Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Elfogták a bombával fenyegetőző nőket

Közel egymilliárd forint kárt okozott a komáromi Nokia-gyárnak három nő, akik két alkalommal is azzal hívták fel a céget, hogy bomba fog robbanni a gyárban. Mindkét alkalommal órákra kiürítették az üzemeket, mintegy 3 ezer ember nem tudta végezni a feladatát, s ácsorgott a hidegben.

A rendőrök elfogták azt a három – egy várgesztesi és két tatabányai – nőt, akik ˝bombariadót fújtak˝ a Nokia-gyárban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Léber Gabriella elmondta lapunknak, hogy először november 19-én, majd november 22-én érkezett fenyegetés a gyárba. Mindkétszer órákba tellett, mire a rendőrök kiterelték a közel 3 ezer dolgozót a hidegbe, hogy át tudják vizsgálni a gyártócsarnokokat.

A tűzszerészek bombát nem találtak, viszont a termeléskiesés miatt közel 1 milliárd forint kára keletkezett a gyárnak, ahová Győrből és környékéről is sokan járnak dolgozni.

Két nap alatt elfogták a gyanúsítottakat. Az értelmi szerző a 36 éves várgesztesi nő volt, aki egy munkaerő-közvetítő cég munkatársa, több üzemmel is kapcsolatban állt.

A nyomozás adatai szerint eljátszotta, hogy a komáromi gyár is szerződést kötött vele, s hogy ezt igazolni tudja, papíron közel 300 embert kiközvetítettek az üzemnek. S hogy ne bukjon meg, csoportos létszámleépítésre hivatkozva, ugyancsak papíron ˝megszüntette˝ a nem létező munkavállalók munkaviszonyát.

Mindezt azért kellett neki ˝lepapírozni˝, mert az őt alkalmazó munkaközvetítőnek egyre kevesebb volt a megrendelése, ami a tulajdonosnak is feltűnt.

Mivel a cégvezető az alkalmazott által elétett papírok alapján úgy tudta, hogy a Nokia a partnerük, úgy döntött, hogy személyesen irányítja az egyeztetéseket a komáromi gyár személyzeti osztályával.

Ekkor már elkezdett égni a talaj az asszony lába alatt, s hogy megakadályozza a személyes találkozót, mobiltelefon SIM kártyákat vásárolt. Azokat telefonnal együtt átadta a tatabányai társának, aki bejelentette az első bombariadót. A második alkalommal a harmadik gyanúsított telefonált be az üzembe. A SIM kártyát mindkét alkalommal eltüntették.

Elfogásuk után a két telefonáló megnevezte az ötletgazdát, akit a rendőrség egyből a büntetés-végrehajtási intézetbe szállított, hogy letöltse egy csalás miatt rá kiszabott 2 év börtönbüntetését. A közveszéllyel fenyegetés miatt a rendőrség tovább folytatja az eljárást.

Olvasóink írták

 • 7. fehérnárcisz 2010. december 02. 15:11
  „Szegény Nokia!
  Szegény dolgozók!
  Idén sem lesz karácsonyra egy fillér sem és még az ünnepeket is a gyárban töltjük!”
 • 6. Catherina 2010. december 01. 14:09
  „V.Jack! elmondom neked, egy alkalommal, az uccsó 5 percben egy ember kitermeli a havi fizetését... hát igen... negyedéves bónuszként kaptunk 6 ezer ft-ot...miközben 12 órában csak egy cella egy középkategóriás telóval legyárt 20-30 millát....szorozd be hány cella van....és ez csak egy műszak, szóval az is x-va 2vel, mert két műszakból áll egy nap...folyamatos műszak ugyebár..”
 • 5. VJack 2010. november 30. 23:19
  „Nem is az a baj, hogy mennyit termel a Nokia. Nekem az visszás, hogy mindebből a nyomorult melós szinte semmit nem kap. Számomra visszataszító az elképzelés, hogy mondjuk németként megveszek egy A8 audit 20-30 milláért, mert hogy azért az valami, és a háttér meg az, hogy olcsón dolgoztatott, alulmotivált emberek szerelik össze a méregdrága "státuszszimbólumokat." Tudom, van ellenérv, én is mondhatok, de alapvetően taszító az eljárás számomra.”
 • 4. lufiárus 2010. november 30. 23:08
  „VJack! A kár egymilliárd. Az ott dolgozók egyébként megközelítőleg megtermelik az általad kiszámolt összeget, főleg ha azt nézzük, hogy nem 3000 forintos nyúldobálókat gyártanak. A kieséshez hozzájönnek még a kiszállási díjak: rendőrség, tűzoltóság, mentők, kommandósok. Ők sem a Nokia két szép szeméért tobzódtak ott órákig...”
 • 3. VJack 2010. november 30. 21:43
  „Ráadásul 2 műszakkal számolva (nem tudom mennyi van) közel ezermilliárdos a forgalom egy év alatt az alapján. Úgy tudom, hogy a jóval nagyobb Audinak van akörül. Kártérítésért állnak a startkőhöz ezzel az összeggel?”
 • 2. 01010 2010. november 30. 21:34
  „"1. VJack" nekem is ez jutott eszembe
  500 millió alkalmalként”
 • 1. VJack 2010. november 30. 20:29
  „Egymilliárd kár... Ezek szerint a Nokia minden egyes dolgozója óránként 55000 Ft hasznot termel? (Vagy egymilliárd kiesés?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóút épül Győrtől Szombathelyig 2015-ig?

A tervek szerint még ebben az európai uniós költségvetési ciklusban kétszer két sávos autóúton… Tovább olvasom