Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Bronzvasárnap és tömeg - Zsúfolt győri plázák, zárt helyi kisboltok

Ezrek az üzletekben, türelemjáték a parkolókban. Az eső a bevásárló- központokat tömte meg.
Milyen volt a bronzvasárnap? Volt nagy tömeg és parkolóhely? Írja meg: tudosito@kisalfold.hu
Az adventi vásárok helyett a bevásárlóközpontok teltek meg az esős bronzvasárnap – legalábbis Győrben. Sokan Komárom-Esztergom megyéből is ide utaztak, hogy karácsonyi ajándékot vásároljanak. Komáromban és Tatán ugyanis még a bevásárlócentrumoknál is gyér volt a forgalom, a kisboltok jó része pedig ki sem nyitott.

A kisalföldi megyeszékhelyen azonban sok türelemre volt szüksége annak, aki a bevásárlóközpontokban igyekezett beszerezni a fa alá valót. Már parkolót találni sem volt egyszerű a plázák környékén, s voltak, akik a tömeget sem viselték jól. Az eladók szerint aranyvasárnapra csúcsosodhat a forgalom.

A gyenge forint miatt sokan ruccantak át Szlovákiából is.
Jövés-menés – Bronzvasárnap zsúfoltak voltak a győri
bevásárlóközpontok. fotó: Mészáros Mátyás

Az adventi vásár felkerült Győr három legnépszerűbb városi rendezvénye közé, a Győr- kőcfesztivál és a táncfesztivál mellé, négy hét alatt idén is több mint 100 ezer embert várnak a belvárosba. A hétvégi eső azonban nem kedvezett a szabadtéri árusításnak, bronzvasárnap emiatt kisebb is volt a forgalom a belvárosban a reméltnél, aki mégis bement, az esernyővel járta a Baross utat és a Széchenyi teret.

Helykereső – Tegnap nem volt könnyű szabad parkolót találni a bevásárlóközpontok környékén. fotó: Mészáros Mátyás
Helykereső – Tegnap nem volt könnyű szabad parkolót találni a bevásárlóközpontok környékén. fotó: Mészáros Mátyás


Nem úgy a bevásárlóközpontokban: a Győr Plaza papírboltjában dolgozó László Ferencné szerint kicsit nagyobb volt tegnap a forgalom, mint egy éve ilyenkor. „Valószínűleg az eső is zárt helyre, üzletekbe terelte a vásárlókat. Hogy melyik a legforgalmasabb hétvége? Aranyvasárnap lesz. Úgy látom, az emberek egyre többet költenek. Hét hete látszik már, hogy elindult a karácsonyi készülődés, de három-négy napja érződik ez igazán" – mondta.

Sokan ezt a tömeget nem is bírták. Egy Szlovákiából érkező anyuka szerint „már voltunk az Árkádban, de szinte elmenekültünk, annyian voltak. Parkolni nem lehet. Átjöttünk a plázába, de itt sem sokkal jobb a helyzet. Elnyaljuk a fagyit, aztán indulunk haza. Nem tudom, a következő két hétben jövünk-e még..."

A bevásárlóközpontok előtti parkolás kapcsán sokak felháborodtak. „Fotózzák csak le, hogy a járdára parkolt" – mérgelődött egy hölgy, miközben a mozgássérült-parkolóba állt kocsijával. Sokan azonban nehezen találtak megállóhelyet, volt, aki padkára, a bejárat elé vagy a járdára állt fel, mert a vigasztalhatatlanul szakadó esőben senki sem szeretett volna messzebb megállni. Voltak persze segítőkész emberek is: az Árkádnál az égve maradt autólámpa lemerítette a kisgyerekes anyukák autóját, amelyet aztán néhány férfi tolt be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három Haladás-futballistát előállítottak

A Bánya Cafe parkolójában szóváltással kezdődött, sörösüveges verekedéssel folytatódott a balhé. Tovább olvasom