Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

GPS-alapú túraútvonalak a Keszthelyi-hegységben

Navigációs berendezésekkel is igénybe vehető új útvonalakat, valamint kincskereső (geocaching) játékot is kínál a Keszthelyi-hegység Alapítvány országosan egyedülálló ökoturisztikai programja, amelyet Várvölgyön ismertettek.

Mikóné Farkas Ildikó, a pályázat egyik írójaként a Keszthelyi-hegységben megvalósuló tervekről elmondta: olyan újszerű ökoturisztikai kínálatot akartak létrehozni, amely a nyári szezonon túli időszakban is élvezhető, és a Balatontól távolabbi településeket is "helyzetbe hozza". Az előkészítésbe és a július végéig tartó megvalósításba, majd a fenntartásba kilenc önkormányzatot és turisztikai szervezetet vontak be. A pályázatot a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) 20,2 millió forintos támogatásával, összesen 23,7 millió forintból valósítják meg július végéig.

A tervek szerint az Országos Kéktúra-útvonal itt áthaladó részének látogatottságát is növelnék új útvonalak kijelölésével, az itt lévő természeti vagy épített értékek bemutatásával. Az érdeklődők GPS segítségével kiválaszthatnak egy túraútvonalat a program honlapjáról vagy CD-ről letölthető alternatívák közül, a szolgáltatás másik részeként pedig az elrejtett geocachingládák felkutatását teszik lehetővé. Hozzátette: a térség látogatottságát növelnék ezzel a kínálattal, amelynek keretében családbarát útvonalakat alakítanak ki, honlapot készítenek, valamint CD-n és papíralapú kiadványokban jelentetik meg a hét települést összefogó útvonalhálózatot.

A támogatási szerződés aláírásakor Manninger Jenő, a NYDRFT elnöke azt mondta: nemcsak a régióban, de az országban is egyedülálló ez a projekt. Fontosnak nevezte, hogy megvalósítása által bővíteni lehet a Balaton körüli turisztikai kínálatot, és a Balaton "mögötti" térség is bekapcsolódhat a szezont kiterjesztő turisztikai programokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszig ingyenes a parkolás Hévízen

Az önkormányzat döntése szerint március végéig ingyen lehet parkolni Hévízen, ahol tavasszal új… Tovább olvasom