Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nyomoznak a bábolnai polgármester ellen

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója vasárnap Budapesten.
Budai Gyula sajtótájékoztatóján emlékeztetett: 2009. december 11-én tett büntetőfeljelentést a bábolnai polgármester ellen, mert - mint mondta - Horváth Klára úgy adott bérbe egy 85 hektáros állami földterületet - szabálytalan pályázati kiírással -, hogy a legalacsonyabb ajánlatot tevő IKR Zrt. nyerte meg a pályázatot, ráadásul a vagyonkezelő hozzájárulását sem kérte ki a településvezető.

Ezután előkerült egy kölcsönszerződés is, mely szerint Horváth Klára 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel az IKR vezérigazgatójától - tette hozzá a politikus. Budai Gyula a nyomozással kapcsolatban megjegyezte: a polgármestert - mivel országgyűlési képviselő is egyben - védi a mentelmi joga.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. adlerzsigabá 2010. január 18. 18:33
  „Eva 36#
  Bocsásson meg érte - esküszöm, hogy nem rosszindulatból mondom - de olyan zavartnak tűnnek a gondolatai.”
 • 37. Csetneky 2010. január 18. 13:00
  „36. Eva-

  Hogyan lehetne akármi is az ellenzék és a kormány együttes hibája? Kié a parlamaneti többség? Nyilván a kormányé, azért kormány. Akkor ez ellenzék kormánytámogatás nélkül keresztül tud vinni bármit is? Egyértelműen nem. A kormány meg tud szavazni bármit - szerencsére kivéve a 2/3-osokat - amit akar? Szemrebbenés nélkül. Akkor hogyan lehet bármi is a kormány és az ellenzék közös hibája? Aki kormányra kerül, övé a hatalom. Meg a felelősség is! Bár ez utóbbit az elvtársak szívesen megosztanák, csak ez éppen szokás szerint nem igaz.”
 • 36. Eva- 2010. január 18. 11:27
  „33-hoz!

  persze hogy lassú az ítélkezsé
  Zuschlag ügyben a nyomozás/előzetes letartóztatás ideje olyan hosszú például, hogy előzetesen letöltötte már a visszatérített 70 millió ft-ért kiszabható büntetés idejét

  de még lesz 21 tárgyalási nap a márciusi ítéletig---kissé átlátszó kampány-támogatás ! :))

  de 10 befejezett per az országosan sincs

  de dermedt állapot az igen, mert minden megkérdőjelezhető egy másfajta logika mentén--de ez mindig így van/volt.
  Ha valamit létre akarunk hozni, csak a létező szabályok alkalmazása közepette lehet, hogy azokat egyesek vitatják?!
  mert a szabályok ellentmondásosak--nos az ellenzék/kormány együttes hibája!
  Ezt kár elvitatni!”
 • 35. jimike 2010. január 18. 09:45
  „Megszeretnék nyugtatni minden kedves hozzászóló társamat,hogy ebben az országban soha nem lesz REND!!! <moderálva>”
 • 34. gabmaster 2010. január 18. 08:08
  „"Klari-Flari" ismet beindult Kurcsany es a vorosordogok”
 • 33. adlerzsigabá 2010. január 17. 21:10
  „Eva-

  Ez olyan jellemző, ahogy reagál: szemrebbenés nélkül csúsztat és mellébeszél! "a Nyomozó Főügyészség még nem bírói ítélet " - írja. Ez igaz. De TÖMEGÉVEL kerülnek nyilvánosságra a szocialista politikusok bűntettei. Az pedig, hogy a befejezett ügyek száma ilyen alacsony volna - amennyiben persze ez egy igaz állítás - úgy az az ítélkezés lassúságát jelzi, nem pedig a TÉNYEK cáfolata. Emlékszik? Még a koalíciós partnerek is kimondtak egyet-mást: " az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" - jelentette ki Medgyessy Péter, az MSZP volt miniszterelnöke.
  Tények...”
 • 32. Eva- 2010. január 17. 20:37
  „25-höz

  még mindig 10 alatt vagyunk a befejezett ügyeket illetően.:))

  egyébként a Nyomozó Főügyészség még nem bírói ítélet
  a rablánc csörgés meg igen jó kampány eszköz :))

  //komolyan: az viszont dühít , hogy mindig csak az egyik fél van előtérben, az ok/indok az nincs!/

  Az amortizálás folyik ezerrel! :))”
 • 31. Patriot 2010. január 17. 19:42
  „adlerzsigabá,

  ..ez esetben ez tényleg szélsőséges. Talán a "kosztos kutya" kifejezés jobban megfelelne.”
 • 30. adlerzsigabá 2010. január 17. 19:32
  „Patriot

  Az "író" kifejezés azért egy kicsit durva....”
 • 29. Patriot 2010. január 17. 19:21
  „Komissar, jogerős ítélet? Vádemelés? Nyomozás ?

