyedül nem tudott volna saját magával üzletelni, sőt az adós maga ment be és nem kis pénzt fizetett azért, hogy hitelkérelmét pozitívan elbirálják...!”
 • 37. annobon 2010. október 15. 08:40
  „32-höz: szerencsére mások is így látják (pl. Kutyi7072). Amúgy meg a "Mitől kapzsiság..." kezdetű kérdésedet tedd fel Ken Lewis-nak, a Bank of Amerika vezérének, ugyanis ő mondta ezt! A 22-es hozzászólásomban belinkeltem!!!!”
 • 36. Kutyi7072 2010. október 14. 20:55
  „A bankok arcátlanul kapzsiak. Megérdemelnék hogy senki ne vegyen fel hitelt, s akkor megnézhetnék magukat. Sajnos ez nem megvalósítható.”
 • 35. Kutyi7072 2010. október 14. 20:51
  „Hogy lehetnek veszteségesek 0,1% látra szóló, max 5,5 % betéti kamattal és 27,99%-os hitelkamattal. Nem beszélve a deviza hitelek arcátlanul kifundált árfolyamnyeresége mellett?”
 • 34. nagyfulesbagoly 2010. október 14. 19:22
  „jocó aválság előtt 2-3 évvel szakértők a gazdasági lapokban pl: hvg előre sejtették egy válság kirobbanását .
  itt most vagy a kapzsiság v vmi más áll akkor a háttérben.amúgy nem hiszem .HOGY AKI 40 ÉVE TULAJDONOSA . IGAZGATÓJA EGY BANKNAK EZT NEEEM LÁTAAA ELŐREEE!!!!VAK VOLT AZ IMF????? VAK VOLT A VILÁGBANK????VAGY CSAK MINDENKI MEGHÜLYÜÜÜLT????”
 • 33. gjozsi88 2010. október 14. 17:08
  „nagyfulesbagoly

  Piac ujraosztásához nem elég jelszavakat skandálni, azt pénzzel tudják kiharcolni, tőkével...!
  Ezért nem maradhat ott pénz!
  Egyébbként, hogy lehet elvinni, úgy pénzt, hogy befekteted ingatlanba 10 milliót, jön egy krizis, bedölt hitelek miatt az ingatlan árak gyengülnek és a te addig 10 milliós ingatlanod tartósan csak 5 milliót ér, mert nagy kínálat, ami leveri az árakat!
  Hogy veszed ki a 10 milliódat?”
 • 32. gjozsi88 2010. október 14. 17:02
  „annobon!
  Mitől kapzsiság egy hitelfedezeti alulbiztosítás, ami a hitel kihelyezésekori gazdasági helyzetben még reális volt, ugyanis nem egy szereplő volt a piacon, hanem számtalan bank és számtalan ügyfél...?”
 • 31. annobon 2010. október 14. 09:42
  „25-nek: Oké, akkor a kapzsiság nem egyenlő a sikkasztással, de attól még kapzsiság marad!”
 • 30. nagyfulesbagoly 2010. október 13. 18:23
  „józsika azért nem került még vissza a lé mert még tart ez mesterséges valóvilág.még folyik a küzdelem a ,hogy a következő partiban ki legyen az osztó! és ha vissza kerül mi úgysem fogjuk észre venni,mert ügyesek a fiúk!a családi ezüst meg már csak akkor kerül az asztalra a mikor már minden mindegy.de ezt nem akarom megérni.na én repülök huuu”
 • 29. gjozsi88 2010. október 13. 17:50
  „28!
  Az a pénz ami a böröndbe marad, az elértéktelenedik!
  Tehát aki oda dugta, annak érdeke, hogy ne maradjon ott és akkor amikor piaci részesedést könnyen lehet szerezni, mert ujra osztás van, akkor kell részesedni és nem akkor mikor tőkeerőssé válik a konkurencia!
  Tehát ha lenne, akkor már a gazdaságba visszafordult volna!
  De nincs!
  Az összeesküvés elméleted nehezen érthető gazdaságilag!”
 • 28. nagyfulesbagoly 2010. október 13. 17:28
  „józsika újraosztani csak azt lehet ami van!de ők azt mondták NINCS SEMMINK!!!AJVÉ AJVÉ még a végén kiderül ezek is(bankok) abból élnek meg hogy hétvégén nem nyitnak ki!!!”
 • 27. gjozsi88 2010. október 13. 16:47
  „nagyfülesbagoly!
  A világgazdaság nem azonos a magyar vállalkozások e témában érintett részével, ugyanis a bedölt befektetések során eltünt száz milliárd dollárok egyszerüen eltüntek a gazdaságból!
  A nálunk lévő gyakorlat során ezek a csődök más néven újra megjelennek!
  Persze összeesküvés elméleteket gyártani lehet, csak nem érdemes!
  Felhívom a figyelmed, hogy a világválság hatására létrejött ujraosztás miatt ezek a pénzek, ha böröndbe lettek volna újra előkerültek volna!
  De nem, mert nem erről van szó!”
 • 26. nagyfulesbagoly 2010. október 13. 16:20
  „gjozsi88 a lóvét bőröndökbe raktam és jól eldugtam.utána hangosan visítva(ajvé ajvé)csődbe mentem szavakakat hajtogatva bejelentettük a haverokkal GAZDASÁGIVILÁGVÁLSÁG van emberek.”
 • 25. gjozsi88 2010. október 13. 14:45
  „annobon!
  A 22-es hozzászólásodban magad cáfoltad saját magadat!
  Ugyanis a túlzott kockázatvállalás nem azonos a sikkasztással!
  Azzal viszont igen, hogy a nálunk gyakorlatként működő túl biztosítás helyett csupán egy szimpla fedezetet kértek!
  Majd miután a hitelek az adósok fizetésképtelensége miatt nagy mennyiségben bedöltek ,az ingatlan piacon hirtelen megjelenő nagy mennyiségű ingatlan lenyomta az árakat!
  Emiatt az addig többet érő ingatlanok csak jóval olcsóbban kerülhettek értékesítésre, ráadásul az ingatlanba fektetett befektetési alapok is értékvesztésen mentek át!

