Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

A tervezettnél olcsóbban épültek új autóbuszmegállók Zalaegerszegen

A tervezett 84 millió forintos beruházás helyett összesen 68,6 millió forint ráfordítással készült el kilenc új autóbuszmegálló európai uniós támogatással Zalaegerszegen

Gyimesi Endre város polgármestere elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv nyugat-dunántúli operatív programjából eredetileg 75,4 millió forintos támogatást nyert a város pályázata a 84 millió forintos munkákhoz. Végül olcsóbban fejeződött be az építkezés, összesen 68,6 millió forint volt a beruházás összege, amelyhez 61,7 millió forint támogatást használt fel a zalai megyeszékhely. A 90 százalékos támogatás mellett a város hozzájárulása így 6,9 millió forint volt.

Hozzátette, hogy a kivitelezési munkákat három helybéli cég, a Sprint Kft., a Szakály Kft. és az Útplan í95 Kft. nyerte el, mindegyik három-három autóbuszöböl kialakítását végezte el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai igazgatóságával együttműködve. A megállók térkő burkolattal készültek, többségük a város külső területein épült, így jelentősen javítja a tömegközlekedés feltételeit.

Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy Zalaegerszeg jól él az uniós forrásokkal, számos olyan beruházás valósult már meg az utóbbi időben, amely a fejlesztéseket szolgálja.

A közösségi közlekedés feltételeinek javítását célzó pályázatról elmondta: a régióban 2007-2008-ban meghirdetett, összesen 1,7 milliárd forint megszerezhető támogatásra tíz nyertest hirdettek, ebből négy zalai volt. A zalaegerszegin kívül Nagykanizsán már átadták a megújított autóbuszöblöket, de Keszthelyen és Pakodon is befejezéséhez közeledik a beruházás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időjárás: esik eső karikára - Jövő hétig eshet

Eső, zápor, zivatar valószínű, délen felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. Lokálisan északnyugaton… Tovább olvasom