Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kiéheztetett és agyonvert kutyák Vasban

Az elmúlt hétvégén két megdöbbentő állatkínzás is történt Vas megyében. Az ebek mindkét esetben kínok közepette pusztultak el.
Egy rábapatyi lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy kettő bichon havanese fajtájú kutyáját valaki agyonütötte.

Az ebek fél éve a rábapatyi háznál egy kennelben, illetve egy melléképületben voltak elhelyezve, és minden nap etették. A kutyák viszont három héttel ezelőtt eltűntek.

Szombaton kimúlva találtak rájuk Rábapatyon. A gyanú szerint az állatokat valaki eltulajdonította, magánál tartotta, később pedig visszavitte. Az állatorvos véleménye szerint az ebek három-négy napja pusztulhattak el.

Rajtuk külsérelmi nyom, vagy mérgezés jelei nem látszódtak. Valószínű, hogy kiéheztek, mivel nagyon soványak voltak az állatok.

Az ügyben büntetőeljárás indult.

A másik esetre vasárnap derült fény, amikor a sértett személyesen tett bejelentést a Sárvári Rendőrkapitányságon, hogy háza zárt udvaráról eltűnt a kutyája.

A szemle során a rendőrök a feldőlt kutyaház körül vérnyomokat találtak.

Miután az elkövetők lábnyomai a friss hóban is megmaradtak, így könnyen eljutottak a szomszéd lakóházhoz, majd az ott tartózkodó elszámoltatása során kiderült, ők jártak a helyszínen.

Elmondták, a macskájukért mentek át, mivel az ott lévő kutya marcangolta a házi kedvencüket. Később viszont elismerték, hogy a kutya ugatása zavarta őket, ezért mentek be a szomszéd telekre, és agyonütötték az ebet. Ezután a tetemet visszavitték fáskamrájukba. A rendőrök itt találták meg a kutyát.

A gyanúsítottakat a sárvári rendőrök előállították, és állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük.

Olvasóink írták

 • 10. Ákos62 2010. február 19. 15:05
  „Ezek is borzasztó hirek, de ennél borzasztóbb a debreceni "darabolós" gyilkosság! Majd megállapitják, hogy gyengeelméjü és kap egy enyhe büntetést!”
 • 9. obama 2010. február 16. 17:36
  „cigok voltak 100 szazalek.”
 • 8. pont.az 2010. február 15. 19:08
  „<moderálva>. Nekünk van egy überkirálycsávó kertszomszédunk aki már 2 kutyánkal végzett:(Az egyiket megmérgezte a másiknak meg levágta a farkát:SSzegény pont haza tudott vánszorogni és elvérzett..És hát oda vezettek a nyomok...Mert ugye könyebb kinyirni egy kutyát mint megcsinálni normálisan egy keritést...Nemrég elköltöztünk..Az itteni szomszédunk is eléggé tré.. 2 nagy valami farkaskutya keveréke...és hát ugye azok nem férnek át olyan lukakon mint az én 2 kis tacskóm és hát ők át tudnak/tudtak mert mi megcsináltuk aztán a keritést miután kiharapott egy jó nagy darabot a kiskutyám oldalából...És mondtuk neki h mi a helyzet erre azt mondta hát pedig mindig itt van nálunk a kutyájuk és soha nem bántották még..Hát mondom kössz...2 hétig szobakutya volt a kinti kutyából és nem beszélve az állandó állatorvoshoz mászkálásról..és megkérdeztük h nem e szándékozik megcsinálni a keritést éés azt mondta esetleg majd jövőre:DJa és azóta már a nagyobbik kutyám is megsérült a keritése miatt:!3 lábon közlekedett 2 hétig mert a talpába beleált valami a keritésből..Ennyit a felelős kutytartásról...Hiába akarja valaki normálisan tartani a kutyáját ha másik ezt leszarják.Én soha nem tudnék bántani semmilyen állatot sem de ezt a két rühes dögöt utálom.És állandoan kint vannak az utcán.Megállunk kocsival és ugy kell besprintelni a kapun mert meglátnak és támadnak..És a szomszéd válasza erre?Ezek nem bántanak senkit..Ja nem?Egyszer esik ami esik..És ha az egyiok elkezdi akkor a másik is ugyan ugy támad...”
 • 7. anuvuk 2010. február 15. 18:21
  „A kutyák és a " tartóik" érdekében szigorítani kell az eb tartást !!!
  Nagyon fellazultak a tartással, a szabályozással a körülmények !!!”
 • 6. AranyKözépút 2010. február 15. 17:29
  „Legszívesebbens szerveznék egy utazást ehhez az "emberhez", de nevezzük inkább söpredéknek. Akit érdekelne, az jelentkezzen. Vagy meg kellene tudni az elérhetőségét és üdvözölni kicsit.Azt hiszem valahol tudatosítani kellene már az ilyen primkókkal, hogy az állatot sem lehet bűntetlenül bántani. Hogy mit csinálnánk ott??? Azt majd kitalálnánk.”
 • 5. Shaki 2010. február 15. 14:21
  „Mocskos dolgok történnek szinte minden nap. A gyerekek verekednek, valaki agyonüt valakit a pénzéért, féltékenységi rohamok, megbuggyant agyú egyének mészárolnak, szinte már elrendeltetett! De az állatok bántása, nekem a legnagyobb bűn! Mert álljon neki 1 tagbaszakadt férfinak, leüti, mint a kuglit! De az állat (sajnos!!!:(((( ) még mindig hisz az embernek, még annak is, aki agyonüti! Ettől hányok a legjobban!!!!!
  És a HÍRES közhely: " A kutya az ember legjobb barátja!" Hát az én esetemben ez tény, de a hírek nem a hozzám hasonlóakról szólnak. <moderálva> Mert ki tudja, előbb "csak" egy kutyát, aztán meg valaki gyerekét!!!!”
 • 4. bálint83 2010. február 15. 12:59
  „Ha az én szomszédom átjönne és agyon verné a kutyámat a saját telkemen tuti hogy, a következő napokat a balesetin töltené!!
  Ideje lenne már ha letöltendő börtönre ítélnék ezeket az állatokat!!”
 • 3. Patriot 2010. február 15. 12:49
  „Egyetértek az előttem szolokkal.”
 • 2. AranyKözépút 2010. február 15. 12:35
  „Börtönt és súlyos pénzbírságot a szadista barmoknak!!!
  Remélem ez lesz. Jó lenne, ha azt is megírnák mi lett az ilyen alja emberrel.”
 • 1. csajszi23 2010. február 15. 12:35
  „<moderálva> vagy ha a gyereke sír azt is agyon üti,mert ideggyenge és zavarja???
  bár úgyse kap semmit,max ejnye bejnye. önbíráskodás a megoldás,hátha akkor a tisztelt bíroság gondolkodna és börtönbe dugná”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbehajtók vertek meg két embert

Ismeretlenek a Vas megyei Toronyban vertek meg két helybélit szombaton. Az ok: készpénztartozás. Tovább olvasom