Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Vasútfelújítás után - megtérítik a károkat

A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal felújítása soráén keletkezett károkat megtéríti a konzorcium.


Június elején ért véget a Sopron-Szombathely közötti vasútvonal felújítása.

A kivitelezés során többször volt forgalom elterelés. Az alsóbb rendű utak, mint például Peresztegen, nem bírták a megnövekedett terhelést; a teherutók jelentős károkat okoztak és szinte teljesen tönkrement a burkolat.

Ám sok más egyéb mellett ezt az útszakaszt is az eredeti állapotára állítja helyre a konzorcium.

A GYSEV közvetít

A GYSEV Zrt.-nél megtudtuk, a vasúttársaságot az elmúlt időszakban több önkormányzat, illetve magánszemély is megkereste. Ezért úgy döntöttek, hogy vállalják a közvetítő szerepet. Ennek eredményeképpen a közeli napokban a károsultak közvetlenül a kivitelezőnél jelenthetik be igényüket.

Ha nincs kárrendezés, nincs használatba vételi engedély. És ez így van jól.
A gyors és teljes körű kárrendezés a konzorciumnak is fontos; hát még a károsultaknak.


- A jogos károkat minden esetben megtérítjük - jelentette ki Csanda Gyula, a Savaria 2009 Konzorcium projektvezetője. - Rendezzük a bekövetkezett zöldkárok és a mezőgazdasági földhasználatok ügyeit is. Az utak esetében már az idén szeretnénk elvégeztetni a felújításokat.

A projektvezető hozzátette, a gyors és teljes körű kárrendezés a konzorciumnak is fontos.

- A társaság az ilyen esetekre külön keretet különít el. Emellett az egyes alvállalkozók is vállalták, hogy a kivitelezés során keletkezett károkat megtérítsék, vagy visszaállítsák az eredeti állapotot. Az önkormányzatok mellett számos bejelentést kaptunk a közutak kezelőjétől is. A kárfelmérési bejárások már elkezdődtek, és várhatóan a jövő héten érnek véget - zárta Csanda Gyula.

Kárrendezési bejárások

A Savaria 2009 Konzorcium kárfelvételi-kárrendezési bejárásokat tart Acsád és Meszlen körjegyzőség területén június 25-én 9 órától, Sopronkövesd körjegyzőség területén június 28-án 9 órától, Lövő-Völcsej-Nemeskér körjegyzőség területén június 29-én 9 órától, valamint Söpte-Salköveskút-Vasasszonyfa-Vassurány körjegyzőség és Szombathely területén június 30-án 9 órától. A találkozók helyszínei az adott napokon az acsádi, a sopronkövesdi, a lövői, illetve a söptei polgármesteri hivatal.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntek hajnalban megindulhat a vonatforgalom Csajág és Balatonkenese között

Péntek hajnalban megindulhat a vonatforgalom a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, Csajág és Balatonkenese között. Tovább olvasom