Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Zalában és Győr-Moson-Sopronban már minden út járható

Déltől ismét járhatóvá vált az összes zalai és Győr-Moson-Sopron megyei főút és alsóbbrendű út. Vasban öt úton továbbra sem lehet közlekedni.
15:29 - Minden közút járható Vas megyében

Minden közút járható Vas megyében, a közútkezelő pénteken délután három órára járhatóvá tette a hófúvás miatt lezárt az utolsó útszakaszt is - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Pécsi Norbert Sándor elmondta: a megyében a főutak mindenütt jól járhatók, de ott, ahol korábban hóátfúvások voltak, még előfordulnak jégbordás szakaszok, a mellékutak pedig letaposott havasak, síkosak lehetnek.

A közlekedőknek továbbra is téli útviszonyokkal kell számolniuk - figyelmeztetett.

13:55 - Már csak Vas megyében van négy alsóbbrendű út elzárva a korábbi hóátfúvások miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek délután közleményben az MTI-vel.

Az utakat folyamatosan takarítják, így Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyében már egyetlen járhatatlan útszakasz sincs, csak Vas megyében van még négy alsóbbrendű út lezárva.

A délután fél egyes adatok alapján jelentősen javultak a közlekedési feltételek a dunántúli területeken. A főutak burkolata szinte mindenhol hó- és jégmentes, már csak Sárvár és Tapolca körzetében vannak hóbordás vagy latyakos területek, Szombathelynél pedig csupán egy-egy jeges útszakasz található.

A mellékutakon ugyanakkor Pápa, Szombathely és Fertőszentmiklós körzetében jégbordás, Mosonmagyaróvár, Győr, Csorna, Veszprém, Tapolca, Sárvár, Körmend, Keszthely és Nagykanizsa körzetében letaposott havas szakaszok még előfordulhatnak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) MTI-hez eljuttatott pénteki közlése szerint nem volt jelentős fennakadás az orvosi, az élelmiszer- és a közműellátásban.

Az intenzív havazásban 286 jármű akadt el az utakon, közúti balesetben vagy az időjárás miatt senki sem halt meg az érintett térségben - közölte az OKF.

13:00 - Déltől ismét járhatóvá vált az összes zalai főút és alsóbbrendű út, mindenhol megszűntek a közlekedési korlátozások - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője pénteken az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor reggel még arról számolt be, hogy a megyében öt útszakasz volt járhatatlan. Péntek délben azonban már csak Keszthely és Nagykanizsa körzetében fordulhatnak elő letaposott havas szakaszok - ismertette.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte, hogy Zalában a főutak sónedvesek, több helyen felszáradóban vannak, a mellékutak pedig zömében latyakosak, csak néhol hókásásak.

12:10 - Társaságunk a 1409-es jelű út Rajka határ vezető szakaszát, illetve a 8505-ös jelű mellékút az 1-es főút és Mosonszolnok közötti szakaszát ismét járhatóvá tudta tenni. Így már nincs járhatatlan út Győr-Moson-Sopron megyében, a közlekedés feltételei folyamatosan javulnak - adta hírül a Magyar Közút Zrt. - Szakembereink és munkagépeink ugyanakkor továbbra is azon dolgoznak, hogy a közlekedők még biztonságosabb körülmények között autózhassanak - áll Pécsi Norbert Sándor szóvivő közleményében.

9:50 - Még három alsóbbrendű út járhatatlan Győr-Moson-Sopronban megyében - tájékoztatta a katasztrófavédelem megyei szóvivője péntek reggel az MTI-t.

Dobos Viktória közölte: az Egyházasfalu és Szakony, a Mosonmagyaróvár és Mosonszolnok közötti, valamint a Rajkát a szlovák határral összekötő - szintén négy számjegyű - út járhatatlan. Nehezen és csak egy nyomon lehet közlekedni a Sopronnémetit Magyarkeresztúrral összekötő úton - tette hozzá.

8:05 - Már csak öt olyan alsóbbrendű útszakasz maradt péntek reggelre Vas megyében, amely az előző napok hófúvásai miatt járhatatlan. Minden főút járható, de vannak jégbordás, havas utak, ahol fokozott óvatosságra van szükség - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. szóvivője az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint Vas megyében a főutak túlnyomó része jól járható, de még most is több helyen vannak jégbordás, havas útszakaszok, főleg a megye északi és keleti részén, Szombathely és Sárvár térségében.

Hozzáfűzte: a mellékutakon egyelőre még téliesebb az útviszonyok, de folyamatosan dolgoznak a hófúvások nyomainak eltüntetésén, a lezárt szakaszok felszabadításán.

Vas megyében még járhatatlan a 8-as út és Jánosháza, a Celldömölk és Mesteri, a Tokorcs és Kemenesmihályfa, a Csénye és Bögöt közötti útszakasz, valamint a 8459-es út Nemeskocsnál.

7:00 - Már csak 15 alsóbbrendű út járhatatlan a hóátfúvások miatt, a magyar közút folyamatosan szabadítja fel a lezárt utakat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek reggel az MTI-vel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éjszaka és hajnalban is folyamatosan takarította a havat, így a korábban hófúvások miatt lezárt 72 alsóbbrendű útszakaszból 57-et sikerült kora reggelre felszabadítani.

Jelenleg Zala megyében öt, Vasban öt, Győr-Moson-Sopron megyében három, Somogyban és Veszprém megyében pedig egy-egy mellékúton van teljes útzár.

A Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyei üzemmérnökségek továbbra is nagy erőkkel, a bérelt munkagépekkel kiegészülve dolgoznak a hófúvások utolsó nyomainak eltüntetésén, a kora reggeli órákban, az 5 órai összesítés idején több mint 140 munkagép dolgozott az utakon.

A közlekedési feltételek sokat javultak a nyugat-magyarországi területeken a csütörtök reggeli állapotokhoz képest, ugyanakkor még pénteken is lehetnek olyan szakaszok, ahol téliesebb útviszonyokra kell számítani, ezért a Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel és óvatosabban vezessenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Quimbyvel és több jubiláló zenekarral készül Körmend a nyárra

A program különlegessége lesz, hogy négy hazai zenekar is a Rába-parton ünnepli majd jubileumi… Tovább olvasom