Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megyei sportkonzultáció-sorozat Szombathelyen

Szombathelyen járt Balogh Gábor, sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, aki a Megyeházán zárt körben beszélgetett Vas megye sportéletének meghatározó személyiségeivel szerdán.

A világbajnok öttusázó a konzultációt egy ebéd keretében folytatta Kovács Ferenccel, a megyei közgyűlés elnökével, Marton Ferenc alelnökkel, dr. Varga Zoltán megyei sportigazgatóval és prof. dr. Gadányi Károllyal, a Sportági Szakszövetségek Tanácsának elnökével.

Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója megyei konzultáció-sorozatot indított a hazai sportélet vezetőinek és aktív szereplőinek részvételével. A jövő év elejéig mind a tizenkilenc megyeszékhelyen személyesen tájékozódik a hazai sportélet helyzetéről és kilátásairól a megjelentekkel.

Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világ-és Európa-bajnok öttusázót Orbán Viktor miniszeterelnök kérte fel 2009 tavaszán, hogy gondolja át a haiaz utánpótlás-nevelés rendszerét, majd a 2010-es választási győzelem után miniszterelnöki tanácsadói megbízást kapott a sportügyek területén.

Balogh Gábor elkötelezett abban, hogy a sport a kormányzati politika középpontjába kerüljön, emellett fontosnak tartja a sportban rejlő nemzetgazdasági és társadalmi lehetőségek kihasználását is. Mindez csak úgy képzelhető el, ha az állami sportirányítás vezetői világos és tiszta képet kapnak a sport legfontosabb megoldandó problémáiról. Ezért is indított konzultáció-sorozatot a hazai sportélet vezetőinek, melyekre a megyeszékhelyeken kerül sor.

A látogatások célja, hogy a szakmai párbeszéd során fény derüljön a helyi problémákra és fejlesztési elképzelésekre. Balogh Gábor meggyőződése, hogya nehézségeken való túljutás, a problémák megoldása az együttműködésben rejlik, amelyet ez a párbeszéd hivatott hosszú éveket követően ismét feléleszteni. A szakmai egyeztetésen a sportlétesítmények fejlesztésének, fenntartásának problémái mellett megvitatják a versenysport, a szabadidősport, a diáksport és az utánpótlás-nevelés előtt álló kihívásokat is.

A párbeszéd végső célja, hogy egy komplex, települési szintre lebontott sportügyi problématérkép készüljön el. Az így életre hívott, alaposan megvitatott, részletes dokumentumra épülhet csak a megyei és helyi sportélet problémáit orvosoló sportfejlesztési stratégia. Balogh Gábor elkötelezett ennek megvalósítása mellett.

A miniszeterelnöki tanácsadó konzultáció-sorozata a végéhez közeledik, utolsó állomása a csongrádi megyeszékhely, Szeged lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: botránykeltő volt a szombathelyi szocialisták sajtótájékoztatója

Botránykeltőnek nevezte a szombathelyi szocialisták szerdai sajtótájékoztatóját a városi… Tovább olvasom