Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Gyermekkorú vandálok Szombathelyen

Szilveszter napján késő délelőtt a szombathelyi járőröket a Csónakázótóhoz küldték, mert ott egy bejelentés szerint fiatalok randalíroznak.
A tónál egy tíz és egy tizenkét éves fiút találtak a rendőrök, akik elmondták, hogy ők dobáltak be két műanyag szeméttárolót a tóba, mert "jó mókának" gondolták. Azt is elmesélték, hogy a tó szigetén előzőleg több fa ágát is letörték.

Mivel gyermekkorúak esetében büntethetőséget kizáró ok áll fenn, a fiúkat további eljárás nélkül lakásukon átadták törvényes képviselőiknek. Az idősebb fiú édesapja elmondta, hogy fiát reggel hívta el fiatalabb társa, aki már előzőleg is "többször bajba sodorta".

A fiatalabb fiú édesanyja arról tájékoztatta a rendőröket, hogy nem tudta merre csavarog a fia, mert nem vitte magával a mobiltelefonját.

Mindkét szülő tudomására hozták, hogy gyermekük garázdaság bűncselekményét követte el, és csak azért nem vonják őket eljárás alá, mert gyermekkorúak, valamint, hogy a cselekményről szóló jelentést a gyámhatóság számára is megküldik.

A történethez hozzátartozik, hogy a polgári törvénykönyv alapján a sértett kártérítési igénnyel léphet fel a gyermekek törvényes képviselőivel szemben, mivel ha a kárt belátási képességgel rendelkező olyan kiskorú okozta, akinek felügyeletre köteles gondozója is van, és
bizonyítják, hogy az kötelességeit felróhatóan megszegte, a gondozó a károkozóval egyetemlegesen felelős - adta hírül a Vas megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évekig bujkált Kanadában: börtönben a rendőri vezető

Eredményes - és nem mindennapi - körözési eljárást mondhatnak magukénak a körmendi rendőrök. Tovább olvasom