Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Nehézségek ellenére is sikeres év a kőszegi turisztikai egyesületnél

A finanszírozási gondok ellenére tavaly is sikerült teljesíteni célkitűzéseit a kőszegi Írottkő Natúrparkért Egyesületnek - derül ki az évértékelő beszámolóból.

A kőszegi Írottkő Natúrparkért Egyesület és az általa működtetett Tourinform iroda 2010-ben mint önálló, közhasznú civil szervezet végezte munkáját.

Az egyesület éves költségvetése 13,350 millió forint volt, amely 52 százaléka önkormányzati támogatásból, 16 százaléka tagdíjból, 24 százaléka egyesületi bevételből és 9 százaléka működési jellegű pályázati támogatásból tevődött össze.

˝A 2010. év finanszírozási nehézségekkel és támogatáscsökkentési kilátásokkal indult. Ennek eredményeként a turisztikai főmunkatársunk megvált irodánktól, így a támogatáscsökkenés mellett megbillent egyensúlyú létszám is nehezítette év elején munkánkat.

Az anyagi stabilitást úgy tudtuk elérni, hogy egyesületünk megpróbált minden olyan eszközt igénybe venni, mellyel vállalt feladatainkat, munkatervünket teljesíteni tudtuk: megelőzendő a létszámleépítést - vállalkozási tevékenység bevezetésével (pályázati tanácsadás) alapján pótoltuk a csökkentett működési támogatást. Vállalt feladatainkat, munkatervünket  teljesítettük˝ - olvasható az egyesület tavalyi évről szóló beszámolójában.

Programszervezés
˝Ha hétvége, akkor Kőszeg és Natúrpark! címmel( tematikus programsorozatot rendeztünk a natúrpark magyar-és osztrák kirándulóhelyein egész évben, minden hétvégén ); továbbá volt gyalogos túravezetés, ingyenes helytörténeti-kultúrtörténeti séták-vezetések Kőszegen és a Natúrpark egyes településein, ingyenes kerékpáros túrák vezetővel, borkóstolók a Kőszegi Borút pincészeteinek bemutatkozásával.

Elkészítettük a Natúrpark éves rendezvénynaptárját, melyet 8000 példányban adtunk ki, vállaltuk havi és heti programajánlók készítését, plakátolását. Feladatunk volt a programok népszerűsítése céljából a médiával, szerkesztőkkel, a sajtó képviselőivel folyamatos kapcsolattartás.

- Legjelentősebb rendezvényeink: Natúrpark ízei - gasztronómai fesztivál, Orsolya napi vásár, ˝Miénk itt a rét˝, Autómentes Nap nap szervezése, Hétforrás piknik (július), Natúrpark ízei (október) Kőszegi Advent, Advent a Natúrparkban˝ - szerepel a beszámolóban.

Újdonságok 2010-ben

EDEN-ből EDEN-be napok, Stájer-házaknál és az Őrségben, Húsvét a Zöldben Kőszegen a Jurisics várárokban, „Óház-foglaló" – Bakancsos Túratalálkozó az Óház-kilátónál, Virágudvar, mint programhelyszín bevezetése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kelet esszenciája - Orient-tál Bál

Kelet esszenciája várta február 11-én a bálozók Mekkájává avanzsálódott Café Palaceban a szórakozni… Tovább olvasom