Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Viszonylag nyugodtan telt a szilveszter

Országszerte viszonylag nyugodtan telt a szilveszter. Megyénkben a petárda és tűzijáték miatt tűz, illetve baleset is történt.

Viszonylag nyugodtan telt a szilveszter, a kemény hideg ellenére tízezrek búcsúztatták a 2010-es évet a városok terein rendezett szabadtéri koncerteken, mulatságokon.

A mentők kétszer annyi esetet láttak el, mint egy átlagos napon, de nem a petárda okozta sérülések, hanem sokkal inkább a túlzásba vitt alkoholfogyasztás miatt. A tűzoltóknak kevesebb petárda, illetve más pirotechnikai eszköz által okozott tűzesetük volt. Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint a korábbi évhez viszonyítva kevesebb közlekedési, és petárdabaleset történt.

Országosan összesen négy embert láttak el petárda okozta sérülés miatt. Ugyanakkor ittas fiatalokhoz a korábbiaknál többször kellett kivonulniuk. A szilveszterkor szolgálatot teljesítő hétszáz mentőegység személyzete országosan összesen csaknem négyezer betegnek nyújtott segítséget, ebből a budapesti esetek száma megközelítette a hatszázat.

A fővárosi toxikológiára rekordszámú pácienst, összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi betegük az elmúlt 10 évben nem volt - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője. A 65 betegből a toxikológus elmondása szerint talán tízen voltak, akik drogot is használtak, a túlnyomórészük alkohol miatt került be.

Veszprém megyében az ittas kiskorúak adták a mentőknek a legtöbb munkát. Szilveszter éjszakáján több mint 85 esethez riasztották a mentőket, akiknek többségében erősen ittas fiatalkorúakat kellett ellátniuk - közölte Lattenstein János, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője. A kora reggeli órákban Érden öten sérültek meg egy autó balesetben, amelyet feltehetően az okozott, hogy mindkét sofőr ittasan ült volán mögé.

Egy soproni férfinek viszont a tűzijáték okozott nyolc napon túl gyógyul sérüléseket. A férfi este fél hétkor jelentkezett a helyi kórház sürgősségi osztályán azzal, hogy egy begyújtott, de be nem induló tűzijátékot próbált megjavítani, amikor az egyik lövedék eltalálta a jobb szemét.

Paul Tamás a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság sajtóügyeletese a szombat délelőtti statisztikai adatok alapján elmondta, hogy összesen három komolyabb tűzhöz, tíz kigyulladt szelektív kukához és két liftelakadáshoz riasztották a fővárosi tűzoltókat szilveszter éjjelén. Sopronban egy 17 éves fiút gyanúsítanak azzal, hogy petárdával hajnalban felgyújtotta egy lakás erkélyét. A fiút előállították, kihallgatták, majd elengedték; közveszély okozása miatt indult ellene eljárás. Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint a lakásban élő, ötvenes éveiben járó házaspárt füstmérgezéssel szállították a helyi kórházba.

Szilveszter napján a fővárosban több száz petárdát foglaltak le a rendőrök. Számos esetben civil ruhás rendőröknek kínálták a tiltott pirotechnikai eszközöket Budapest több pontján. Miskolcon nyolcszáz petárdát találtak a rendőrök egy árusnál, a tiltott pirotechnikai eszközöket a férfi a borsodi megyeszékhely belvárosában akarta eladni.

A szilveszteri mulatság utáni takarítás során összesen kétszáz köbméter hulladékot gyűjtöttek össze a Fővárosi Közterület-fenntartó dolgozói a hagyományos óévbúcsúztató rendezvények helyszínein az Oktogonon, a Vörösmarty téren, a Nyugati téren, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint számos aluljáróban és azok környékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távolsági autóbusz halálra gázolt egy férfit a 76-os főúton

Halálra gázolt egy középkorú férfit a távolsági autóbusz Zalacsány és Nagykapornak között, a 76-os… Tovább olvasom