Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Háromszáz vöröskeresztes elsősegélynyújtó a Balatonnál

Tavaly két esetben is életet mentettek a képzett elsősegélynyújtók. Idén háromszáan látnak el szolgálatot.

A Magyar Vöröskereszt idén is elindítja Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A programban részvevő közel 300 fiatal önkéntes minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látja el a vízben és vízparton szerzett sérüléseket.

A szolgálat balatonlellei szezonnyitó sajtótájékoztatóján a Vöröskereszt imitátorainak segítségével megelevenedtek a leggyakoribb strandsérülések. A sajtótájékoztató résztvevői megtekinthették hogyan kell szakszerűen ellátni egy sportsérülést, mi a teendő ájulás, kagyló okozta vágás, horzsolás vagy épp szívmegállás esetén.

Az újraélesztés fogásait az RTL KLUB műsorvezetője, Barabás Éva is elsajátíthatta a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak segítségével.A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat fiataljai 2007 óta több mint 20 ezer sérülést láttak el. A szolgálat indulása óta négyszer történt közvetlen életmentő beavatkozás, ebből tavaly nyáron két alkalommal.

Idén is lesz defibrillátor az elsősegélynyújtó önkénteseknél, ezekből hatot a Magyar Vöröskereszt, a többit a helyi önkormányzatok biztosítják a szolgálathoz.

A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata idén is támogatók bevonásával valósulhat meg. A szolgálat fő támogatója az FGSZ Földgázszállító Zrt. volt.

A siófoki székhelyű FGSZ Földgázszállító Zrt. nem csupán üzleti eredményeivel kíván hozzájárulni működési környezete sikereihez. Felelős vállalatként kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten támogassa az olyan kezdeményezéseket, melyek célja a segítségnyújtás, nem ritkán az életmentés.„A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát immár második éve támogatjuk jelentős pénzadománnyal. Hisszük, hogy miként szakembereink felelős munkája nélkülözhetetlen a hazai földgázellátás folyamatos biztosításához, úgy a program önkénteseinek áldozatkész, segítő gondoskodása is nagymértékben hozzájárul a Balaton partjára látogatók gondtalan, zavartalan nyaralásához." – fogalmazott Lakatos Edina, a főtámogató FGSZ Zrt. szóvivője.

A BESZ-t pénzbeli támogatással a MVM Paksi Atomerőmű, az Uniqa Biztosító Zrt., a Canon Europe, a Balatoni Fejlesztési Tanács segíti, a Coca-Cola az elsősegélynyújtók folyadékpótlásáról gondoskodik, a Nestlé Hungária Kft. Maggi instant leveseket ajánlott fel , a BonAppetit minden ételéből 15% kedvezményt biztosít, a VitaPlus Kft. több mint 600 kalcium pezsgőtablettát, a Medtronic Hungary Kft. defibrillátorokat, a Freesia pedig az elsősegélyládák feltöltését segítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Révfülöp-Balatonboglár: szombaton Balaton átúszás

Amennyiben az időjárás engedi, szombaton lesz a 31. Balaton-átúszásra Révfülöp és Balatonboglár… Tovább olvasom