Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Átépítik a szentgotthárdi duzzasztót

Magyar-osztrák együttműködéssel építik át a szentgotthárdi duzzasztót a Rábán, a munka jövő márciusig befejeződik.
Magyar-osztrák együttműködéssel építik át a szentgotthárdi duzzasztót a Rábán, a munka jövő márciusig befejeződik - közölte a Nyugat-Dunátúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság megbízott vezetője csütörtökön az építkezés helyszínén.

Az Európai Unió által is támogatott Openwehr projekt magyar részében megépítenek egy Magyarországon még egyedülállónak számító csónakcsúszdát is, amely a vízi turizmust szolgálja, és amely lehetővé teszi, hogy a kajakkal, kenuval túrázók anélkül jussanak át a duzzasztó területén, hogy ki kellene szállniuk hajóikból - fűzte hozzá Gaál Róbert.
A magyar-osztrák projekt legjelentősebb része a szentgotthárdi duzzasztó átépítése, amelynek értéke megközelíti az 1,2 millió eurót.

Szentgotthárdon száz évvel ezelőtt az egykori kaszagyár kiszolgálására épült a duzzasztó, amely a mai napig árvízvédelmi célokat is szolgál.
A létesítmény beton- és vasszerkezete azonban annyira elöregedett, hogy mára életveszélyessé vált, a Rábán túrázók pedig csak nagy nehezen tudtak átjutni a duzzasztón - tette hozzá a megbízott igazgató.

Az EU-vízkeretirányelv előírásait is messzemenően figyelembe vevő beruházás ökológiai szempontból is jelentős, hiszen biztosítja a folyó egyes szakaszainak átjárhatóságát, hallépcsővel segíti a halak átjutását - mondta Gaál Róbert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatabányán épít üzemet a Graboplast

Győri és tatabányai műpadló gyárainak hulladékát újrafeldolgozó üzem építését kezdte meg a… Tovább olvasom