Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Fantom munkaközvetítő fertődi szállal

A budapesti Costa Brava Kft. külföldi munkára toborzott munkavállalókat, a jelentkezők levelei egy fertődi postafiók címre mentek. A letenyei rendőrőrs most ismeretlen tettes ellen, csalás miatt nyomoz.
A budapesti székhelyű Costa Brava Kft. 2008. májusától interneten és napilapokban közzétett hirdetésekben kínált külföldi munkalehetőséget.

A leendő munkavállalónak előzetesen 18 ezer forintot kellett kifizetniük. Mindezért a cég vállalta egyebek mellett, hogy beszerzi a szükséges engedélyeket. Nem csoda, hogy sokan kaptak az alkalmon, és jelentkeztek.

Dolgozz Norvégiában! Olajfúrótornyok, halászat, erdőgazdaság, építőipar, mezőgazdaság, vendéglátás, stb... Kiemelkedő kereseti lehetőségek! Felbélyegzett válaszborítékért ingyenesen tájékoztatjuk - állt a cég hirdetésiben.

A kisalfold.hu információi szerint a feladott levelek egy fertődi postafiókcímre érkeztek. A Costa Brava Kft-nek a kisvárosban nincs telephelye, és iparűzési adót sem fizet.

Fórumot is indítottak

Az, hogy valami baj lehet a munkaközvetítéssel kapcsolatban, már tavaly szeptemberben kezdett kiderülni. Egy internetes fórumon ugyanis több bejegyzést is találtunk, amely szerint a cég beszedte a pénzt, ám cserébe az ügyfél mégsem kapott munkát. Mint leírták, sok esetben a pénzt sem kapták vissza.

Fotó: internet
A jelentkezők levelei egy fertődi postafiók címre érkeztek. Fotóillusztráció: internet

Úgy tűnik, ezt a helyzetet unhatta meg egy elégedetlen ügyfél, ugyanis a letenyei rendőrőrs ismeretlen tettes ellen üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. Várják azok jelentkezését, akik a Costa Brava Kft. hirdetésire jelentkeztek, vagy valamilyen módon kapcsolatba kerültek vele.

Nézzük a fertődi kapcsolatot!

A cég két képviselője két évvel ezelőtt már járt a városban.

- Irodát szerettek volna bérelni tőlem - mondta el portálunknak a fertődi üzletház tulajdonosa. - Itt akarták kialakítani azt a helyiséget, ahonnan a munkaközvetítést intézik. Határozott céljuk volt: Nyugat-Európába toboroznak munkavállalókat. Az ilyenkor szokásos három havi kauciót kértem tőlük. Úgy tűnik, ezt soknak tarthatták, mert több tárgyalásunk nem volt, és azóta sem jelentkeztek nálam.

Információink szerint végül a cég Fertődön nem alakított ki irodát.

Csizmazia Péter, a Zala megyei rendőr-főkapitányság szóvivője portálunknak elmondta, az egyik gyanúsított bejelentett lakcíme Győr-Moson-Sopron megyében van, ám az illető egy ideje már nem itt él. A nyomozás során egyébként találkoztak már megyénkbeli károsulttal is.

Az ügyben szerettük volna megtudni a Costa Brava Kft. álláspontját is, a céget eddig nem tudtuk elérni.

Így jelentkezhetnek a károsultak
A letenyei rendőrőrs várja a károsultak, és azok jelentkezést, akik valamilyen kapcsolatban álltak a Costa Brava Kft-vel. Jelentkezni lehet személyesen a Letenyei Rendőrőrsön (Letenye, Kossuth utca 58.), illetve telefonon a 06-93-343-020-as és 06-30-649-1163-as számokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyesen megsérült egy zebrán elütött gyalogos Nagykanizsán

Életveszélyesen megsérült egy 65 éves nő, akit a zebrán ütött el reggel egy kisteherautó Nagykanizsán. Tovább olvasom