Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Tagi kölcsön a Pápai Húsnál?

A Pápai Hús 1913 Kft. problémáinak megoldása érdekében rövid időn belül meg kell vizsgálni egy gyors tagi hitel igénybevételének lehetőségét - közölte Politzer József ügyvezető igazgató az MTI-vel csütörtökön.
A többségi tulajdonos Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. vezetőinek aláírásával ellátott közlemény szerint a Pápai Hús 1913 Kft. anyagi helyzetének rendezése céljából ismét együttes taggyűlést tartottak a tulajdonosok a pápai polgármester részvételével.

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester változatlanul fenntartotta az önkormányzat ajánlatát, hogy törzstőke-emeléssel - amelynek során a város korábbi 8 százalékos tulajdonrészét 50 százalék fölé emelik - kívánják a cég további működését segíteni - áll a közleményben. A városvezető felvetette annak a lehetőségét, hogy a problémák megoldása érdekében rövid időn belül meg kell vizsgálni egy gyors tagi hitel igénybevételének lehetőségét.

A Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. taggyűlése egyetértett a felvetéssel. Hangsúlyozzák, hogy az önkormányzatnak, a város és a környező települések lakosságának érdeke egyaránt egybeesik a tulajdonos cégek érdekével a Pápai Hús 1913 Kft. anyagi helyzetének rendezésében.

A közlemény szerint a cégek határozatban rögzítették, hogy a tagi hitel igénybevételének céljából a tárgyalásokat haladéktalanul megkezdik, ennek eredménye függvényében folytatják Pápa önkormányzatával a jól haladó tárgyalásokat.

A tagi kölcsön az, amikor a vállalkozás tulajdonosa a cég részére kölcsönt ad. A tagi kölcsön nyújtása természete miatt több mint 90 százalékban készpénz formájában történik. Sok kis- és közepes cégnek van szüksége átmeneti pénzeszközre. Ennek legegyszerűbb és leggyorsabb formája a tagi kölcsön lehet.

Olvasóink írták

  • 1. pörkölt 2013. január 17. 10:55
    „Nem kaptak az államtól pénzt?A tvben nyilatkozott valaki a gyárból és azt mondta hogy nincs semmi baj.most akkor mi van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás - Újabb elakadt járművek és balesetek

Főleg Vas, Zala és Veszprém megyében okozott gondokat a havazás kedden reggel. Tovább olvasom