  Egyébbként szeretném felhívni a figyelmed, hogy a magyar bankszektorba 3000 milliárdos befektetett tőke van, ami évente 300 milliárdos nyereséget hozott, amiből az állam elvesz 200 milliárdot, ami 3%-ot alig meghaladó nettó nyereséget jelent egy 5%-os infláció mellett!
  Szóval jelenleg nem olyan nagyon nyereséges a bankszektor a befektetőinek, mint ahogy látszik!”
 • 24. annobon 2010. október 13. 11:31
  „Mindenki megnyugodhat: itta z újabb cikk, miszerint: cáfolják a bankok, hogy kivonulnának! Hülyék is lennének, mert a kemény forintkamatokból még így is bőven marad mit tartalékolniuk (a zsebbe).”
 • 23. load 2010. október 13. 09:22
  „21. drKotász
  Ha megnyugodtál, nézz egy kicsit utána a mosonmagyaróvári vörösiszap tárolásának!
  Magyar Hírlap nem forrás, hanem pártlap.”
 • 22. annobon 2010. október 13. 09:00
  „18-nak: 2-es hozzászólásomban ott a válasz, hogy miért? A vezetőik hatalmas vagyonokat sikkasztottak el saját bankjukból! Ennyi. Nem a válság miatt mentek tönkre, ne félj!

  Idézek egy Figyelő-cikkből:

  "Ken Lewis, a Bank of America vezére hétfőn este nagyon találóan így foglalta össze azt, hogy mi okozta a nagy befektetési bankok vesztét: a túlzott kockázatvállalás, egymás belehajszolása az egyre nagyobb tőkeáttétbe - lényegében a kapzsiság."”
 • 21. drKotász 2010. október 12. 21:37
  „EZEK VAGYTOK TI MOCSKOS KOMCSI HAZAÁRULÓK

  A jó elvtársból a hulladékipar főhercege lett Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Hogyan vált milliárdossá a Kádár-káder Bakonyi?
  Ami most folyik, nagyobb próbája a demokráciának, mint Gyurcsány őszödi beszéde - kommentálta a hulladékipar egyik meghatározó szereplője lapunknak az ajkai iszapkatasztrófa nyomán induló felelősségre vonást. Forrásunk szerint ha most nem sikerül letörni a veszélyeshulladék-iparágra még a rendszerváltozás éveiben rátelepült, a hatóságokat is markában tartó, maffiára emlékeztető hálózatot, Magyarországot továbbra is katasztrófák fenyegetik. Informátorunk több mint hetvenmilliárd forintra teszi azt a közpénzt, amely környezetvédelminek feltüntetett beruházások okán a hálózat fejének tartott Bakonyi Árpád kezén átfolyt az elmúlt két évtizedben. A lapunk birtokába jutott dokumentumokból kiderül: Bakonyi, akinek a fiát tegnap letartóztatták, még a Kádár-rendszer ipari minisztériumának környezetvédelmi főosztályvezetőjeként alapozta meg mesés üzletét.

  Bakonyi Árpád a Horn-kormány idején az ÁPV Rt. vezetőjeként és az állami Hungalu Rt. vezérigazgatójaként fő ötletgazdája volt annak a folyamatnak, amelynek révén gyakorlatilag ingyen vagy minimális önrészért, de az évtizedek alatt felhalmozott környezetszennyezés felszámolásának milliárdos ígéretéért cserébe jutott hozzá egy kiválasztott kör a teljes magyar alumíniumiparhoz.

