Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Becsületes volt, megbosszulták

Egy német bútorgyártó cégnél dolgozik Ausztriában a magyar férfi, aki leleplezett egy gyári lopást.
Azt gondolhatnánk, hogy jutalmat kapott érte, de nem, munkatársai zaklatása miatt a cégvezetés nehéz döntésre kényszeríti. Ezért kért tanácsot az ausztriai magyar nyelvű jogsegélyszolgálaton.

Nagy értékű lopásokra lett figyelmes munkahelyén az ingázó és bizonyítékként fotót is készített. Jelentette közvetlen felettesének, de ő azt kérte, maradjon köztük a dolog. A magyar munkavállaló ezért elment a cég központjába, az igazgatónak is beszélt a lopásról. Lett is belőle rendőrségi ügy, több kollégáját előállították. Erre a többiek zaklatni kezdték, targoncájára, szerszámaira sértő jeleket festettek.

Az ingázót behívatta a főnökség, azt javasolták neki, hogy amíg lecsitulnak a kedélyek, menjen két hét szabadságra. Ebből kényszerszabadság lett. A vezetőség elmondta, hogy nem tudja a munkavállaló biztonságát biztosítani. Áthelyeznék másik telephelyükre, de ez a szállás miatt többletköltséggel járna, amit a vállalat nem vállal.
A becsületes, a lopást jelentő dolgozó úgy döntött, marad a régi helyén. A jogi szakértők azt tanácsolták neki, hogy az osztrák szakszervezettől kérjen segítséget vagy forduljon ügyvédhez, mert szüksége van arra, hogy képviseletét szakember lássa el. Igazságtalan ugyanis az áthelyezés többletköltségét ráterhelni.
(A tudnivalók összeállításában a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezeti Szövetség.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt kell működni az osztrák munkásokkal

Eredeti szakmája szerint motorkerékpár-szerelő Rudolf, aki már több mint fél éve Ausztriába jár át… Tovább olvasom