  Ajánlom Neked a szocialista, fizetett udvari író Debreczeni József könyvét, amiben gyurcsányi vall a a kitalált lejárató kampányról. Abban szerepelnek az általad emlegetett legendák”
 • 28. adlerzsigabá 2010. január 17. 19:07
  „Komissar 27#

  Nem. Egyik oldal sem lophat. Ha pedig lopott, bűnhődjön. Minden "oldalon" vannak korrupciók, csalások, törvénytelenségek és erkölcstelenségek. De a komszocik (és az álliberálisok) bűnügyeitől HEMZSEG a sajtó.”
 • 27. Komissar 2010. január 17. 18:59
  „25. Patriot 2010.01.17. 18:45
  Elvtársak, a12 állami gazdaság ellopása (privatizálása) hasonló bűncselekmény.
  Arról miért ekkora a csend?
  Vagy az egyik oldal büntetlenül lophat?”
 • 26. adlerzsigabá 2010. január 17. 18:50
  „Akkor dobjunk hozzá még:

  "2006. április 28-án Kabai Károlyt a Nyíregyházi Városi Bíróság börtönbüntetésre, valamint a közügyektől való eltiltásra ítélte. A nyírbogáti szocialista vállalkozót első fokon adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettében és magánokirat-hamisítás vétségében találta bűnösnek a bíróság."
  http://www.korrupedia.hu/index.php/Kabai-%C3%BCgy

  "A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az erzsébetvárosi ingatlanügyben. A kerület előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármesterét, Hunvald Györgyöt tucatnyi tényállás kapcsán többek között hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja a főügyészség, amelyeket bűnszervezetben követett el."
  Forrás:http://www.mno.hu/portal/688719”
 • 25. Patriot 2010. január 17. 18:45
  „Folyamatban lévő ügyek bemásolása az már övön aluli ütés lenne számodra kedves Eva, pillanatnyilag ezeket olvasgasd és tanulgasd,hogy legközelebb ne kelljen szembesülnöd a tényekkel.”
 • 24. Patriot 2010. január 17. 18:41
  „Walter-gate
  A Korrupedia wikiből
  Eva-nak! Sokadik emlékeztető....

  A Győri Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Walter Dezső volt soproni szocialista polgármester jó erkölcsbe ütköző szerződést kötött saját családi vállalkozásával, ami törvénytelen. Ezért a Soprontól elprivatizált, több mint egyhektáros belterületi telekről kötött szerződés semmis, s a közvagyonból kikerült ingatlan tulajdonjoga visszaszáll a városra. A bíróság döntése szerint Walter Dezsőnek polgármesterként fokozottan kellett volna ügyelnie a jogszabályok betartására az ingatlannak saját családi cége részére történő értékesítésekor, így az ingatlant pályáztatással és közgyűlési jóváhagyással kellett volna eladnia. Ismeretes: a 2006. október 1-jei önkormányzati választásokat megelőző néhány napban Walter Dezső gyanús körülmények között rendkívüli gyorsasággal több nagy értékű önkormányzati ingatlant értékesített.”
 • 23. Patriot 2010. január 17. 18:38
  „Eva-nak! Sokadik emlékeztető.....
  Mezőkovácsháza: elfogták a szocialista ex polgármestert!

  A több bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítélt, hónapok óta szökésben lévő, Szarvas Attilát 2008. április 28-án fogták el a rendőrök.

  Az egykori mezőkovácsházai polgármestert tavaly nyáron ítélte jogerősen egy év szabadságvesztésre a Békés Megyei Bíróság - egyebek mellett - gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt. Szarvas Attilát egyébként korábban magánokirat-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte. Szarvas Attila - aki az előző ciklusban a szocialista párt által támogatott polgármester volt - nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse az összesen két év tíz hónapos büntetést, ezért tavaly decemberben a megyei bíróság elrendelte a körözé”
 • 22. Patriot 2010. január 17. 18:33
  „Eva-nak! Sokadik emlékeztető....

  Tolna Megyei Bíróság hivatali visszaélés és személyes adatokkal visszaélés bűntette miatt első fokon elítélte Dombóvár MSZP-SZDSZ-es polgármesterét, Szabó Lórándot. A politikust a bíróság 120 ezer forint pénzbírságra ítélte, s kötelezte, hogy térítse meg a perköltséget. Szabó fellebbezett az ítélet ellen. Ismeretes: a városvezető 2008 januárjában tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert egy internetes fórumon rágalmazó írások jelentek meg róla. Közvádas eljárást indított arra hivatkozva, hogy közszereplő. A nyomozás idén áprilisban lezárult, majd magánvádas eljárásként folytatódott. Az erről küldött értesítést a polgármester sokszorosította és eljuttatta baloldali képviselőtársainak. Ezzel egy le nem zárult nyomozás adatait, köztük személyes adatokat tett közzé. Nem ez volt egyetlen eset, amikor Szabó a közérdeklődés középpontjába került. A polgármester volt az a városvezető, aki kétmillió forinttal és egy tanácsnoki állás ígéretével próbálta rávenni az őt rágalmazással feljelentő fideszes politikust, hogy vonja vissza magánindítványát.”
 • 21. adlerzsigabá 2010. január 17. 18:03
  „Kedves Eva!

  "Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen..."
  Ez már önmagában megrendítő: egy MSZP-s Klára ellen nyomozást indítani! Ej, ej!”
 • 20. Eva- 2010. január 17. 17:55
  „18-hoz!

  csak három nevet írj ide, akit eddig elitéltek/meggyanúsítottak

  mert egyébként városi legenda, amit állítasz”
 • 19. Eva- 2010. január 17. 17:53
  „10-hez
  ki a "főszoci"?
  aki 2009 márciusa óta nincs hatalomban--
  hála Semjén és Navracsics urak amortizáló munkájának a barátaikkal együtt.

  egyébként miért nem jelentik fel a "a főszocit"?

  Ha a bábolnai mszp-st lehet, akkor őt miért nem----mindkettőt ugyanaz a törvény védi/itéli el---ha---

  bár ezt Te is megtehetnéd--bármikor!Csak kell bizonyítanod is az állításod!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bennégett a házaban

Bennégett a házban egy ember Vasboldogasszonyban. Tovább olvasom