Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Bemutatkozik az Earth Wind and Fire Tribute Band

Ismerjék meg az SZFESZT 2010 csapata által készített interjúból az Earth Wind and Fire Tribute Band-et!
A 6. Szentiváni Fesztivál hivatalos oldala itt megtekinthető.

SZFESZT 2010: - Kezdjük az alapoknál. Milyen stílusú zenét játszotok?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - Először is tudni kell a zenekarunkról, hogy ez egy Tribute Cover Band, ami ugye azt jelenti, hogy feldolgozás zenekarról beszélünk a mi együttesünkről. Aki nem tudná, hogy milyen stílusba sorolná be a zenénket, annak segítek egy kicsit. FUNKY!!! Ez azt hiszem, mindent elárul.


SZFESZT 2010: - Hogyan alakult a zenekar? Tudatosan ezzel akartatok foglalkozni, vagy így alakította az élet?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - 3évvel ezelőtt Győrött alakultunk meg Adorján Gyula (dob) Zink Ferenc (basszusgitár) Tóth Balázs (szaxofon) és jómagam Erdélyi Viktor (ének) hatására. Mindannyian játszottunk már különböző formációkban, de így még együtt és ilyen horderejű nehéz Funky zenét még sohasem. Ennek hatására, hogy mindannyian képzett papírral rendelkező profi zenészek vagyunk el döntöttük,hogy ezért amiért kimaradtak ezek az együtt nem eltöltött muzsikálások,emiatt megcsináltuk ezt a zenekart,mert valahol a szívünk mélyén mindig is rajongtunk az Earth Wind and Fire zenéjéért...


SZFESZT 2010: - A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódoltok még?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - A zenekar tagjai szinte egytől egyik szinte hobbinak és a megélhetésének tartja a zenélést. Úgyhogy a kellemeset a hasznossal próbáljuk meg vegyíteni… A zenekar még e mellett még nagyon sok szenvedélynek hódol, amit azért nem vetnénk papírra,mert nem tűrné a nyomdafestéket…Egyáltalán nem tekinthető a mi zenekarunk csak munkakapcsolatnak,mert nagyon szoros régi barátságok létrejöttek még anno a zenekar előtt. Így hát megint visszajutottunk oda ahonnan kezdtem, hogy a kellemeset a hasznossal kötöttük össze..

Az Earth Wind and Fire Tribute Band
Az Earth Wind and Fire Tribute Band

SZFESZT 2010: - Mikor volt első fellépésetek, hol és mi volt a legemlékezetesebb pillanata?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - Az első közös fellépésünk Mosonmagyaróváron volt két és fél éve, ahol is Tóth Vera és a Szupersztárok elő zenekaraként mutatkozhattunk be.


SZFESZT 2010: - Van kedvenc szórakozóhelyetek, fesztiválotok, ahova mindig szívesen tértek vissza?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - A legemlékezetesebb koncertünk Budapesten volt egy nagyon neves élőzenés klubban, ahol is úgy mentünk oda, mint egy amatőr zenekar, aki megpróbálkozik eljátszani valahogyan ezt a nehéz zenét, és a második dalnál a kritikus szemmel néző közönség és a tulajdonosok teli talpból ropták a táncot. Ebbe a klubba, mindig nagyon szívesen megyünk, azóta is vissza, játszani… Van egy fesztivál Mosonmagyaróváron, ahol évről évre megmutatjuk az ottani közönségnek magunkat és ezeket a zene szerzeményeket nagy szívvel, mert szinte oda már hazajárunk játszani.


SZFESZT 2010: - Van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor szerintetek mi a legszembetűnőbb?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - A vidéki szórakozóhelyeken mindig egyszerűbb egy hangulatos bulit csinálni, mert ott nincsen annyi választék a zenei csemegékből, mint a Fővárosban. Ebből a szempontból szerintünk nehezebb ott megteremteni a kellő hangulatot. Mindig a közönségre kell hagyni ezeknek a dolgoknak az eldöntését, hogy jó e vagy sem az, amit mi képviselünk és csinálunk, mert ők a legjobb mércék: az emberek.


SZFESZT 2010: - Ha van, ki az a másik zenész, énekes, akivel még ez idáig nem dolgoztatok együtt, de szívesen összehoznátok egy közös produkciót?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - A zenekar legnagyobb álma, hogy egyszer legalább valamelyik eredeti Earth-ös taggal együtt dolgozhasson egy produkcióban. Egyébként már büszkélkedhetünk hála istennek neves magyar hazai előadókkal, akik megfordultak már nálunk, például: Bársony Bálint, szaxofonos; Emilio, énekes és Nagy Laci Gitano, gitáros-énekes.


SZFESZT 2010: - Mi az, ami nagy hatással van rátok és a mai napig motivál abban, amit csináltok?

Earth Wind and Fire Tribute Band: - A motivációnk igazi oka az, hogy megismertessük még jobban ennek a rég elfeledett zenekarnak a többi dalait is nem csak, ami világhírűvé tette őket, mint például a September és a Boogie Wonderland.

Az SZFESZT részletes programja ide kattintva elérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Limuzin és testfestett lányok

Testfestett lányok árulják csütörtökön a jegyeket a II. Tét Fest-re. Tovább olvasom