  Az előzmények tükrében cseppet sem különös, hogy idővel maga Bakonyi is a tulajdonosok között jelent meg, Gyurcsány Ferenccel, Tolnay Lajossal és Petrusz Bélával egyetemben. A következők magyarázatot adnak arra is, hogy miként került az ország legtehetősebb embereinek klubjába ez a négyes fogat.

  A meggazdagodásuk alapköve ugyanis az illetékes környezetvédelmi felügyelőségek vezetőivel ápolt bizalmas viszony volt (a privatizáció éveiben a környezetvédelmi államtitkárt Szilvásy Györgynek hívták). Egyrészt ezek a hatóságok igazolták, hogy a vételárba beszámított környezetvédelmi kármentesítések és fejlesztések megtörténtek, másrészt Bakonyiék és a hozzájuk kötődő társaság hatósági segédlettel úgymond forradalmasította a hulladékipart. Ezt úgy kell érteni, hogy a klikkhez tartozó csoportok két évtizede deponálhatnak engedéllyel ipari veszélyes hulladékokat az általuk megszerzett salaklerakókra és vörösiszap-tározókra. Almásfüzitőn a Tatai Környezetvédelmi Zrt. például sok százezer tonnányi súlyosan mérgező anyag primitív módszerekkel történő beásására kapott jóváhagyást a Dunától csak egy gáttal elválasztott vörösiszap-tározókba, miközben az Európában megszokott technológiával dolgozó cégek méregdrágán, többszörösen szigetelt lerakókat kénytelenek kialakítani.

  Dokumentumok igazolják, hogy az almásfüzitői lazaság jellemző Gyurcsány mosonmagyaróvári gyárára és a most tragédiát okozó ajkaira is.

  Informátoraink rávilágítottak, hogy miközben a Bakonyihoz köthető vállalkozóknak a mérgek hivatalos átvételéért kapott ötven-száz forintos kilogrammonkénti árból csak a dózerolás néhány forintos költségét kell megfizetniük, addig a normális módszerrel ártalmatlanító cégek a bevétel nagy részét a drága technológiára kénytelenek elkölteni. Környezetvédelmi felügyelőségi segédlettel tehát úgy forradalmasították a hazai veszélyeshulladék-ipart, hogy közben az árletöréssel elűzték a nyugati színvonalú környezetvédelmi technológiákat az országból.

  Aligha lehet véletlen, hogy a szóban forgó cégcsoport mögött az utóbbi években egy sor ciprusi és liechtensteini offshore cég tűnt fel. Így történt ez a Tatai Zrt.-nél is, amelynek vezetői értekezletein rendre ott vendégeskedik Bakonyi Árpád. És amely most a Mal Zrt. megbízásából szorgoskodik Kolontáron és Devecserben, kvázi zsebből zsebbe mentve a pénzt a kormányzati zár alá vett ajkai timföldgyárból.

  Persze nem csak a privát szféra szemetét éri meg óriási pénzért átvenni, majd fillérekért ,,ártalmatlanítani", hiszen ami a privát szférában bomba üzlet, az az állami megrendeléseknél egyenesen atombomba biznisz. Hogy mekkora, azt megtudhatják a holnapi számunkból.
  Huth Gergely”
 • 20. Csetneky 2010. október 12. 20:18
  „11. XSZAR

  Tudod, én nem vagyok szocialista típusú ember, tehát van eszem. Ebből következik, hogy nem veszek fel uzsora kamatra pénzt. A pénzemet beosztom, így nem kerülök bajba, ha hirtelen kell valami. Tudod barátom, az ész, ami nálatok hiányzik, nálam megvan. Egyébként meg ha három bank kivonul, marad még éppen elég, úgyhogy nem kell a párnába dugdosnom a pénzem. Pedig volna mit, mivel hangsúlyozom én nem hitelből élő szocialista típusú semmirekellő vagyok. Abban egyetértünk, hogy rengeteg ökör tud megszólalni gondolkodás nélkül. Például azok, akiknek nincs eszük. Őket arról lehet megismerni, hopgy a hazaáruló szocialistákra szavaznak.”
 • 19. egysoproni_ 2010. október 12. 19:53
  „Az Erste Bank osztrák vezérigazgatója, Andreas Treichl azt üzeni a magyar kormánynak, akármit azért nem lehet megtenni velünk, képesek leszünk ellenlépésekre”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyensúlyban az államháztartási egyenleg

Az eddigi összesített éves hiány 1089 milliárd forint, az éves előirányzat 125 százaléka. Részletes… Tovább olvasom