Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Musicfest - Dobrády Ákos: Előszó helyett

Változnak az évszakok..." - csendül fel a dal az elnyűhetetlen lemezjátszóból... és a húsos fazék mellett álldogáló jó anyánknál szinte észrevétlenül villannak be az ifjúkori képek, apánk és az a csibész mosolya, amivel úgy levette a lábáról.

 Ejj, de szép is volt... az öregnek bár nagy szíve van, maximum a frissen reszelt hagyma ereje csal némi könnyet a szemébe, mint sem a meghatódottság. Ami őt most igazán lázba hozza, az kizárólag egy „jég dupla whiskey-vel"... Ma blues a kedve... így hangol rá...

A legnagyobbik fiú némileg elszigetelve környezetétől, fejhallgatóval a fülén és az abban irgalmatlan hangerővel repesztő zene kíséretében az egyik Tankcsapda-pólót cseréli a másik után... „Mi atyánk, ki vagy a mennyekben" - mondd csak...!? Melyiket is vegyem fel? Na igen, „az élet súlya, tudom, a világ gondja".

Mindeközben a család szőke szépsége a kamaszok örök szerelmének tüzében égve nyugodt tempóban festegeti körmeit, és egyre csak igyekszik a nagymama nyelvbotlásait helyreigazítani... Nagyi! Az egy autóversenyző volt...! Ez Laude! Érted.. Magna Cum Laude!

A legkisebbik szobából, ahol a legnagyobb a felfordulás és a zsivaj, csiszolatlan csikidám ritmusok törnek elő. Hát persze, hogy a vásott kölyök az... hintalováról mér hatalmas csapásokat pálcájával a körülötte felhalmozott játékokra, és minden jel arra mutat: az ő szárnyaló képzelete bizony már az állatkert és a vidámpark gyerekektől nyüzsgő forgatagába repítette... Hello Kids...!

Szóval lassan, de biztosan izgalommal és várakozással telve elkészül mindenki, egy gyors ebéd... kis Bon-Bon... és egy „rövid üzenet az asztalon"... Nagyi! 4 napig nem vagyunk... Kaja a hűtőben...!

Dobrády Ákos

Olvasóink írták

  • 1. Csillus 2008. június 16. 14:00
    „Csodálatos, amit Ákos írt! Gratulálok! Imádom őt!!!!!
    A győri koncertjén is ott a helyem!:) Már alig várom!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A TNT a Kisalföld Musicfesten búcsúzik Győrtől

Dobrády Ákosról mindenkinek a TNT jut az eszébe. A másfél éve visszavonult együttes Dobrády Ákos… Tovább olvasom