Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gyilkosság: az egykori bokszoló és az asszony is az alkohol rabjává vált?

Levágta a haját, fojtogatta, agyonverte élettársát az egykori oroszlányi bokszoló, H. Szilveszter. A környéken élők úgy tudják, a nő alkoholista volt, a férfi miatta kezdett el újra inni. A történetekről a környékbeliek csak név nélkül beszéltek - írja a kemma.hu.
Egy tömör rendőrségi közlemény szerint kedd reggel Oroszlányba hívták ki a helyszínelőket egy megölt asszonyhoz. A 44 éves nő fején ütések, nyakán fojtogatás nyomait lehetett felfedezni. A gyanú szerint hétfőn este egy kocsmában talált rá élettársára H. Szilveszter. Hangos szóváltást követően hazáig verte az asszonyt, majd a verés otthon is folytatódott, miközben hosszú haját rövidre vágta. Kedden kora reggel a szomszédba sietett „segítségért", mondván Dóra holtan fekszik ágyukban. A gyanúsított tagadja a bántalmazást.

A város szélén, az ipari park mögött álló apró épülethez, inkább egy hétvégi háznak tűnő otthonhoz küldenek minket, amikor H. Szilveszter és élettársa, Dóra házához szeretnénk eljutni. A ház ajtaján még látni a rendőrségi pecsétet. Az ablakokon függönyök lógnak, az udvarban több felnőtt és két kölyökkutya játszik. A kertben egy sátorszerű ponyva alatt asztal és székek láthatóak.

A házak környékén kevés emberrel találkozunk. Egy nő azonban beszédbe elegyedik velünk. Kiderül, régebben Dóra munkatársa volt.
– Csendes, vidám nő volt. Fiatalos. Megdöbbentő, hogy ez történt, mert gyakran még dicsekedett is vele, hogy milyen jól megvannak a Szilveszterrel. Még azt a kis házat is felújították, meg vettek még egy telket a gyerekeknek. Igaz, úgy tudom, a férfi is ült már az agresszív verekedései miatt – mondta a nő.

Szilveszter és Dóra háza közelében egy férfi is szóba áll velünk. Jól ismerte őket, a nevét azonban ő sem adja.

– Sajnálom Szilvesztert, éjjel, nappal dolgozott. Megalázó egy férfinek, ami az utóbbi időben köztük volt. Mindent a Szili csinált, főzött, mosott, takarított. Dóra meg csak ivott. Ha meg részeg volt, akkor bizony kapott egy-egy pofont Szilitől. Mindig volt neki monoklija. Mostanában Szili is inni kezdett. Amikor befejezte az aktív sportolást, akkor az alkoholhoz fordult. De később leszokott. Most is csak a nő miatt kezdett újra inni – mondta.
A férfitől azt is megtudtuk, amíg nem váltak az alkohol rabjává, szépen éltek. Gondozták a kertet, bővítették a házat. Fél évre az asszony gyerekei közül kettőt magukhoz is vettek. Szilveszter az előző feleségének rendszeresen adott tűzifát.

A férfi úgy tudja, korábban mindkettőjüknek meggyűlt a baja a hatóságokkal, neki úgy mesélték, Dórát rablás, Szilvesztert verekedés miatt börtönözték be. Amíg a nő börtönben volt, Szilveszter rendszeresen látogatta. A tragikus eset előtt Dóra elment otthonról. Állítólag csak napok után talált rá Szilveszter egy kocsmában.
– Már hetek óta ígérte a nőnek, hogy levágja a haját, mert csúnyán nem tud kocsmázni. Aztán hétfőn, amikor haza hozta, és Dóra elaludt, tényleg lenyírta a haját.

A névtelenséget kérő informátorunk úgy tudja, kedd reggel Szilveszter kétségbeesve rohant át a szomszédjához, hogy Dóra meghalt. Ő úgy hallotta, az asszonyon nem lehetett ütésnyomokat látni, de „mintha agyvérzése lett volna, vér folyt ki a füléből és az orrából."

Szilveszter régebben bokszoló volt, a 60-63 kilogrammos súlycsoportban versenyzett. Egyik sporttársa megdöbbenten mesélt gyerekkori barátról:
– Soha nem bántott senkit, ha nyakon csapták, akkor sem ütött vissza. Tízéves korunk óta jártunk ökölvívásra. Együtt nőttünk fel, de nem voltak balhéink. Nem verekedtünk, loptunk. Szabadidőnkben a Vértesben barangoltunk. Aztán felnőttként más utakat jártunk. Ő állandóan dolgozott. Alig tudom elhinni, hogy ilyet tett. Igaz, úgy hallottam, ivott. Nem tudom, hogy az alkohol mit hozhat ki az emberből – mondta a névtelenséget kérő sporttárs.

Galéria a kemma.hu portálon>>

/Nyitóa oldali képünk illusztráció/

Olvasóink írták

  • 1. annobon 2010. november 11. 14:32
    „Sajnos rengeteg kiöregedett sportolóval előfordul, hogy nem tud mit kezdeni az életével. Mert fiatalon tanulni az élsport mellett nem nagyon tudott (akart), utána jött a siker-pénz-csillogás, aztán meg egyszer csak azt vette észre, hogy ott áll sporthoz már öregen, de amúgy a "legszebb" korban és nem tud mit kezdeni az életével. Aztán jöhet a pia, a drog, a verekedések és sajnos néha ilyen lesz a végkifejlet, mint jelen esetben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalók bankszámlájára kerültek a fizetések Komáromban

A két nő nem kispályázott: a komáromi dolgozók fizetését egy az egyben ellopták, mégpedig még az… Tovább olvasom