Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Cozma-ügy - Egy védett tanú szerint Sztojka Iván szúrhatta le Marian Cozmát

Egy védett tanú vallomása szerint a veszprémi Patrióta lokál előtti verekedésben Sztojka Iván harmadrendű vádlott vett elő kést.

A védett tanú noha szúrást nem látott, de a következő pillanatban Marian Cozma kézilabdázó "eldőlt, mint egy zsák".

Az NN23-as védett tanú vallomását - amelyet néhány hete tett zárt tárgyaláson, s azon a vádlottak sem lehettek jelen - a Cozma-ügyet tárgyaló tanácsvezető bíró ismertette a Veszprém Megyei Bíróság hétfői tárgyalási napján.

Vallomása szerint a tanú a Patrióta lokál bejáratánál állt sorban a barátnőjével, hogy fizethessenek és bejuthassanak a szórakozóhelyre, amikor egy nagyobb társaság érkezett, s az egyikük meglökte. Erre ő megjegyezte, hogy nem kellene lökdösődni. A tanú szerint a lökdösődő férfi azt válaszolta, hogy "jobb lesz, ha hazamész, mert itt úgyis vége lesz a bulinak".

Az NN23-as tanú szerint a lökdösődő férfi Sztojka Iván volt, ugyanis a bárban két nő ismerte, és megmondta neki a nevét, ő pedig később az interneten azonosította Sztojka Ivánnal az őt meglökő férfit, illetőleg a verekedéskor kést előrántó, Cozmát támadó kopasz alakot. A tanú úgy fogalmazott, hogy Sztojkának volt "a legkirívóbb hangja", s ő nevezhető "kezdeményezőnek" a kinti verekedésnél.

A tanú úgy vallott, hogy a lokál előtt az utcán Marian Cozmát hárman-négyen lökdösték, félkörben álltak vele szemben, szidalmazták, majd odaszorították a bár kijáratával szembeni falhoz. A támadók között volt Sztojka Iván is, aki - a tanú szerint - egy kést vett elő hátulról az övéből, s noha szúrást nem látott, de azt észlelte, hogy Marian Cozma pillanatokon belül "eldőlt, mint egy zsák".

Az NN23-as tanú azt is vallotta, hogy ezután Sztojka menekült a helyszínről, s a pláza irányába futott, ő pedig követte, és kiabált neki, hogy álljon meg. Vallomása szerint Sztojka Ivánt egy kocsi várta a plázánál, és az autóban ülők közül valaki azt kérdezte tőle, hogy "megvan-e a kés".

Sztojka Iván a bíró által felolvasott vallomásra utalva azt kérdezte, hogy "ez a tanú miért nincs feljelentve hamis vád miatt", ugyanis "hülyeségeket beszélt". A bíró közölte: feljelentést a vádlott és védője tehet - de nem itt a bíróság előtt -, ha úgy látják, hogy Sztojkát hamisan vádolja bűncselekmény elkövetésével a tanú.

Sztojka Iván közölte, hogy hamis vád miatt feljelentést fog tenni az NN23-as tanú ellen. Hazugságnak nevezte a tanú vallomását Raffael Sándor elsőrendű vádlott is. (Ismeretes, hogy Raffael Sándor három héttel ezelőtt a tárgyaláson beismerte, hogy a lokál előtt ő szúrt meg a késével - félelmében és önvédelemből - egy eléje "berobbanó" alakot, aki szerinte "lehetett Marian Cozma".)

A bíróság több tanút is meghallgatott még a hétfői tárgyaláson, ám az emberölésre - a lokál előtt történtekre - nem tudtak információval szolgálni, ugyanis nem látták a verekedést; akkor léptek ki az utcára, amikor Cozma már a földön feküdt.

Azt többen állították, hogy "a diszkóban a cigány férfiak úgy viselkedtek, mint akik meg akarják mutatni, hogy ők az erősebbek". Mint az egyik tanú - egy fiatal nő - mondta: "több kigyúrt ember egy szórakozóhelyen eleve agressziót sugároz".

Egy másik nő azt vallotta, hogy őt "megfogdosta a lépcsőn egy cigány", és ezen a beözönlő társaság jót nevetett, egy férfi tanú szerint pedig "a cigányok széket és sörösüveget használtak a diszkóbeli verekedésnél". Ez sokakban riadalmat keltett, és menekülni kezdtek a vendégek - mondta.

A tárgyalás kedden újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 4. OTTHONÜLŐ 2011. április 12. 13:39
  „Tényleges életfogytot neki!!!
  Meg az összes Fehéringes nyakkendösnek is akik ide juttaták az országot!!!”
 • 3. Ddorf 2011. április 12. 07:57
  „Létezik 2 oldal. Az egyik az igazságszolgáltatás a másik ez a Sztojka banda.
  Vajon ki fogja megnyerni a versenyt? Lehet tippelni.”
 • 2. kata11 2011. április 11. 22:40
  „Ezt mindenki tudta mar az elejen.”
 • 1. aerodragon 2011. április 11. 17:43
  „Ezt nem hiszem el, hogy még mindig pumpálják a semmit??
  Ugyanott tartanak, mint az elején... Szerinte ez, vagy az volt, stb. Nem mindegy?
  Csoportos garázdaság, emberölés, súlyos testi sértés. Kiosztani minden résztvevőnek 60 évet, aztán osszák el egymás között, igazságosan.
  Teljesen mindegy, hogy kinél volt a kés, vagy ki ütött "csak", a lényeg, hogy soha többé ne lássák a felkelő napot kintről!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év végéig kifizetik a tűzoltók elmaradt túlóradíját

Az év végéig kifizetik a tűzoltók 2004. május 1. és 2007. december 31. közötti időszakra vonatkozó… Tovább olvasom