Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Egyetemi tanévnyitó Kőszegen

Az immár Jean Monnet Kiválósági Központként is működő Kőszegi Európa Házban pénteken megnyitották az ISES Alapítvány és a Corvinus Egyetem közös tanévét.

Miszlivetz Ferenc a központ igazgatója elmondta: ettől az évtől indul útjára Kőszegen az e-larning oktatási rendszer, amely lehetővé teszi a hagyományos és az internet kínálta lehetőségeken alapuló távoktatás lehetőségét.

A tanév megnyitásával egy időben háromnapos programsorozat vette kezdetét, melynek első napján Huber László, Kőszeg polgármestere köszöntötte az egyetem diákjait, akiknek túlnyomó többsége külföldi, az oktatás így angol nyelven folyik.

A polgármester bejelentette: a programsorozat végén, vasárnap délelőtt felavatják a város határában azt a táblát, amely tudatja az érkezővel, hogy Kőszeg egyetemi város. Emlékeztetett, a hajdan híres iskolavárosnak, ma is meghatározó negatív emléke, hogy a tanítóképzőt az 1950-es években Szombathelyre költöztették, ami egyet jelentett a felsőoktatás megszűnésével.

A "gyógyulási folyamat" azonban már 1996-ban, a nemzetközi nyári egyetem hagyományának megteremtésével megkezdődött. Posztgraduális egyetemi képzés pedig már az évtized elejétől folyik az Európa Házban. Minőségi változást jelentett 2005-ben az angol nyelvű mesterképzés bevezetése, ami állandósította a külföldi diákok és professzorok kőszegi jelenlétét.

Ettől kezdve van jelen a város életében a Corvinus Egyetem is. 2006-tól a Corvinus diplomáját kapják kézbe a sikeresen végzett hallgatók. 2009-ben a Norvég Alap támogatásával új posztgraduális program indulhatott, Kulturális örökség menedzsment és fenntartható fejlődés címmel, ezzel is tovább erősítve Kőszeg és a Corvinus Egyetem kapcsolatát, hiszen a képzés jelentős hányadát az egyetem oktatógárdája végzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődhet a tárgyalás a komáromi új Duna-hídról

Orbán Viktor egyetért azzal, hogy a két ország kormánya egyezményt kössön az új híd felépítésére. Tovább olvasom