Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Nyárra kinyit a füredi görög falu?

A balatoni szezonra kinyithat a Sundance Park néven működő, görög faluként ismertté vált kereskedelmi és szórakoztatócentrum Balatonfüreden - mondta Serényi Gábor, a központ egy részét üzemeltető Sundance Park Kft. ügyvezetője szerdán az MTI-nek.

Az ügyvezető megerősítette az MTI információit, miszerint az üzleteket üzemeltető Sundance Park Kft. ellen felszámolási eljárást indítottak. Serényi Gábor elmondta: egyelőre még bizonytalan, de nem tartja kizártnak, hogy júniusra újra kinyithat a szórakoztatóközpont. Hangsúlyozta, hogy csak az üzemeltető cég ellen van folyamatban a felszámolás, amely a társasházi formában működő üzletek tulajdonosaira nem vonatkozik. A Sundance Park Kft. ügyvezetője szerint a füredi létesítménynek 83 tulajdonosa van, a nyitás legalább 20 cég érdeke. Az általa vezetett kft. az üzleteknek csak egy részét üzemeltette, és bérelt illetve bérbe is adott ingatlanokat az egykori görög faluban.

A cégbíróság adatai szerint a felszámolásra kijelölt cég a Vectigalis Zrt., az eljárás még tavaly decemberben indult. A Sundance Park Kft. folyamatban lévő székhelyáthelyezés iránti kérelme miatt azonban a veszprémi mellett a Fővárosi Bíróságon is elindult az eljárás, ez utóbbit január 25.-én törölték. A hitelezőknek a bíróságok végzésének közzétételétől 40 napjuk volt követeléseik bejelentésére, ezt Veszprémben és Budapesten is megtehették- mondta a budapesti felszámolásra kijelölt Agreement Könyvvizsgáló és Adótanácsadó Kft. felszámolóbiztosa, hangsúlyozva, hogy az adminisztrációs hiba miatt egyetlen hitelező sem szenvedett kárt. A Vectigalis Zrt. felszámolóbiztosa a cég tartozásának összegéről nem adott felvilágosítást.
A balatonfüredi földhivatal adatai szerint a 2005-ben még Annagora Park néven megnyitott létesítmény közel négyhektáros területén 136 különálló ingatlan szerepel összesen 46 épületben. A tulajdonosok köre változó: mindössze húsz magánszemély szerepel a többségi tulajdonos Annagora Market Kft. mellett.

A balatonfured.hu portál szerint a felszámolás nem befolyásolja a Masped csoport által üzemeltetett Annagora Aquapark működését, amely a Sundance Park szomszédságában szezon kezdetekor biztosan kinyit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ocho Macho: a szombathelyi csűrhe újabb babérokra tör

Aranylemez, jelölés az ˝Év felfedezettje díjra˝, koncertek sorozata, s új album. Így lehet… Tovább olvasom