Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Digitális röntgenképek készülnek Zalában

Mintegy 180 millió forint értékű röntgengéppel gazdagodott a közelmúltban a Zala megyei kórház. Az új berendezés gyorsabbá és pontosabbá teszi a vizsgálatokat.

A Zala Megyei Kórház, mivel súlyponti intézmény, fontos szerepet tölt be megyei szinten, ezért a fenntartó megyei önkormányzat törekszik minden pályázati lehetőséget megragadni - írja a zala.hu.

Az intézményben a napokban adták át a 180 millió forint értékű új röntgengépet.

A drága, egyszer használatos röntgenfilm eltűnése jelentős előrelépést jelent a digitális információ szinte korlátlan ideig megőrizhető minőségromlás nélkül, helyigénye minimális, s az intézet megszabadul a film és előhívók költségeitől, valamint a fentiekből adódó veszélyes hulladék kezeléséből adódó kiadásoktól is.

Az új digitális röntgenkészülék teljesen automatikus működése gyorsabbá teszi a felvételek készítését. A rendkívül jó minőségű felvételek megkönnyítik a korrekt diagnosztizálást, és a sugárterhelése is kisebb, mint a hagyományos készüléknek.

Gyimesi Endre Zalaegerszeg polgármestere az átadás alkalmával a város támogatási szándékáról tett bejelentést.

Az önkormányzat 10 millió forinttal járul hozzá a kórház sürgősségi osztály kialakításával kapcsolatos pályázathoz, amely a legmagasabb szintű, gyors, szakszerű, komplex ellátást képes nyújtani a sokszor életveszélyt jelentő állapotokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrt hívtak a mentők Kőszegen

A kőszegi mentőktől telefonon kértek rendőri segítséget, mert az egyik beteg agresszíven… Tovább olvasom