Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ítélkezési szünet a bíróságokon augusztus 20-ig Győrben, Sopronban és Msonmagyaróváron

A jogszabályi rendelkezések értelmében július 15-én a Bíróságok Napjával kezdetét veszi a bíróságokon az ítélkezési szünet, amely augusztus 20-ig tart.
A bíróságok az ítélkezési szünet alatt sem tartanak zárva, az ügyfelek beadványai elektronikus és postai úton történő kézbesítése, valamint az ügyfélfogadási időben személyesen való előterjesztése zavartalanul működik. A bíróságok azonban tárgyalásokat fő szabály szerint a törvénykezési szünet ideje alatt nem tartanak.

Büntetőügyekben a bíróságok törvényi feladataikat folyamatosan ellátják, a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntetőügyek esetében a büntető bírák eljárnak az előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban és döntenek a kényszerintézkedések alkalmazásáról pl.: előzetes letartóztatás elrendeléséről, vagy a gyanúsított szabadlábra helyezéséről.

Az ítélkezési szünet alatt polgári perekben és fizetési meghagyásos eljárásokban a felekre nézve megállapított határidők a törvénykezési szünetbe nem számítanak bele.

A Győri Törvényszéken a büntető, polgári, gazdasági, csőd-és felszámolási kezelőiroda hétfő, kedd, szerda és pénteki napokon 9.00-11.00 óráig, csütörtökön 8.30-12.00 és 13.00-15.30 között fogadja az ügyfeleket.

A Győri Járásbíróságon és a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon hétfő, kedd, szerda és pénteki napokon 9.00-11.00 óráig és csütörtöki napokon 9.00-11.00 óráig, 14.00-16.00 tartanak a kezelőirodák ügyfélfogadást.

A Soproni Járásbíróságon hétfő, kedd, szerda és pénteki napokon 9.00-11.00 óráig, csütörtökön 9.00-12.00 és 13.00-16.00 óráig tart a kezelőirodák ügyfélfogadása.

A határidők számításának általános szabályai irányadók az ítélkezési szünet alatt is az alábbi esetekben:

• a soron kívüli ügyek (pl.: a bíróság elleni sérelemdíj iránti, illetve kártérítési perek, a váltóperek, az ideiglenes intézkedés, a szülői felügyeleti jog megszüntetése iránti per, a kiskorú felperes által indított közigazgatási perek, valamint számos, így különösen a gyámhivatal által hozott olyan határozat felülvizsgálata iránt indított közigazgatási perek, a sajtó-helyreigazítási per, a megszüntetett munkaviszony helyreállítására irányuló per stb.),

• a végrehajtási perek,
• az előzetes bizonyítás,
• egyes nemperes eljárások, így pl.: a cégeljárás, a csőd- és a felszámolási eljárás, a végelszámolás, a végrehajtás, a közigazgatási nemperes eljárások stb.

További információt a http://gyoritorvenyszek.birosag.hu internetes oldalon találnak.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihívás babakocsival utazni a buszokon

Biztonság - Jobb, ha rögzítve van a kicsi, mint ha ölbe veszik. Tovább olvasom